Sayfa 25/350 İlkİlk ... 1523242526273575125 ... SonSon
Arama sonucu : 2794 madde; 193 - 200 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Entropi düzensizlik, rastgelelik ve belirsizlik durumuyla ilişkili bilimsel bir kavramdır dedim yukarıda. Biri bana mail atmış, ölüm durumunda entropimiz ne olur diye soruyor. Ölüm durumunda entropi tavan yapar çünkü ölüm nihai düzensizliktir, maksimum entropi durumudur. Yaşlanma süreci, geri dönüşü olmayan bir entropi birikimi sürecidir. Yaşlanmak, vücut fonksiyonları üzerinde daha az kontrole sahip olma ve böylece daha düzensiz olma anlamına gelir. Yaşlandıkça entropi artar, öldüğünüzde maksimuma ulaşır.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    ... Ben de söyledim Ereğlide bilançolarin kotu gelecegini ve ileriye dönük beklentilerin de hala kotu yonde oldugunu forumda , durum da halen bir degisiklik yok ben zaten çok oldu eregli yi satalı hatta biraz da erken birakmisim 60 a giden hamlesinde 55 i bile goremedim ama iyi ki de satmisim diyorum şu an ki duruma bakinca tabi
    Barclay yukarıda bahsettiğim 2 faktör EREGL için çok olumlu olur ve bunlar vuku bulursa hisse çok güzel prim yapar, millet noluyor demeye kalmadan 60 daki direncini yıkar geçer. Trumpın isteği doğrultusunda Yuan dolar karşısında (dolayısıyla da TL de dahil tüm diğer para birimleri) ciddi değer kazanırsa ve Ukraynadaki savaş sona ererse. Altın çıkarma işi boş iş, burada bir sürü soru işareti olduğu gibi çok yüksek maliyetli bir yatırım gerekiyor bu iş için ama hiç kimse bu mevzuyu henüz gündeme getirmiyor. Bu işin sonu bedelli bir sermaye artırımı bile olabilir, EREGL bu işten zararlı çıkabilir.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Elimizde GUBRF emsali var, tonlarca altın bulduk diyorlar ama her nedense 10 yıldır tek 1 gram altın bile çıkaramadılar. Acaba neden? Benden başka bunu sorgulayan yok mu?

4.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Benim şu an ki tek korkum erken gelebilecek bir faiz indirim hamlesi ,........ piyasalarin henüz fiyatlamadigi çok ciddi bir trump riski de mevcut bunu da görmemezlikten gelmek anlamsiz ozellikle demir celik sektoru icin
    Artık erken filan olmaz bu saatten sonra. Kaç aydır tepe seviyede tutuluyor faizler. Ya Aralıkta ya da Ocakta faiz indirimi süreci başlar ve bu başlangıç erken başlamış olmaz.

Trump riski demişsin, aslında bu risk Çin için söz konusudur ama TR dahil tüm gelişmekte olan ülkeler için bu bir risk değil tam tersine Trump avantajı olacak,

5.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Kur'u olumsuz yonde etliyecek süreklilikte ve buyuklukte faiz indirimleri gelmesi durumunda zaten bist100'u TL uzerinden degerlendirmenin de yorumlamanin da hicbir anlami kalmaz
    Böyle bir riski göze alamaz TCMB ve Hazine. O yüzden slowly slowly, yedire yedire olacak faiz indirimleri.

6.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    İngilizcem iyidir, akademik bir şeyler olmayınca ben de biraz yabancı dillere yüklendim. şu iki ayı da atlatabilirsem, artık gezerim diyorum kullanmayınca bir manası olmuyor. Ya da burada devam ederim ben de tekne alabilene kadar :D
    Yelkenli tekneler o kadar pahalı değil. Benim 20 metrelik 10 kişiyi barındıran okyanus seyrine uygun çift yelkenli ayrıca 140 beygirlik bir de VW motoru olan teknenin sıfırı 950 bin euro. İyi durumda 5-6 yaşındaki kinci elleri bunun yarısı kadar, 500 bin euro. Kullanmadığın zaman yılın 8 ayı kaptan ve 2 mürettebat ile birlikte günlük veya haftalık kiraya verebilirsin, günlük getirisi masrafları düştükten sonra net 1000 (bin) euro civarı. Yıllık marina ücreti tuzlu yalnız, benimkinin yıllık marina masrafı 1 milyon TL. Kesinlikle tavsiye ederim. Ben işi gücü bırakıp yılın 4 ayını teknemde geçiriyorum, kafamın estiği yere gidiyorum. ABD ye çok yakın, Floridaya bir kaç yüz mil mesafedeki İngiltereye bağlı Bahama adalarına bile Çeşme'den gidip geldim teknemle.

7.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    bu durum bizim çinden al üzerine koy sonra diğer ülkelere sat politikamızı ne hale düşürür? olumluluk ya da olumsuzluk burada hangisi ağır basar diye merak ediyorum?
    Sonuç itibariyle olumlu olur. Tabii bir de TR'deki iç gelişmelere bakmak lazım özellikle de makro göstergelere. Ekonomi ne kadar yavaşlayacak, yoksa büyüme daralmaya mı dönüşecek, eğer öyle olursa ekonomi ne kadar daralacak, cari açık bütçe açığı dış ticaret açığı nerelere gidecek filan gibi sorulara yanıt arayacağız.

8.  Alıntı Originally Posted by dr.1715 Yazıyı Oku
    Üstadım mekanınız hayırlı,bereketli olsun..bilgilerinizden,yazdıklarınızdan feyz alıyoruz..gs topiğinde nazarı dikkatimi cezbetmişti yazılarınız...başlığı görünce bir hayırlı olsuna gelelim dedim biraz geciktik tebrik için af buyrun..selametle
    Çok teşekkür ederim. GSRAY ve FENER benim her daim takibimdedir. Haka açık 4 sportif A.Ş. arasında açık ara ile bilançosu en sağlam olanı GSRAY'dır. Ayrıca gelir kaynakları en sağlam olan da bu. Giriş yapmak için hissenin %30 gibi aşağıya gelmesini bekliyorum. Şu an 218 milyon dolar olan piyasa değerinin 150 milyon dolara gelmesi benim için ideal giriş noktasıdır.

Sayfa 25/350 İlkİlk ... 1523242526273575125 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •