Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
Hacı, bu durum halkın eksikliği değil, 2003 hadi 2005 diyelim, bu tarihlerden sonra okula başlayan, bitiren veya devam eden tüm nesil PRAMATÜRE edildi. Bilinçli bir şekilde eğitimsizleştirildi. 1983 yılında anadoluda 3-4 bin nüfuslu bir kasabada fizik ve kimya labaratuarı vardı. İkisi de ayrı ayrı ve bu okul devlet okulu. Bir çok öğreti pratik temele dayalı veriliyordu. Şimdi sadece oku ve geç. Bu ülkenin halkını suçlamamak gerekir, devlete güvendi, devlet en büyük kazığı halkına attı. Umarız ileri dönemde eğitim enstütülerini getirecek güçte bir yönetim anlayışına tekrar kavuşuruz.
Aslında yüzde yüz doğru ve katıldığım bir görüş. Ne yazık ki gerçek çok farklı.
İnsan nüfusu dünyada kontrolsüz olan en tehlikeli kavram. Eğitim bunu doğal olarak başarsa da toplumların çoğu eğitimsiz.
İşte bu noktada teknoloji devreye girerek yavaş yavaş insansızlaştırılmaya doğru ilerliyoruz. 100 yıl önce fabrikasyon ve seri üretimle başladık. Her şeyden anlayan insanlar yetiştirip bununla geniş bir coğrafyayı yönetmeye çalışan sovyet modeli başarısız oldu, onun yerine sadece tek bir iş yaptırarak verimliliği üst seviyeye taşımaya çalışan seri üretim hatları galip geldi. Bir süre sonra bu hatlarda insandan daha verimli robotlar kullanılmaya başlandı ve şimdi o robotların çok daha gelişmiş, otonom torunlarına kendi öz bilinçleri (AI) monte edilerek insan tamamen gereksiz kılınacak gibi gözüküyor.