bu þirketin neden bu kadar çok faiz gideri var? Döviz borcu olmasýna raðmen ödenen faiz -1.373.063 mr. Faktoring ödemesi de varmýþ ama anlamadým.

Ýçeriye 87+ 5 milyon dolar para girecek ama paynet de dýþarý çýkacak, favökün yüzde 20'si de buradan geliyor olabilirmiþ. Bu parayla borcu kapatýp yola devam edecek olsalar ve bu sayede finansal gider sebebiyle net kar törpülenmese ne olur? 1 milyar net kar geldi diyelim. 5fk ile fiyatlansa hedef pd 5 milyar olur. Pek bir marj yok. Yaptýðý iþ sebebiyle yüksek fk ile fiyatlanacaðýný sanmýyorum.

Ek olarak bu parayý satýn almalarda kullanýrsalar ve bu yeni þirketler paynet gibi uzun vadeli proje olursa bu durumda hem borçluluk düzelmez hem de bilançoda etkisini göremeyiz.

Yani bu gelecek parayý olaðanüstü güzel kullanmadýklarý taktirde pek fýrsat göremiyorum. Yaptýklarý ana iþin pek vasýflý olmadýðý ortada. Düþük çarpan ile fiyatlanýyor. Paynet'in potansiyeli yýllardýr söyleniyordu kaç yýl sonra gerçekleþti.. Diðer giriþimleri için de ihtiyatlý olmak lazým bana kalýrsa. ytd.