Sayfa 317/647 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417 ... SonSon
Arama sonucu : 5173 madde; 2,529 - 2,536 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    Katılıyorum
    Üstelik boçlar euro cinsinden, euro pozisyonunu da hedge yapmışlar.
    Bu borçlar geçen 3 aydada, ondan öncekindede vardı. sırası ile 9 ve 6 milyar tl kar etti. şimdi ise deli bir ihracat geliri ve 1.12 euro usd kuru ile gerçeklenmiş bir üç ay var. 11-12 milyar kar hiçde hayal değil. Amatörlük hiç değil.
    Farkında olan arkadaşların, üstelik forumda da emek verip bizi bilgilendirip , almayıp eli böğründe kalırsa üzülürüm. Benim için sorun yok , ford hareketin başında . Bi 20 gün daha kaybederim. Bundan sonrası daha iyi olacak çünkü
    Ben beklentimi yazdim zaten 8m ve civarı biraz üstü öyle ahim şahım kar beklentim yok kotüye hazirlikliyim ha 6 gelsin 4 gelsin sonucta kar yazacak mı yazacak herkesin fikri kendine yarin zaten neticeyi göreceğiz, amatörlük ithamı kime olursa olsun pek hoş degil gibi sanki sonuct paylastim araci kurumlar bile 8-10 m kar beklrken 5 m geldi yüzde 50 yanilma gecen yil 3. Çeyrekte paylastim yani bunun amötörlükle alakasi yok çeyreklik kar tahminini doğru yapmak öyle kolay senelik tahminlerde cok zor lakin çeyreklik tahmin cok daha zor ki kar çok oynak kara göre daha stabil satiş tahmini yaomak dshi kolay degil sonucta herkesin beklentisi kendime
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by logologo Yazıyı Oku
    Ben beklentimi yazdim zaten 8m ve civarı biraz üstü öyle ahim şahım kar beklentim yok kotüye hazirlikliyim ha 6 gelsin 4 gelsin sonucta kar yazacak mı yazacak herkesin fikri kendine yarin zaten neticeyi göreceğiz, amatörlük ithamı kime olursa olsun pek hoş degil gibi sanki sonuct paylastim araci kurumlar bile 8-10 m kar beklrken 5 m geldi yüzde 50 yanilma gecen yil 3. Çeyrekte paylastim yani bunun amötörlükle alakasi yok çeyreklik kar tahminini doğru yapmak öyle kolay senelik tahminlerde cok zor lakin çeyreklik tahmin cok daha zor ki kar çok oynak kara göre daha stabil satiş tahmini yaomak dshi kolay degil sonucta herkesin beklentisi kendime
    Salla abi o arkadaş öyle.
    Bir dünya var bir o var.
    Dikkate almaya değecek biri değil.
    Amatörüz tabi ki.
    Milyarlarca dolarlık işlem yapmıyoruz sonuçta.
    Şurda kullanmayacağımız parayı koyduk bir şeylere bakıp artılara eksilere baktık vs
    Vakit kaybı….
    Ytd

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    http://share.matriksdata.com/shareMa...11041835143104

Dikdortgeni buldun mu gireceksin uce bese bakmadan.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    http://share.matriksdata.com/shareMa...11041838035292

Haftalik TRIX de kesmis asagidan AL vermis..

Fazla nazlanmamak lazim.

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Temettumu isterim..
    22.11.2024 tarihinde
    12,8 tl net temettü alacaksınız,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by foton Yazıyı Oku
    22.11.2024 tarihinde
    12,8 tl net temettü alacaksınız,
    Onu yazdik coktan excele...

Ben 2025 de 150 TL temettu istiyorum

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Onu yazdik coktan excele...

Ben 2025 de 150 TL temettu istiyorum
    inşaAllah diyorum ama , 90 tl de iyidir, hayal kırıklığı olmasın

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Şirket Raporu-Froto (Oyak Yatırım)

Ford Otosan için 12 aylık hedef fiyatımızı %52 yukarı potansiyel taşıyan 1,477TL ile yinelerken tavsiyemizi "Endeks Üzeri Getiri" olarak güncelliyoruz. Ford Otosan'ı; (i) yeni model seçenekleri (ii) artan üretim kapasitesi (iii) ihracat pazarlarındaki faiz indirimlerinin talebe pozitif katkısı (iv) sağlıklı bilanço yapısına sahip olması ve temettü politikası sebebiyle beğeniyoruz. Yıl başından itibaren BIST100 endekse kıyasla %16 relatif performans gösteren hisse, 2025 tahminlerimize göre 7,1x F/K ve 6,0x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görmektedir.
    Yeni model seçenekleri ürün miksini genişletecek... 2021 yılında duyurulan Ford - Volkswagen stratejik iş birliği kapsamında 5 yıl içinde toplamda yaklaşık 1,4mlrEUR yatırım harcaması yapılacak olan 1-ton ticari araç satışlarının 1Ç25'te başlamasını öngörüyoruz. Buna ek olarak, Ford'un Avrupa'da en çok satılan binek aracı Puma'nın tam elektrikli modeli ve Craiova fabrikasında üretilen Courier'in tam elektrikli modeli 2024 yıl sonunda üretiminin başlayacak olması ürün çeşitliliğinde Ford Otosan'ı ön plana çıkaracaktır. Ayrıca, Eskişehir fabrikasında Ford E-Truck üretiminin 2025 yılında olması planlanmaktadır.
    2025 yılında üretim kapasitesi 900 bin adedin üzerine çıkacak... 2020 yılında 455 bin adet olan üretim kapasitesi 2025 yılında 900 bin adedin üzerine çıkacak. Halihazırda 474,5 bin adet olan Türkiye fabrikalarındaki kapasitenin yapılacak olan yatırımların da katkısıyla 2025 yılında 650 bin adede çıkması planlanıyor. Yeniköy fabrikasında üretilen Yeni Custom 245 bin adet ile üretim payında önemli bir yere sahip.
    Merkez bankalarının faiz indirimi ihracat pazarlarında talebi olumlu etkileyebilir... İhracatta tek karşı tarafın Ford Motor Company olması ve ihracat anlaşmalarının Euro bazlı olması Ford Otosan'ı korumaktadır. Ancak Ford'un Avrupa'daki Pazar performansı açısından özellikle İngiltere ve Almanya'daki makroekonomik gelişmeler önem arz etmektedir. Türkiye'nin de içinde bulunduğu küresel enflasyonist ortamından kaynaklı merkez bankalarının politika faizlerinin ilerleyen dönemde kademeli olarak aşağı geleceğini ve talebin canlanacağını düşünüyoruz.
    Yaşlanan araçlar potansiyel yeni talep oluşturabilir... Türkiye ortalama araç yaşı hem binek hem de ticari araç segmentinde artmaya devam ediyor. 2023'te iç pazarda rekor satış adetlerine ulaşılmasının ardından 2024 yılında 1 milyon araç üzeri satış bekleniyor. 2025 yılında da yenilenmesi beklenen filolar ve yaşlanan araç pazarı iç piyasa satışlarını destekleyecektir. Avrupa'daki ortalama araç yaşına bakıldığında, tüm segmentlerde 2017'den itibaren artış olduğu görülüyor. Ford Otosan'ın müşteri talebine ve ihtiyacına sahip çeşitli motor tiplerinde modellerinin bulunması ve Avrupa'da elektrikli araçlara olan geçişin daha hızlı olması dolayısıyla diğer otomobil markalarından ayrıştıracaktır diye düşünüyoruz. Diğer yandan şirket tam entegre üretim tesislerinde aynı hat üzerinde içten yanmalı, şarj edilebilir hibrit ve tam elektrikli modelleri kesintisiz üretebilmektedir. Bu esnek üretim kabiliyetinin geçiş sürecinde şirketin güçlü yönü olduğunu düşünüyoruz.
    Riskler... Yurt içi ve ana ihracat pazarlarındaki talebi olumsuz etkileyecek makroekonomik gelişmeler. Çinli otomobil markalarının ticari segmentinde ağırlığını agresif bir şekilde arttırması, yeni model geçişlerinde ortaya çıkacak olası üretim problemleri, elektrikli araçlara geçiş sürecinin yavaşlaması ve şarjlı araçlara istinaden altyapı yetersizlikleri, güçlü TL ve sıkı maliye politikası sebebiyle karlılığı baskılaması, asgari kurumlar vergisini şirket için risk unsurları olarak değerlendiriyoruz.

Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
    https://www.oyakyatirim.com.tr/
    3. çeyrek vasat gelirse 4. çeyrek baz etkisiyle acısını çıakrır belki ama 2025 ikinci yarı fordun lakin o zaman da bu fiyatlarda olmaz kısacıalr tabi değerlendirme kritierleri farklı biz uzuncular gibi değiller kendi tarafalarından haklılık payları var uzunculardaki maliyet rahatlığı onlarda yok sonuçta diken üstünde olmaları normal

birde Hem ayranım dökülmesin(faiz alayım) hem yoğurdum ekşimesin(fordu ucuzdan alayım) yok öyle bir dünya ki 2018 i baz aldığımız getiri de ford birleşik faizi hem 2023 hem 2024 te yüzde 45 faiz alındığını saysak bile 2018-2024 arası dönemde BİRLEŞİK faiz getirisini kaça katlamıştı 5 i mi 7 ye mi hesabını yapan görür...
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 317/647 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •