Alıntı Originally Posted by METEHAN Yazıyı Oku
gesan da kafamı karıştıran patronlar daha öncede bitecek dedikleri yatırımları yetiştiremediler zamanında...güç trafosu işi inşallah ileri zamana geçikmez patlamaz...
İnşallah zamanında bitirirler sürekli ihaleler alınıyor ekipman lazım
Tüpraş bilanço geldi ama şirket beklentileri 2025 için çok düşük bir çok sektör ya daralıyor yada kar marjları çok düşüyor
Fintables de şirket beklentilerine baktım
Favök
2024: 6.7 milyar
2025: 11 milyar
2026: 18 milyar
Şirket Beklenen favök artışlarına bakarsak işlerin ve kar marjlarının çok iyi gideceğini düşünüyor.Sürekli alınan ihaleler işlerin iyi gideceğine az çok işık tutuyor kar marjları epey önemli hale geldi. Suriye de yeniden imar başlarsa Gazze’de başlarsa Ukrayna’da imar yeniden başlarsa trafo ekipman yeterli gelmezse işler için uzun zaman sonraya süre verilirse kar marjları epey yüksek olur.Otomotivde üretim yetersizliği varken sıra veriyorlardı talep çok fazla olduğu için bütün otomotiv şirketleri rekor karlar elde etti.Astor da bu yılki siparişleri doldurduk diye demeç hatırlıyorum ama emin değilim zaten son zamanda pek iş kapıda gelmiyor hatırladığım kadarıyla.
2024 bilançosunda eğer beklentiye yakın 5-5.5-6 milyar civarı bir favök gelirse demekki bu sene 10 milyar civarı favök gelebilir diyecekler 2026 da 18 milyar hadi 15 etse bile bu favöğü yapan şirket değerlemesi ne olmalı.Herkes patron diyor ama Ülker patronu pek sevilmez iyi gelen 2-3 bşlançoyla zarar ederken kara geçince 40 liradan 180 liraya gitti. Astor patronu da sevilmiyordu hişse 65 e düşmüştü Ekim başında .Ekim sonunda iyi gelen bilançoyla 4 ayda 65 liradan 130 liraya gitti astor şimdi kimse pek kötü birşey söylemiyor. Bilançolar çok önemlidir eğer Gesan bu beklentilere yakın bilançolar getirsin bu sene 11 milyara yakın favök getirsin hisse ederini bulur patron astordaki gibi pek konuşulmamaya başlar.