Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
Yelkenli tekneler o kadar pahalı değil. Benim 20 metrelik 10 kişiyi barındıran okyanus seyrine uygun çift yelkenli ayrıca 140 beygirlik bir de VW motoru olan teknenin sıfırı 950 bin euro. İyi durumda 5-6 yaşındaki kinci elleri bunun yarısı kadar, 500 bin euro. Kullanmadığın zaman yılın 8 ayı kaptan ve 2 mürettebat ile birlikte günlük veya haftalık kiraya verebilirsin, günlük getirisi masrafları düştükten sonra net 1000 (bin) euro civarı. Yıllık marina ücreti tuzlu yalnız, benimkinin yıllık marina masrafı 1 milyon TL. Kesinlikle tavsiye ederim. Ben işi gücü bırakıp yılın 4 ayını teknemde geçiriyorum, kafamın estiği yere gidiyorum. ABD ye çok yakın, Floridaya bir kaç yüz mil mesafedeki İngiltereye bağlı Bahama adalarına bile Çeşme'den gidip geldim teknemle.
Çeşme'den Bahamalar'a hayalimdeki hayat valla. Gayrimenkul yerine böyle bir şey alırdım ben de. Bekar olunca. Okyanus yolculuğu çok zor oluyor mu? Bu sene karayiplere gideyim seneye de güney asyaya denebilecek bir iş mi? Mürettebat lazım oluyor mu uzun yolculuklarda bir de?