Originally Posted by
Emirhan06
Yok hocam pahalý bir kenara hala daha çok ucuzuz. Mevcut bilanço ve rasyolara göre deðil ama 2,5 ay sonra gelecek olan bilançoya göre çok ucuzuz hala.
Son 2-3 sene ortalamalarýna baktýðýmýzda PD/DD oranýmýz 2-3 arasý idi. Þu anda daha 1,1'lerdeyiz. F/ K olarak da 10-15 arasýndaydýk hep. Þu anda ise 1,5 seviyesindeyiz ama tabi özel bir durum var bu senede . Ama özel bir durum olmasa da operasyondan senelik 1 milyar kar elde edeceðimizi düþünürsek F/K oranýmýz daha 5 bile deðil.
Yani hangi rasyoyaya bakarsak bakalým bu fiyatlar olmasý gereken seviyenin daha yarýsýnda 2,5 ay sonra gelecek olan bilançoya göre.
O yüzden borsa beklentiyi satýn alýr diyorsak , þu anda 3 ay sonrasýnýn bilanço beklentisi satýn alýnýyor. Mayýs ayýnýn baþlarýnda 70-80 liralarý bulabiliriz.
2025 ilk çeyrek bilançosu muhtemelen Mayýs ayýnýn ilk 10 günü açýklanýr. O zaman ak koyun kara koyun belli olur.
1-2 sayfa geride bir arkadaþ temettü olur mu demiþ. Temettü olmaz çünkü 2024 senesini zararla kapadý þirket. Paynet satýþýndan doðacak olan kar 2025 ilk çeyrek bilançosunda görünecek. Yapýlacak olan genel kurul da 2024 mali yýlýna ait olacaðý için temettü olmaz.
Mali yýl deðiþikliði ve son sözleþme tadili genel kurulda onaya sunulacak. O yüzden ben genel kurulun mart sonu yapýlacaðýný düþünüyorum ama mart sonu genel kurul yapmasý için þimdiden davet yapmasý lazým. Henüz yapmadý. Belki 1 hafta içinde yapar.
Temettü olayý için ara bir karar alabilir 2025 ilk çeyrek bilançosundan sonra. Ama bunun için de olaðanüstü genel kurul yapmasý lazým. O yüzden ben ara bir temettü kararý alacaðýný da sanmýyorum.
Zaten paynetten gelen paranýn tamamýna yakýný kredi kapamasýnda kullanýlacak. Yani temettüye çok bir para kalmaz. Bence de temettü ödemesin zaten. Kredi faizlerinin bu kadar yüksek olduðu bir dönem temettü ödemesin kredilerini kapatsýn.
Tek sýkýntý endeks olarak görünüyor. Biz yükseliyoruz endeks düþüyor. Bu da hisse deðiþimi yapmak isteyenleri satýþa yönlendirebilir arena da. Ama ben bizim hissenin þu anda borsadaki en ucuz hisselerden biri olduðunu düþünüyorum paynet satýþý sonrasý. O yüzden arena satayým baþka hisse alayým diyenler 3 ay sonra piþman olabilir.
Þirket uzun zamandýr yeni bir iþ haberi yollamadý. Ýnþaallah bu yeni iþ kollarýndan veya klasik iþ kolundan 1-2 iþ haberi yollar da herkes daha bir güven duyar hisseye. Bu arada bu sene 5G ihalesi yapýlacak sanýrým. Bu da olunca bir çok mobil cihazýn 5G'ye uyumlu olma durumu doðacaðýndan belki de sakin olan piyasaya canlýlýk da gelebilir.
Bakalým yarýn 50 lirayý görecek mi. Her gün 3 liralýk marj içinde hareket ediyor. Bu durumda yarýn 50 lira görülebilir.
Yer Ýmleri