Sayfa 271/298 İlkİlk ... 171221261269270271272273281 ... SonSon
Arama sonucu : 2384 madde; 2,161 - 2,168 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bunun farkındayım Mathias. Yalnız şunu pek anlayamıyorum: Kafası çalışan çok zeki insanlar bile (mesela Profesörler) bu savcılıktan arıyoruz emniyetten arıyoruz şeklindeki sahte telefon aramalarına kurban gidip belki de ilkokul mezunu bile olmayan cahil dolandırıcıların son derece ilkel metotlarına kanarak servet kaybediyorlar. Böyle bir şey nasıl olabiliyor aklım almıyor.
    Bilim felsefesi eğitimi yok. Ciddiyim bak şaka değil. Neyi neden nasıl biliyoruz ? Hangi yollardan geçiliyor bilgiye erişmek için hangi yollardan neden niçin geçilmiyor. Prof olmuş olmamış alanında bilir belki birşeyler ama böyle bi telefonla da bütün hesabını boşaltabilir.
    Aslında birde matematik eğimi çok eksik ülkede yada çok aşırı zayıf. Misal bu forumda bir eleman 1150 lerden hisse toplamaya başladığını iddia ediyor. 1100 de alıyor 1070 de alıyor 1020 de alıyor 950 de yüklü alıyor falan.
    Derken Hisse 890 a düşüyor ve çıkıp adam bugün kü alımlarım ile ortalamam 897 oldu diyor. Bende 1150 den ilk maliyet yapılan bir işlemde ortalamanın 897 olması için ilk alımın kaç katı bir alım yapılması lazım geldiğini soruyorum. Cevabı bırak kimse soruyu bile anlamıyor.
    Ya adam palavracı. Çevresi de palavracı. Her ikisi de kendince akıllı. Birincisi bu şekil yazarak forumda itibar peşinde . İkincisi ise ya bu adam böyle yazıyor bakarsın bi tüyo verir de köşe olurum diye yalama derdinde.

Simbiyotik bir yaşam formu işte ikisi

2. Amma velakin Allah istediği için bunlar oluyor. Allah istemese bir yaprak bile yere düşemez. Her şey onun istemesine bağlıdır, onun iznine tabidir. İslam böyle diyor. Allah istemeden hiç bir şey gerçekleşemez. O zaman Türkiyenin ve Türk halkının başına gelenlerin tek sorumlusu Allah demektir çünkü o istemese milletin başına bunlar gelmezdi. Ülkenin başına bu dertleri neden sardı acaba? Bu milletle Allahın ne alıp veremediği var?
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Amma velakin Allah istediği için bunlar oluyor. Allah istemese bir yaprak bile yere düşemez. Her şey onun istemesine bağlıdır, onun iznine tabidir. İslam böyle diyor. Allah istemeden hiç bir şey gerçekleşemez. O zaman Türkiyenin ve Türk halkının başına gelenlerin tek sorumlusu Allah demektir çünkü o istemese milletin başına bunlar gelmezdi. Ülkenin başına bu dertleri neden sardı acaba? Bu milletle Allahın ne alıp veremediği var?
    Bir insanı beddua ile öldürebilirsin ama kahvesine biraz arsenik koyma kaydıyla.

Bak bi fıkra. İki kör köy meydanında karşılaşmış. Bir tanesi birader çakmağın var mı sigara yakacam demiş. Öteki de çakmak yok fener var demiş. Olur falan demiş diğeri. Bu tabi feneri tutmuş tutmuş yanmıyor. Ya olmayacak galiba falan demiş. Ok falan ayrılmışlar. Feneri tutan. Amma kekledim enayi yi demiş. Diğeride enayinin fenerinin pilini bitirdim ne salaklar var demiş .
    Bizim toplumdan manzara da farklı değil aslında.

4.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    .... Prof olmuş olmamış alanında bilir belki birşeyler ama böyle bi telefonla da bütün hesabını boşaltabilir... Aslında birde matematik eğimi çok eksik ülkede yada çok aşırı zayıf..... adam palavracı. Çevresi de palavracı. Her ikisi de kendince akıllı. Birincisi bu şekil yazarak forumda itibar peşinde . İkincisi ise ya bu adam böyle yazıyor bakarsın bi tüyo verir de köşe olurum diye yalama derdinde
    Tüm mesele kapasite ve malzemeye indirgeniyor. Bence eğitim 2. planda. Bu ülkede yalan ve iftira çok ama çok yaygın. Benim de en zayıf noktam bu. Yetiştirilme koşullarım yüzünden hep insanların dürüst olduğunu varsayıyorum ta ki dürüst olmadığı ortaya çıkana dek. Bu da Türkiyede yaşayan biri için büyük dezavantaj.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5. SPK tebliğlerine bakıyorum, düzenli olarak manipülatörleri ilan ediyorlar. Onlardan Allah razı olsun. SPK bunları tespit ediyor ama cezalar caydırıcı olmadığı için, 6 aylık işlem yasağı ve cüzi bir mali ceza ile yetinildiği için, adamlar tekrar tekrar geliyorlar ve manipülasyonlar durmuyor.

6. SPK nın 6 ay işlem yasağı ile geçiştirdiği suçlar için gelişmiş ülkelerde 25 yıl hapis artı manipülasyondan elde edilen haksız kazancın 2 katı kadar mali ceza veriliyor ve verilen 25 yıl hapis cezasına af uygulanamıyor. Onlarda sistem böyle, o yüzden manipülasyonlar çok nadir oluyor gelişmiş ülkelerde. Burada ise tam tersine çok yaygın, çünkü ciddi manada yaptırımı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    SPK nın 6 ay işlem yasağı ile geçiştirdiği suçlar için gelişmiş ülkelerde 25 yıl hapis artı manipülasyondan elde edilen haksız kazancın 2 katı kadar mali ceza veriliyor ve verilen 25 yıl hapis cezasına af uygulanamıyor. Onlarda sistem böyle, o yüzden manipülasyonlar çok nadir oluyor gelişmiş ülkelerde. Burada ise tam tersine çok yaygın, çünkü ciddi manada yaptırımı yok.
    Bir yerde duymuştum/okumuştum ABD de manipülasyonun cezası uyuşturucudan fazla diye?
    Orada da yapılıyordur kesin ama en azından bu kadar açık açık aleni falan değildir artık diye düşünüyorum. Paranın olduğu her yerde manipülasyon olur! En basitinden en son TRUMP işi.

8. Bugün ABD piyasaları kapalı.

ABD İngiltere Japonyada borsa manipülasyonu çok ciddi bir suç, cinayetle eşdeğer hatta daha ağır. Hapis cezasına ilaveten ciddi mali cezası da var ve af uygulanmıyor.

Sayfa 271/298 İlkİlk ... 171221261269270271272273281 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •