Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
19,69 10% 847,52 Mn 17,96 / 19,69
25,30 10% 439,70 Mn 22,56 / 25,30
11,44 10% 1,22 Mr 10,43 / 11,44
280,75 9.99% 1,93 Mr 255,00 / 280,75
243,60 9.98% 10,53 Mr 223,80 / 243,60
20,02 -9.98% 616,98 Mn 20,02 / 23,68
10,39 -9.97% 248,05 Mn 10,39 / 11,63
130,20 -9.96% 56,18 Mn 130,20 / 134,20
362,25 -9.94% 25,69 Mn 362,25 / 362,25
594,00 -9.93% 245,50 Mn 594,00 / 669,00
3,33 5.38% 22,09 Mr 3,18 / 3,41
320,50 -1.38% 12,88 Mr 320,25 / 326,75
415,00 5.87% 12,77 Mr 391,00 / 416,25
10,64 1.04% 11,08 Mr 9,48 / 11,58
19,24 0.68% 572,68 Mn 19,03 / 19,48
77,70 -0.26% 6,73 Mr 77,20 / 79,35
752,50 -0.99% 2,28 Mr 751,50 / 764,00
95,10 2.26% 688,70 Mn 93,70 / 95,70
116,50 -0.6% 316,08 Mn 116,00 / 118,20
30,90 -0.45% 135,30 Mn 30,90 / 31,76
10,91 2.25% 347,15 Mn 10,68 / 11,06
84,05 3.45% 676,79 Mn 81,50 / 84,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 431/695 ÝlkÝlk ... 331381421429430431432433441481531 ... SonSon
Arama sonucu : 5555 madde; 3,441 - 3,448 arasý.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Perea 2020 sonu ve 2021 baþlarýnda da satmýþtý fiyat USD olarak zirvelerdeyken. Sanýrým 2 USD'ýn üstünde bir ortalama ile satmýþtý. Tabi o zamanlar hisse henüz bölünmemiþti. Ben bölünmüþ hali ile 2 USD diyorum.

Onun satýþý sonrasý hisse çok düþünce 1.2 USD seviyesinden sattýðýndan fazlasýný geri almýþtý 2021 yýlýnda.

Þimdi aradan geçen 3 sene sonra ilk defa sattý. Son 30-40 günde 1 milyon lot satmýþ. Çoðunluðunu da son 1 haftada satmýþ.

Satarken seçtiði seviye yine 1.7 USD'ýn üstü. Bence artýk daha satmayacak. Hatta biraz daha aþaðý gelirse tekrar alabilir bile. O da biliyor satmaya devam ederse hisse daha fazla düþer. O sattý diye deðil ama onun sattýðýný piyasa görüp panikle satýþ yaptýðý için satmayý durduracak bence. Çünkü her ne kadar 1 milyon lotu 1.7 USD üstünde sattýysa da, elinde daha 15,4 milyon lot var ve bu hisselerin deðeri 3 günde %20 düþtü.

O yüzden bence artýk duracak uzun süre. Çünkü o da biliyor Paynet satýþýndan gelecek olan para kasaya girince , þirketin her türlü rasyosu radikal biçimde deðiþecek.

Þu anda 1,1 olan cari oran , en az 1,5 olacak , þu anda 3 olan PD/DD 1,1'e düþecek , þu anda 24 olan F/K 1,5 seviyesine düþecek ( bu oran gelecek sene için de bu fiyatlarla maksimum 5 olur ) .

Ama bu sadece zaman meselesi. Bu para henüz kasaya girmedi. Girmesi de duruma göre 2 ay kadar sürebilir. Ama Temmuz ayýnda bu para kasaya girerse , 3. çeyrek bilançosunda göreceðiz bu bilançodaki radikal deðiþiklikleri. Bunun da açýklanmasý Kazým baþý. Yani 6 ay var.

Bu çakallar da bu süreyi kullanmak istiyor. Bilançodaki bu iyileþmenin somut olarak bilançoda görülmesine 6 ay varsa , o zaman þimdi biz 60 liralardan hisseyi satýp 45 liraya çekelim , sonra da millet býkar 2-3 ay içinde sakince sattýklarýmý toplarýz diyorlar. Bunu yapmak içinde 2024 1. ve 2. çeyrek bilançolarýný kötü gösterip milletin hisseleri satmasýný saðlayabilirler.

O yüzden bu paranýn kasaya gireceði tarih çok önemli. Eðer 30 hazirandan önce girerse 2. çeyrek bilançosunda görürüz , ama 1 temmuzdan sonra girerse 3. çeyrek bilançosunda görürüz. Yani 30 haziran ile 1 temmuz arasýnda takvim günü olarak 1 gün var ama finansal takvim olarak 3 ay fark var.

Eðer 2. çeyreðe girerse çok vakitleri yok hisseyi toplamak için. O yüzden bence 1-2 hafta yatay gider sonra almaya baþlarlar. Ama 3. çeyreðe girerse bu para , o zaman maalesef 2-3 ay yatay gidebiliriz.

Ama er yada geç o para kasaya girince bu þirketin deðeri daha iyi anlaþýlýacak. Bence olmasý gereken makul seviye 100 lira civarýdýr. Buraya da ya 3 ay sonra yada 6 ay sonra ulaþacak inþaallah yukarýda anlattýðým gerekçe sebebiyle.

Þirket yönetimi iyi niyetli ise bu paranýn 2. çeyrek bilançosuna yetiþmesi için elinden geleni yapar hýzlý davranýr. Sonuçta þirket faiz ödemeye devam ediyor. Bu para ne kadar erken gelirse o kadar iyi. Ama kötü niyetliler ise , bu paranýn 3. çeyrekte kasaya girmesi için özel çaba sarfedebilirler birilerine zaman kazandýrmak için. Biz daha bu þirketin KY için hayýr birþey yaptýðýný görmedik ama inþaallah bu sefer yaparlar.

Ben sabredenin iyi kazanacaðýný düþünüyorum. Elbet o para kasaya girecek ve bilanço kalitesi en üst seviyeye çýkacak. Çok düþük borçluluk ve yükselen karlýlýk. Bekleyelim görelim.

2.  Alýntý Originally Posted by Emirhan06 Yazýyý Oku
    Perea 2020 sonu ve 2021 baþlarýnda da satmýþtý fiyat USD olarak zirvelerdeyken. Sanýrým 2 USD'ýn üstünde bir ortalama ile satmýþtý. Tabi o zamanlar hisse henüz bölünmemiþti. Ben bölünmüþ hali ile 2 USD diyorum.

Onun satýþý sonrasý hisse çok düþünce 1.2 USD seviyesinden sattýðýndan fazlasýný geri almýþtý 2021 yýlýnda.

Þimdi aradan geçen 3 sene sonra ilk defa sattý. Son 30-40 günde 1 milyon lot satmýþ. Çoðunluðunu da son 1 haftada satmýþ.

Satarken seçtiði seviye yine 1.7 USD'ýn üstü. Bence artýk daha satmayacak. Hatta biraz daha aþaðý gelirse tekrar alabilir bile. O da biliyor satmaya devam ederse hisse daha fazla düþer. O sattý diye deðil ama onun sattýðýný piyasa görüp panikle satýþ yaptýðý için satmayý durduracak bence. Çünkü her ne kadar 1 milyon lotu 1.7 USD üstünde sattýysa da, elinde daha 15,4 milyon lot var ve bu hisselerin deðeri 3 günde %20 düþtü.

O yüzden bence artýk duracak uzun süre. Çünkü o da biliyor Paynet satýþýndan gelecek olan para kasaya girince , þirketin her türlü rasyosu radikal biçimde deðiþecek.

Þu anda 1,1 olan cari oran , en az 1,5 olacak , þu anda 3 olan PD/DD 1,1'e düþecek , þu anda 24 olan F/K 1,5 seviyesine düþecek ( bu oran gelecek sene için de bu fiyatlarla maksimum 5 olur ) .

Ama bu sadece zaman meselesi. Bu para henüz kasaya girmedi. Girmesi de duruma göre 2 ay kadar sürebilir. Ama Temmuz ayýnda bu para kasaya girerse , 3. çeyrek bilançosunda göreceðiz bu bilançodaki radikal deðiþiklikleri. Bunun da açýklanmasý Kazým baþý. Yani 6 ay var.

Bu çakallar da bu süreyi kullanmak istiyor. Bilançodaki bu iyileþmenin somut olarak bilançoda görülmesine 6 ay varsa , o zaman þimdi biz 60 liralardan hisseyi satýp 45 liraya çekelim , sonra da millet býkar 2-3 ay içinde sakince sattýklarýmý toplarýz diyorlar. Bunu yapmak içinde 2024 1. ve 2. çeyrek bilançolarýný kötü gösterip milletin hisseleri satmasýný saðlayabilirler.

O yüzden bu paranýn kasaya gireceði tarih çok önemli. Eðer 30 hazirandan önce girerse 2. çeyrek bilançosunda görürüz , ama 1 temmuzdan sonra girerse 3. çeyrek bilançosunda görürüz. Yani 30 haziran ile 1 temmuz arasýnda takvim günü olarak 1 gün var ama finansal takvim olarak 3 ay fark var.

Eðer 2. çeyreðe girerse çok vakitleri yok hisseyi toplamak için. O yüzden bence 1-2 hafta yatay gider sonra almaya baþlarlar. Ama 3. çeyreðe girerse bu para , o zaman maalesef 2-3 ay yatay gidebiliriz.

Ama er yada geç o para kasaya girince bu þirketin deðeri daha iyi anlaþýlýacak. Bence olmasý gereken makul seviye 100 lira civarýdýr. Buraya da ya 3 ay sonra yada 6 ay sonra ulaþacak inþaallah yukarýda anlattýðým gerekçe sebebiyle.

Þirket yönetimi iyi niyetli ise bu paranýn 2. çeyrek bilançosuna yetiþmesi için elinden geleni yapar hýzlý davranýr. Sonuçta þirket faiz ödemeye devam ediyor. Bu para ne kadar erken gelirse o kadar iyi. Ama kötü niyetliler ise , bu paranýn 3. çeyrekte kasaya girmesi için özel çaba sarfedebilirler birilerine zaman kazandýrmak için. Biz daha bu þirketin KY için hayýr birþey yaptýðýný görmedik ama inþaallah bu sefer yaparlar.

Ben sabredenin iyi kazanacaðýný düþünüyorum. Elbet o para kasaya girecek ve bilanço kalitesi en üst seviyeye çýkacak. Çok düþük borçluluk ve yükselen karlýlýk. Bekleyelim görelim.
    Emirhan bey tahtayý darmadaðýn ettiler.3 senedir bu tahtadayim 2.5 senesi paynet beklemekle geçti.Bu þirketin yoneticilerinden kendi adýma k.y nin lehine hicbirsey beklemiyorum.Bu zamana kadar sabýr etmiþiz 6 ay daha ederiz.

3. Herkese merhaba bereketli kazançlar dilerim.

Ufaktan alýþ yaptým bende.
    Düþerse az daha alýrým yükselirse gapý doldurduðunda bir kýsmýný satarým.

Tüh beee stratejimide yazmýþ bulundum.Tahtacý Bey duymaz ama Omar Musanýn sopasýný görünce taaak topuk.

Sattýðým fiyattan geri aldým.Yani bende de pek biþey deðiþmemiþ oldu :)

Dostlar çoðu tahtalar ayný ki.Ya da bana denk gelmiyor.Nereye gitseniz kendinizi mayýn tarlasýnda yürüyormuþ gibi hissediyorsunuz.

4. Maalesef tahminlerimiz doðru çýktý ve ilk çeyrek zarar geldi. Aslýnda ciro artýþý ve brüt kar iyi. Brüt kar marjý artmýþ. Ancak %100'e yakýn artan genel yönetim ve pazarlama gideri yüzünden EFK o kadar artmamýþ. Bu da normal çünkü geçen sene 2. yarýsýnda personele ara zam verilmiþti. Bu sene ilk çeyrek o artýþ ve bu senenin artýþý birleþince genel yönetim ve pazarlama gideri fazla artmýþ.

2. çeyrekte de benzer bir durum olur.

140 milyon vergi geliri ve 84 milyon net parasal pozisyon kazancýna raðmen , 450 milyon liralýk finansal gider yüzünden 10 milyon net zarar açýkladý þirket.

Finansal gider geçen seneye göre 3 kattan fazla artmýþ. Bunun 2 sebebi var , birincisi finansal borcun geçen seneye göre 1 milyar lira artmýþ olmasý ve faizlerin geçen seneye göre daha yüksek olmasý.

Aylardýr bu finansal borç ödenmeden arenanýn adam gibi kar etmesi imkansýz diyoruz. Bu da burada vücut buldu. Zaten son 2 bilançoyu da beðenmediðimi ve hisseden çýktýðýmý söylemiþtim. Ama Paynet satýþýnýn olacaðýný duyunca geri aldým. Biraz erken davranmýþýz. Paynet satýþýnýnbu bilançoyu kompanse edeceðini düþünmüþtüm. Buradan 1-2 kere 2024 ilk çeyrek ve 2. çeyrek bilançolarý zarar gelebilir diye yazmýþtým. Gerekçelerim de belliydi. Aþýrý artan genel yönetim ve pazarlama gideri ile , aþýrý artan finansal gider. Bu bilanço da ikisini de gördük.

Bu 450 milyonluk finansal gider 100 milyon seviyesinde olsa þu anda 340 milyon lira civarýnda bir net kar açýkalardý þirket.

Ýþte paynetin satýþ parasýnýn kasaya girmesi bu yüzden çok önemli. O 3 milyar kasaya girip kredi kapatýlýrsa , finansal borç 500 milyona düþecek ve finansal gider de çeyreklik bazda maksimum 100 milyon falan olacak.

O para kasaya girince , çeyreklik net kar ortalama 350-400 milyona çýkacak. Senelik 1.2 milatar kadar çýkabilecek net kar.

Bu para temmuz yada aðustos ayýnda kasaya girip kredi kapatýlýrsa , 3. çeyrekte finansal gider biraz düþer , 4. çeyrekte ise tamamen düþer ve 100 milyon seviyesine iner. Yani asýl etkiyi 4. çeyrek bilançosunda göreceðiz. Zaten son çeyrekler en fazla satýþýn olduðu dönemlerdir. Bu sene son çeyrek rekor bir operasyonel kar açýklanacak.

3. çeyrekte 3 milyar lira civarý net kar gelecek ama bunun sebebi operasyon deðil , paynet satýþýndan gelen iþtirak satýþ karý olacak. O kar tek defalýk olduðu için çeyreklik kara emsal olmaz.

Maalesef , þirket yönetimi önce paynet haberini yollayýp sonra kötü bilanço yollayýnca birilerinin ekmeðine yað sürdü. Bunu önden haber alan mutlaka birileri olmuþ bu çok belli. Çünkü hisse 50 liradan 61 liraya çýkarken de çok satýcý vardý paynet haberi çok yakýn olmasýna raðmen. Haberden sonra ise zaten 4 gündür satýyorlar. Yani ortalama 55-56 liradan milyonlarca lot sattýlar çünkü bilançonun zarar geleceðini haber aldýlar yada tahmin ettiler.

Bilançodan sonra 45 liralardan sattýklarýmýzý alýrýz dediler. Bu klasik bir insider trading olayýdýr ama nasýl kanýtlanýr bilemem. Ama bunun olduðu o kadar bariz belli ki. SPK son 2 haftada satanlarý incelerse bunu ortaya çýkarýr ama nerede bu ülkede o kadar adalet.

Bunun peþine düþebilecek olan varsa düþsün mutlaka altýndan pis kokular çýkar ama dediðim gibi uzun sürer ve kanýtlamasý da kolay olmaz.

Haftaya bilanço yüzünden dökülenleri toplayacaklardýr. Toplama iþi bitince de haziran ayýndan itibaren paynet parasýnýn kasaya girmesi beklentisi ile yükseliþ baþlayacaktýr diye düþünüyorum.

Herkes kendi kararýný verir ama ben inatla bekleyeceðim çünkü o 3 milyar kasaya girecek ve bu sene sonu 3 milyar TL'nin üstünde bir net kar ile kapatýlacak.

Hisse fiyatý da sene sonu 80-100 lira arasý bir yere gelecektir. Bekleyelim bakalým ne olacak.

5.  Alýntý Originally Posted by Emirhan06 Yazýyý Oku
    Maalesef tahminlerimiz doðru çýktý ve ilk çeyrek zarar geldi. Aslýnda ciro artýþý ve brüt kar iyi. Brüt kar marjý artmýþ. Ancak %100'e yakýn artan genel yönetim ve pazarlama gideri yüzünden EFK o kadar artmamýþ. Bu da normal çünkü geçen sene 2. yarýsýnda personele ara zam verilmiþti. Bu sene ilk çeyrek o artýþ ve bu senenin artýþý birleþince genel yönetim ve pazarlama gideri fazla artmýþ.

2. çeyrekte de benzer bir durum olur.

140 milyon vergi geliri ve 84 milyon net parasal pozisyon kazancýna raðmen , 450 milyon liralýk finansal gider yüzünden 10 milyon net zarar açýkladý þirket.

Finansal gider geçen seneye göre 3 kattan fazla artmýþ. Bunun 2 sebebi var , birincisi finansal borcun geçen seneye göre 1 milyar lira artmýþ olmasý ve faizlerin geçen seneye göre daha yüksek olmasý.

Aylardýr bu finansal borç ödenmeden arenanýn adam gibi kar etmesi imkansýz diyoruz. Bu da burada vücut buldu. Zaten son 2 bilançoyu da beðenmediðimi ve hisseden çýktýðýmý söylemiþtim. Ama Paynet satýþýnýn olacaðýný duyunca geri aldým. Biraz erken davranmýþýz. Paynet satýþýnýnbu bilançoyu kompanse edeceðini düþünmüþtüm. Buradan 1-2 kere 2024 ilk çeyrek ve 2. çeyrek bilançolarý zarar gelebilir diye yazmýþtým. Gerekçelerim de belliydi. Aþýrý artan genel yönetim ve pazarlama gideri ile , aþýrý artan finansal gider. Bu bilanço da ikisini de gördük.

Bu 450 milyonluk finansal gider 100 milyon seviyesinde olsa þu anda 340 milyon lira civarýnda bir net kar açýkalardý þirket.

Ýþte paynetin satýþ parasýnýn kasaya girmesi bu yüzden çok önemli. O 3 milyar kasaya girip kredi kapatýlýrsa , finansal borç 500 milyona düþecek ve finansal gider de çeyreklik bazda maksimum 100 milyon falan olacak.

O para kasaya girince , çeyreklik net kar ortalama 350-400 milyona çýkacak. Senelik 1.2 milatar kadar çýkabilecek net kar.

Bu para temmuz yada aðustos ayýnda kasaya girip kredi kapatýlýrsa , 3. çeyrekte finansal gider biraz düþer , 4. çeyrekte ise tamamen düþer ve 100 milyon seviyesine iner. Yani asýl etkiyi 4. çeyrek bilançosunda göreceðiz. Zaten son çeyrekler en fazla satýþýn olduðu dönemlerdir. Bu sene son çeyrek rekor bir operasyonel kar açýklanacak.

3. çeyrekte 3 milyar lira civarý net kar gelecek ama bunun sebebi operasyon deðil , paynet satýþýndan gelen iþtirak satýþ karý olacak. O kar tek defalýk olduðu için çeyreklik kara emsal olmaz.

Maalesef , þirket yönetimi önce paynet haberini yollayýp sonra kötü bilanço yollayýnca birilerinin ekmeðine yað sürdü. Bunu önden haber alan mutlaka birileri olmuþ bu çok belli. Çünkü hisse 50 liradan 61 liraya çýkarken de çok satýcý vardý paynet haberi çok yakýn olmasýna raðmen. Haberden sonra ise zaten 4 gündür satýyorlar. Yani ortalama 55-56 liradan milyonlarca lot sattýlar çünkü bilançonun zarar geleceðini haber aldýlar yada tahmin ettiler.

Bilançodan sonra 45 liralardan sattýklarýmýzý alýrýz dediler. Bu klasik bir insider trading olayýdýr ama nasýl kanýtlanýr bilemem. Ama bunun olduðu o kadar bariz belli ki. SPK son 2 haftada satanlarý incelerse bunu ortaya çýkarýr ama nerede bu ülkede o kadar adalet.

Bunun peþine düþebilecek olan varsa düþsün mutlaka altýndan pis kokular çýkar ama dediðim gibi uzun sürer ve kanýtlamasý da kolay olmaz.

Haftaya bilanço yüzünden dökülenleri toplayacaklardýr. Toplama iþi bitince de haziran ayýndan itibaren paynet parasýnýn kasaya girmesi beklentisi ile yükseliþ baþlayacaktýr diye düþünüyorum.

Herkes kendi kararýný verir ama ben inatla bekleyeceðim çünkü o 3 milyar kasaya girecek ve bu sene sonu 3 milyar TL'nin üstünde bir net kar ile kapatýlacak.

Hisse fiyatý da sene sonu 80-100 lira arasý bir yere gelecektir. Bekleyelim bakalým ne olacak.
    Emirhan bey merhabalar.

Þirkete hakim biri olarak merak ettigim bir durumu size sormak istiyorum.

Sosyal medyada denk geldim. Arena nin cirosunun büyük bir kisminin paynet tarafindan geldigi yaziyordu. Durum gerçekten böyle mi? Digrusu nedir..

Eger oyleyse paynet satisindan sonra ciroda buyuk bir azalma olmaz mi, ayni þekilde favök tarafinda da. Sizce paynetin satislardaki payi ne kadardir ve bu satistan sonra 2024 cirosu tahminen ne kadar olur?

Saygýlar.

SM-M515F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

6. Emirhan Bey Üstadým emeðinize saðlýk çok saðolun.

Rekabet Kurulu mayýs haziran gibi onaylarsa ikinci çeyreðe yansýmasý olur.

Bazen zarar açýklasa bile yükselen hisseler olur ya bizde o pozisyondayýz.

Tahtaya yön verenlerin handikapý Omar Musa olarak gözüküyor.Ya da öyle gözükmesini istiyorlar.

Üstadým çok zamanlarý yok paynet beklentisi gerçekleþmiþ yapýlmasý gereken sadece beklemek.

Keþke payneti deðilde toptan bütün þirketi satsalardý daha isabetli olurdu.

Ytd.

7.  Alýntý Originally Posted by balýkadam Yazýyý Oku
    Emirhan bey merhabalar.

Þirkete hakim biri olarak merak ettigim bir durumu size sormak istiyorum.

Sosyal medyada denk geldim. Arena nin cirosunun büyük bir kisminin paynet tarafindan geldigi yaziyordu. Durum gerçekten böyle mi? Digrusu nedir..

Eger oyleyse paynet satisindan sonra ciroda buyuk bir azalma olmaz mi, ayni þekilde favök tarafinda da. Sizce paynetin satislardaki payi ne kadardir ve bu satistan sonra 2024 cirosu tahminen ne kadar olur?

Saygýlar.

SM-M515F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

Hocam bunlar sýr bilgiler deðil. Paynetin yaklaþýk cirosunu herkes finansal tablolarýn açýklandýðý KAP haberindeki sol üst köþedeki PDF dosyasýný açarak bakabilir. O dosyada tüm finansal tablolarýn detaylý açýklamalarý ve dip notlarý var.

O dosyanýn 21. sayfasýnda satýþlarýn daðýlýmý var. 8.8 milyar liralýk ilk çeyrek cirosunun sadece 700 milyon lirasý Paynete ait. Yani %8 civarý.

Sosyal medyada kim Arenanýn cirosunun büyük bölümü Paynetten geliyor diyorsa lütfen ona bu dosyaya bakmasýný söylüyor. Çünkü yanlýþ biliyor yada kasýtlý olarak yanlýþ söylüyor. Maalesef sosyal medyada bilgi sahibi olmadan fikir beyan eden ve iþkembeden sallayan çok insan var.

Üstelik %8'lik pay bu çeyreðe mahsus deðil her çeyrek hemen hemen oran budur . Bazen %7 olabilir bazen %9 olabilir. Mesela 2023 ilk çeyreðinde de %6 imiþ.

Evet Paynetin ciro artýþ hýzý arenanýnkinden fazla olabilir ama toplam içinde hiçbir zaman %8'i geçmedi bugüne kadar. O yüzden bu bilgi yanlýþ hocam. Paynet gittiði zaman arena cirosu en fazla %7-8 düþer , onu da biz hissetmeyiz çünkü arena satýþlarýný USD yaptýðý için , kur artýþý olduðu zaman ciro da otomatik olarak TL bazýnda artýyor.

Üstelik ben orta vadede ( maksimum 1-2 yýl içinde ) Paynetin boþluðunun baþka bir þirket alýnarak yada yeni bir þirket kurularak doldurulacaðýný düþünüyorum. Zaten CEO geçen gün televizyonda bunun sinyalini verdi. Yeni projemiz var , Paynet satýþýndan gelecek olan finansman bu projeye büyük destek olacak dedi. Türkçesi þu , paynetin yerine baþka bir þirket alacaðýz yada kuracaðýz. Tabi paynet ile ayný sektörde deðil .

Arena Zaten 2 sene önce Brightstar'ý alarak cirosunu 350 milyon USD arttýrdý . Eðer yine donaným sektöründen bir þirket alýrsa , ciro açýsýndan çok katký saðlar ama donaným tarafýndan deðil de yazýlým tarafýndan bir þirket alýr yada kurarsa , o zaman da karlýlýk açýsýndan katkýsý olur. Yani Paynetin boþluðu her halukarda dolacak. Ciro kaybý da olmayacak tam aksine ciro katkýsý bile olabilir donaným tarafýndan þirket alýrlarsa. Ama ben büyük ihtimal yapay zeka ile ilgili bir yazýlým þirketi alacaklarýný veya kuracaklarýný düþünüyorum.

Ama Paynetten gelen paranýn hemen hemen tamamýyla kredi kapatacaklar. Böyle de olmasý lazým. Bunu ilk çeyrek bilançosunda gördük. 3 ayda 450 milyon finansal gider ile bir yere varýlmaz.

Dolayýsýyla bu para borç ödemeye gidecekse neyle yeni þirket alacaklar veya kuracaklar. Bu konuda 2 ihtimal var. Ya çok ucuza bir start-up þirketi alacaklar 3-5 milyon USD'a , yada biraz bekleyip faizler %10-15 seviyesine inerse ( 12-18 ay içinde ) , o zaman kredi kullanýp 20-30 milyon USD'a hazýr büyümüþ ve para kazanan bir þirket alacaklar.

Þirketin 110 milyon USD civarý kredi borcu var þu anda. Paynetten 90 milyon USD gelecek. Bunun 80-85 milyon dolarý ile kredi kapatýrlarsa , o zaman kredi miktarý 25-30 milyon USD seviyesine düþer. Bu da arena çapýnda bir þirket için düþük bir miktar. Bunun üzerine 25-30 milyon USD daha kredi alabilirler 18 ay sonra faizler düþünce. O zaman kredi miktarý en fazla 60 milyon USD olacaktýr. Bu da kolayca çevrilebilir bir miktar yeni þirketin de katkýlarý ile.

Bu yüzden ben ilerisinin çok daha güzel olacaðýný düþünüyorum þirket için. Sýkýntýlý bir 2-3 ayýmýz var. Paynet parasý 2. çeyrek sonuna kadar kasya girmezse , 2. çeyrek bilançoda da zarar yazabilir þirket , ama 3. çeyrek ile beraber önce 3 milyar lira iþrtirak satýþ karý bilançoya yansýyacak , bununla beraber cari oran 1,5 seviyesine çýkacak , öz sermaye 4,5 milyarý aþacak , finansal gider çeyrek baþýna en fazla 100 milyon seviyesine inecek , senelik kar 1 milyarý aþacak vesaire. Bu sene ise iþtirak satýþ karý nedeniyle sene sonu 3 milyarýn üstünde , 3.3 milyar lira gibi bir net kar göreceðiz Ýnþaallah bilançoda.

Yani paynet parasý ksaya girene kadar 2-3 ay sýkýntýlý olacak ama ondan sonra çok saðlam bilançolu ve karlý bir þirket olacak arena. Zarar açýklama mevzu bahis bile olmayacak.

Ýlk çeyrek cirosu USD bazýnda geçen seneden 5 milyon USD daha fazla geldi. 284 milyon USD oldu. Bu durumda sene sonu 1.3 milyar USD ciro rahatlýkla yakalanýr. Bu da bugünkü kur ile 41-42 milyar TL yapar. Kur ortalama %10 artsa , o zaman da 45 milyar lira civarýnda bir sene sonu ciro göreceðiz. Finansal giderin azalmasý ile beraber %2 net kar marjý yakalanýr seneye. O zaman da 45 milyar lira ile 900 milyon yada biraz üstü 1 milyar TL net operasyonel kar elde edilir. Bu gelecek sene olacaðý için gelecek senenin cirosu da 60 milyarý bulacak desek , o zaman da 2024 sene sonu kar 1.2 milyar lira seviyesinde olur. Tabi bu varsayým gruba yeni bir þirketin katýlmayacaðý varsayýmýna dayanýyor. Yeni bir þirket katýlýrsa ciro ve kar rakamý doðal olarak yukarý gider.

Bu sene ise iþtirak satýþ karý nedeniyle tek defalýk 3.3 milyara yakýn net kar açýklayacaðýmýzý belirttim zaten.

8.  Alýntý Originally Posted by sorpressa Yazýyý Oku
    Emirhan Bey Üstadým emeðinize saðlýk çok saðolun.

Rekabet Kurulu mayýs haziran gibi onaylarsa ikinci çeyreðe yansýmasý olur.

Bazen zarar açýklasa bile yükselen hisseler olur ya bizde o pozisyondayýz.

Tahtaya yön verenlerin handikapý Omar Musa olarak gözüküyor.Ya da öyle gözükmesini istiyorlar.

Üstadým çok zamanlarý yok paynet beklentisi gerçekleþmiþ yapýlmasý gereken sadece beklemek.

Keþke payneti deðilde toptan bütün þirketi satsalardý daha isabetli olurdu.

Ytd.

Hocam rekabet kurulu ve merkez bankasýnda tanýdýk varsa söyle de iþlemi hýzlandýrýp acil onaylasýnlar :)

Hocam þaka bir yana ben bu iþlemin 2-3 ay arasýnda biteceðini düþünüyorum. Dolayýsýyla 2. çeyreðe yetiþmez. Temmuz sonu Aðustos baþý gibi olur eðer çok olaðanüstü bir gecikme olmazsa. Bu da 3. çeyrek demektir.

Daha rekabet kurumuna baþvuru bile yapýlmamýþtýr. En iyi ihtimal gelecek hafta yaparlar. Süreç ondan sonra baþlar. Normal þartlarda rekabet kurumu 1 ay içinde cevap verir ama çok soru olursa o zaman gecikir bu. Merkez bankasý süreci daha da uzun olabilir. Ben 2-3 ay diyorum ama keþke herþey 1 ayda bitse de 2. çeyrekte görsek biz bu sonuçlarý.

Sayfa 431/695 ÝlkÝlk ... 331381421429430431432433441481531 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •