Sayfa 531/680 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon
Arama sonucu : 5435 madde; 4,241 - 4,248 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Yok hocam pahalı bir kenara hala daha çok ucuzuz. Mevcut bilanço ve rasyolara göre değil ama 2,5 ay sonra gelecek olan bilançoya göre çok ucuzuz hala.

Son 2-3 sene ortalamalarına baktığımızda PD/DD oranımız 2-3 arası idi. Şu anda daha 1,1'lerdeyiz. F/ K olarak da 10-15 arasındaydık hep. Şu anda ise 1,5 seviyesindeyiz ama tabi özel bir durum var bu senede . Ama özel bir durum olmasa da operasyondan senelik 1 milyar kar elde edeceğimizi düşünürsek F/K oranımız daha 5 bile değil.

Yani hangi rasyoyaya bakarsak bakalım bu fiyatlar olması gereken seviyenin daha yarısında 2,5 ay sonra gelecek olan bilançoya göre.

O yüzden borsa beklentiyi satın alır diyorsak , şu anda 3 ay sonrasının bilanço beklentisi satın alınıyor. Mayıs ayının başlarında 70-80 liraları bulabiliriz.

2025 ilk çeyrek bilançosu muhtemelen Mayıs ayının ilk 10 günü açıklanır. O zaman ak koyun kara koyun belli olur.

1-2 sayfa geride bir arkadaş temettü olur mu demiş. Temettü olmaz çünkü 2024 senesini zararla kapadı şirket. Paynet satışından doğacak olan kar 2025 ilk çeyrek bilançosunda görünecek. Yapılacak olan genel kurul da 2024 mali yılına ait olacağı için temettü olmaz.

Mali yıl değişikliği ve son sözleşme tadili genel kurulda onaya sunulacak. O yüzden ben genel kurulun mart sonu yapılacağını düşünüyorum ama mart sonu genel kurul yapması için şimdiden davet yapması lazım. Henüz yapmadı. Belki 1 hafta içinde yapar.

Temettü olayı için ara bir karar alabilir 2025 ilk çeyrek bilançosundan sonra. Ama bunun için de olağanüstü genel kurul yapması lazım. O yüzden ben ara bir temettü kararı alacağını da sanmıyorum.

Zaten paynetten gelen paranın tamamına yakını kredi kapamasında kullanılacak. Yani temettüye çok bir para kalmaz. Bence de temettü ödemesin zaten. Kredi faizlerinin bu kadar yüksek olduğu bir dönem temettü ödemesin kredilerini kapatsın.

Tek sıkıntı endeks olarak görünüyor. Biz yükseliyoruz endeks düşüyor. Bu da hisse değişimi yapmak isteyenleri satışa yönlendirebilir arena da. Ama ben bizim hissenin şu anda borsadaki en ucuz hisselerden biri olduğunu düşünüyorum paynet satışı sonrası. O yüzden arena satayım başka hisse alayım diyenler 3 ay sonra pişman olabilir.

Şirket uzun zamandır yeni bir iş haberi yollamadı. İnşaallah bu yeni iş kollarından veya klasik iş kolundan 1-2 iş haberi yollar da herkes daha bir güven duyar hisseye. Bu arada bu sene 5G ihalesi yapılacak sanırım. Bu da olunca bir çok mobil cihazın 5G'ye uyumlu olma durumu doğacağından belki de sakin olan piyasaya canlılık da gelebilir.

Bakalım yarın 50 lirayı görecek mi. Her gün 3 liralık marj içinde hareket ediyor. Bu durumda yarın 50 lira görülebilir.
    Güzel yazı teşekkürler.
    Yalnız hisse değişimi yapmak için satan olacağını sanmıyorum. Neden mi ?
    Ülkede sanayii berbat durumda, tüm sanayici kan ağlıyor (savunma hariç). Baskılanan bir dolar var ihracatçı kötü durumda.
    Gıda desen ne olduğu belli değil en iyi BİM diyorlardı onunda hali ortada en son 1.3 milyar ceza yedi.
    Geriye teknoloji ve yazılım kalıyor, sanki sadece orda işler yolunda gibi.
    Halka açık teknoloji ve yazılım deyince benim aklıma 2 hisse geliyor bunun en önde olanı #arena.
    Üstüne bir de ucuz deyince aklıma yine #arena geliyor..
    Ee gidip 20-30-50 FK lı zart zurt şirketi alacağıma gelir 1 FK ya teknoloji ve yazılım şirketi alırım ki aldım :).
    İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullardan dolayı maalesef ki pek seçeneğimiz yok borsada.
    Bir zamanlar enerjiydi şimdi yapay zeka. Biz yatırımcılar olarak yağmur nereye tarla olaya mecburuz hayatta kalmak için..
    Bir süre benim için en iyi seçenek arena olacak.
    Daha şirketin distribütörlük kısmını fiyatlayamadık ki yapay zeka diyeyim.. Zamanla sindire sindire.
    Hintliler yapay zeka konusunda işini bilir. Paynet de gördük.

Yatırım tavsiyesi değildir.

2. Böyle bir düzenleme mi var haberim yoktu. Spk yeni düzenlemesi ile küçük teknoloji şirketlerinin halka arzını engellemiş

Halka arz demişken bu şirket şuan halka arz olsa içindeki birbirinden kıymetli iştiraklarıyla kim bilir kaç liradan halka arz olurdu

Böyle bir düzenle varsa Arena nın kıymeti önümüzdeki süreçte çok daha önemli olacak teknoloji şirketi yatırımcıları için

https://x.com/hilmibozdag_/status/18...f6mGFGF8Cmn8XA

3. Emirhan Bey Üstadım iyiki varsınız derim her zaman.Emirhan Üstadım başka bir dünya.
    Nice prof ünvanı olanları dinliyorumda hikaye geliyor çoğu artık.

Belkide ceo çıkıp bloombergte yz ile ilgili ciroya katkının 2-3 sene sonra olmasını bekliyoruz deseki olmayacak iş değil.Geliride gideride tutan kalem onlarda.

Eyvah beklentiye çok var deyip taklaya geldik diye düşünüp satacaktım belkide,kimbilir benim gibi kaç tane daha ky vardır hardware ile software değerlemesini karıştırabilecek.

Belkide ceo çıkıp çok güzel yz projeleri açıklayacak.

İnşallah bu ikinci durum gerçekleşir.
    Hayırlısı.
    Ytd.

4. arena bu hisse net teki arkadaslar niye bu kadar cahil? Sirket paynet satisindan dogan kari temettu olarak dagitamaz zaten.Bu satis karinin %50 sinin kurumlar vergisinden istisna olmasi icin ya sermeyeye eklenmesi ya da 5 yil fon hesabinda izlenmesi gerekiyor.

5. X te biri sallamış buraya arkadaşlar

6. Şimdi gezinirken fark ettim:)

7.  Alıntı Originally Posted by NoNamee Yazıyı Oku
    arena bu hisse net teki arkadaslar niye bu kadar cahil? Sirket paynet satisindan dogan kari temettu olarak dagitamaz zaten.Bu satis karinin %50 sinin kurumlar vergisinden istisna olmasi icin ya sermeyeye eklenmesi ya da 5 yil fon hesabinda izlenmesi gerekiyor.
    Abi özür dilerim valla bende bilmiyordum bunu, kendimi geliştirmek için o kadar uğraşıyorum,olmayınca olmuyor işte 😊

8. Ben doğru veya yanlış demiyorum biri X te paylaşmış dikkatimi çekti. Birde bunun kurumlar vergisi tarafı var onun hesabını hiç yapmadık şimdi yazarken aklıma geldi:(

Sayfa 531/680 İlkİlk ... 31431481521529530531532533541581631 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •