Sayfa 925/998 İlkİlk ... 425825875915923924925926927935975 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 7,393 - 7,400 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

1.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Babacan a göre konut fiyatları daha da yükseltilirse konuta erişim zorlaşacağından fiyatlar stabil olur.

ÇUVALLARLA LİRA, BAVULLARLA DOLAR SERBEST

https://www.karar.com/guncel-haberle...tlarda-1918942

Belli bir miktarın üzerindeki alışverişlerde bankadan işlemi geçirmek mecburiyeti var biliyorsunuz. 10 bin liralık bir işlem yapacaksanız burada nakit işlem yapamazsınız. Bankadan geçirmek zorundasınız. Peki 15 milyon lira daire alın. Bankadan geçirme mecburiyeti yok. Nakit işlem yapabiliyorsunuz tapularda hala. Yani isterseniz bir tapu müdürlüğüne şöyle gidin 2 saat bir gözleyin. O çantalar içerisinde dolarların dolaştığını, çuvallar içerisinde Türk liralarının gelip gittiğini göreceksiniz. Ya 15 bin liralık alışveriş için sen bankadan geçireceksin diyen bir maliye niye 15 milyonluk alışverişte çuvallarla para taşımasına izin veriyor? Çünkü o çuvallarla para taşımasının bir arkasında lobi var. Gerçek fiyatıyla tapu değerinin örtüştüğü alışveriş Türkiye'de çok az şu anda. Bütün bu kayıt dışı gelir. Bütün bu kayıt dışı nemalar şunlar bunlar ne oluyor? O kayıt dışı geliyor tekrar kayıt dışı bir şekilde gayrimenkul yatırımına dönüyor. Biraz da fiyatların şişmesinin sebebi de o."
    Daha önce yazmıştım gecen yaz bir arsa satmistik alıcı emlakciydi. Ben tapu dairesine gitmedim kuzenr vekalet vermistik o gitti. Anlattigina göre adam cuvalmi kutu mu ne öyle birşeyle gelmiş. Bankaya gidip iki saat para sayılmış

Nakit para ve kripto yasaklanmadikca mafya yaşamaya devam eder vergi kaçağı durmaz uyusturucu durmaz. Ama nakit yasaklanmaz çünkü tepedekilerde işleri nakitle hallediyor.

İskandinav ülkelerinden biraz ümidimiz var nakiti yasaklamak uzereler ama tam yapamadilar hala. Birde tek başına naktin yasaklammasi birşey ifade etmiyor kriptoyuda yasaklamalari lazım ama ona cesaret edemezler birileri çok destekliyor kriptoyu bakın Trump bile destekliyor

İlginçtir bizim burada Amerika'da ilk defa bir dilenci gördüm kırmızıda durmuş elinde pankarta yazmış naktiniz yoksa app ten para alıyorum diye çok komik geldi bana

2. Asgari ücretin haline bakın bütün dogu Avrupa bizi geride bırakmış hemde bu dolar iç piyasada olması gerekenin yarisi olduğu halde böyle

Dolar gerçek fiyatina gelse afrikayla esitleniriz heralde

https://www.facebook.com/share/v/19kPgdcpkp/

3. 2024 stoklar sayesinde birazda bazı ürünleri hayatımızdan çıkararak geçirdik. 2025 e yine stoklarım ile giriyorum muhtemelen stoklar olmasa o bana girmişti. Özellikle medikal malzemeler de ki fiyat artışı çok abartılı en son aldığım slikon sonda beybi slikon sonda 11*22-34-45 TL idi. Şuan 100 TL bandında. Artık bez hariç marka seçmiyorum ucuz hangisi ise alıyorum. Medikal ürünler bazen ya bulunmuyor ya da afaki fiyatlar ile bulunabiliyor. Akp döneminde her türlü stok yapmak şart.

4.  Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Türkiye ve Almanya nüfusları eşit gibi.

Almanya'daki durum;

1 Berlin BE 3,596,999
    2 Hamburg HH 1,808,846
    3 München BY 1,478,638
    4 Köln NW 1,017,355
    5 Frankfurt HE 743,268
    6 Düsseldorf NW 611,258
    7 Stuttgart BW 610,458
    8 Leipzig SN 598,899
    9 Dortmund NW 598,246
    10 Bremen HB 575,071

TOPLAM: 11,635,000 kişi

Almanya'nın en büyük 10 şehrinin hepsini toplasan İstanbul kadar yapmıyor.

https://www.citypopulation.de/en/germany/cities/

Bu aslında bir milli güvenlik meselesidir.
    BMW, Mercedes i üreten Almanlar salak değil ki...

Nüfusu dağıtınca göç, bölgesel işsizlik, trafik sorunu olmuyor.

Trafik çok önemli bir mesele.

Zira insan yaşamından yiyor. Yani sizin verimliliğinizle doğrudan ilgili.

Üstelik mal ve hizmetlerin maliyetine önemli düzeyde etki yapıyor.

Dahası ve en önemlisi sizin toplam ülke enerji maliyetinizi önemli ölçüde aşağı çekip hava kirliliğini önlüyor. Biz ise Araplara fazladan her yıl onlarca milyar dolarlar aktarıyoruz. Bu parayı aktarmasak zaten cari açık sorunu çözülür.

Üstelik kozmopolit bir alanda her türlü uyuşturucu, mafya şebekeleri, bölücü örgütler takip edilemediği için fink atıyor.

767 bin m2 vatan toprağı olup kaynaklarını bu kadar kötü kullanan başka bir ülke yok.

Atatürk döneminde yerinde kalkınma için Köy Enstitüleri kurulmuştu.

Sağcıların değer verdiği Adnan Menderes bunları kapatıp yerlerine imam-hatiple doldurdu.

Demiryolu değil emperyalist ülkelerin pazarı olsun diye karayoluna önem verildi.

Zira araba satılmak zorundaydı.

Yatırımlar hep büyük kentlere yapıldı.

Ve köyden kente göç ile kentler gecekondularla işgal olundu.

Sonra bunlar yeşili olmayan sıkışık düzende apartmanlarla dolduruldu.

Hala bir şey değişmiş değil.

İstanbul un nüfusunu min 2 milyon daha artacak kanal projesi gündemde.

Sağdaki Siyasetçiler Betona, ranta doyamıyorlar.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,881
     Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    2024 stoklar sayesinde birazda bazı ürünleri hayatımızdan çıkararak geçirdik. 2025 e yine stoklarım ile giriyorum muhtemelen stoklar olmasa o bana girmişti. Özellikle medikal malzemeler de ki fiyat artışı çok abartılı en son aldığım slikon sonda beybi slikon sonda 11*22-34-45 TL idi. Şuan 100 TL bandında. Artık bez hariç marka seçmiyorum ucuz hangisi ise alıyorum. Medikal ürünler bazen ya bulunmuyor ya da afaki fiyatlar ile bulunabiliyor. Akp döneminde her türlü stok yapmak şart.
    Benim dairemin birisinin odası full stok mal dolu,eğerki,tahıl tipi ürünlerse tarihine bakıyorum,2 sene raf ömrü olanları stokluyorum,yağlarda öyle,sıvı yağlarda öyle 2 senelik kullanım tarihine bakarım,tereyağlar doğru dondurucuya,3 derin dondurucum mevcut,temizlik kağıtları 1000 adetten fazladır,benzin,mazot bidonlardadır,1 bidon 180-85 litredir,bazen eve tanıdıklar geldiğinde valla sendeki mallar bir bakkal dükkanında yoktur diyorlar,öyleya zaman kötü kolla dötü ...bu hükümetten önce stok nedir bilmezdim,çünkü günü birlik zam olmazdı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,881
     Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Asgari ücretin haline bakın bütün dogu Avrupa bizi geride bırakmış hemde bu dolar iç piyasada olması gerekenin yarisi olduğu halde böyle

Dolar gerçek fiyatina gelse afrikayla esitleniriz heralde

https://www.facebook.com/share/v/19kPgdcpkp/
    Bu iktidardan önce nüfus oranına göre asgari ücret %15 cıvarıydı,şimdi %50 en aşağı,o 15 oranı için baştakilerini tenkit ediyorduk,çoğunu sendikalı yapmak için uğraşıyorduk,şimdi bunları yapmaya kalksan teröristsin düzen bozucusun doğru ifadeye,adamlar yargıya uyduladıkları baskıylan halkı sindiriyorlar,üstelik yetmez gibi baskıyı dahada artırmak için özel anayasa mahkemesi peşindeler,utanmadanda çok daha özgür olacağız nağmeleri yapıyorlar,doğru çok özgür olacaklar eğerki muhalefedi kandırıp referanduma götürürlerse

7.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Zeytinyağı başlığı diye geldim, kendimi sigorta acentesinde buldum.
    [emoji23]
    Topigin asıl konusuna destek atayım.
    Migros'ta 2 litre Tariş natürel sızma 499.95 tl
    Yudum egeden sızma 5 litre 999.95 tl.

Giydirmeli MTV’ler açıklanmış;

Ahanda link.

https://www.sondakika.com/ekonomi/ha...-zam-18184805/

Sayfa 925/998 İlkİlk ... 425825875915923924925926927935975 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız