Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
Babacan a göre konut fiyatları daha da yükseltilirse konuta erişim zorlaşacağından fiyatlar stabil olur.

ÇUVALLARLA LİRA, BAVULLARLA DOLAR SERBEST

https://www.karar.com/guncel-haberle...tlarda-1918942

Belli bir miktarın üzerindeki alışverişlerde bankadan işlemi geçirmek mecburiyeti var biliyorsunuz. 10 bin liralık bir işlem yapacaksanız burada nakit işlem yapamazsınız. Bankadan geçirmek zorundasınız. Peki 15 milyon lira daire alın. Bankadan geçirme mecburiyeti yok. Nakit işlem yapabiliyorsunuz tapularda hala. Yani isterseniz bir tapu müdürlüğüne şöyle gidin 2 saat bir gözleyin. O çantalar içerisinde dolarların dolaştığını, çuvallar içerisinde Türk liralarının gelip gittiğini göreceksiniz. Ya 15 bin liralık alışveriş için sen bankadan geçireceksin diyen bir maliye niye 15 milyonluk alışverişte çuvallarla para taşımasına izin veriyor? Çünkü o çuvallarla para taşımasının bir arkasında lobi var. Gerçek fiyatıyla tapu değerinin örtüştüğü alışveriş Türkiye'de çok az şu anda. Bütün bu kayıt dışı gelir. Bütün bu kayıt dışı nemalar şunlar bunlar ne oluyor? O kayıt dışı geliyor tekrar kayıt dışı bir şekilde gayrimenkul yatırımına dönüyor. Biraz da fiyatların şişmesinin sebebi de o."
Daha önce yazmıştım gecen yaz bir arsa satmistik alıcı emlakciydi. Ben tapu dairesine gitmedim kuzenr vekalet vermistik o gitti. Anlattigina göre adam cuvalmi kutu mu ne öyle birşeyle gelmiş. Bankaya gidip iki saat para sayılmış

Nakit para ve kripto yasaklanmadikca mafya yaşamaya devam eder vergi kaçağı durmaz uyusturucu durmaz. Ama nakit yasaklanmaz çünkü tepedekilerde işleri nakitle hallediyor.

İskandinav ülkelerinden biraz ümidimiz var nakiti yasaklamak uzereler ama tam yapamadilar hala. Birde tek başına naktin yasaklammasi birşey ifade etmiyor kriptoyuda yasaklamalari lazım ama ona cesaret edemezler birileri çok destekliyor kriptoyu bakın Trump bile destekliyor

İlginçtir bizim burada Amerika'da ilk defa bir dilenci gördüm kırmızıda durmuş elinde pankarta yazmış naktiniz yoksa app ten para alıyorum diye çok komik geldi bana