Henüz satış konusunda resmi bir gelişme yok, sadece söylentilerle dedikodular var. Eğer FAB teklifi gibi satış gerçekleşirse Koç 8 milyar dolar alır. Artık bu parayla ne yaparlar onu bilemeyiz.
Ful nakitteyim (PPF) elimde hisse yok
hocam soğutucudan kastım sen değildin, şu ereğli forumunda sevilmeyen bir doğrucu arkadaş vardıSeni gereğinden fazla iyimser bulduğum zamanlar oluyor
Realistlik aslında zor bir durumdur, realistler mükemmel danışman veya mentor olabilirler ama karar alıcı olamazlar genelde.
FAB ın geçen seneki teklifi hisse başına 60 TL ediyor şu anda ve 2.4xDD ye tekabül ediyor.
Yelpaze hocam realist olmak şart, ortaya çıkan sonuçlarla, yapılan icraatların ve atılan adımların yarattığı sonuçlarla hiç kıvırmadan yüzleşmek ve yapılan hatalardan ders çıkarmak elzem.
Mathias'tan söz ediyorsun herhalde. Forum ortamında değer verdiğim biridir Mathias. Yaptığı yorumları çok gerçekçi ve doğru buluyorum. Ha Mathias'ın yorum ve beklentilerinden hoşlanmayan dünya kadar adam var ama bu durum cebi boşaktılacak kitlenin ne kadar büyük olduğuna işaret eder. Amatör ve cahil kesim ne kadar karşı çıkıyorsa, gerçeklerle yüzleşmekten kaçınıyorsa, söz konusu beklentilerin doğru çıkma olasılığı o kadar yüksektir.
Adımız geçmiş selamlar saygılar ikinize de. Evet eregl de 2 sene önce süre belirterek verdiğim hedef mart sonu itibari ile hem vade hem fiyat hemde sıfır temettü alacaksınız / max bedelsiz verir öngörüleri ile görüldü. Bam bam bam.Gerçekleri yazmak kötümserlik ise eğer kötümser değildim tabikide. Orası Temettü uzun vade masalları ile millete hisse yaslayan/pazarlayan lar ile dolu idi. Müdahele ettik.
Mesela borsa konusunda iyimserim şu aralar. Hatta epey bir iyimserim diyelim.Yine milletle terso falan durumlar tabi. Bu faiz ile borsa mı olurmuş finansal okur yazarlık falan filan o biçim yazılar. İşin komiği bunların bir kısmıda o zamanlar hisse de hisse diye tutturanlar.
Bu arada .Aman buralara yazmak da tehlikeli olmuş. Başka başlıklardan banlabiliyoruz!!ne alaka ise.
Sana da selamlar ve saygılar Mathias. Dogru zamanlamayla uyarıda bulunmuşsun gene senin işaret ettiğin gibi bazı kağıtları süründürürken endeksi farklı hisselerle daha da yükseltiyorlar, belki kafa karışıklığının bir nedeni bu. Senin kötümser olmadığını da biliyorum, TH'yle şakalaşırken senin de adını anmak için yazdım. Herkesin yaptığı en büyük hata XU-100 uzun vadeli grafiğinde görülen 5$ seviyesini zirve sanmak, bu da benden herkese bir ipucu olsun.
Yer İmleri