Sayfa 270/298 İlkİlk ... 170220260268269270271272280 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 2,153 - 2,160 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Bir ülkenin ulusal IQ sunun ne derece ileri, o ülke insanının ne kadar zeki ve uyanık olduğunu anlamak için çok basit bir yöntem var. Tek yapmanız gereken şey o ülkede en çok uygulanan, en gözde, en başarılı dolandırıcılık yöntemlerine bakmaktır. Uygulamada olan başarılı dolandırıcılık yöntemleri ne kadar komplike ise o ülke insanı o kadar zekidir. Yöntemler ne kadar basit ise o kadar da naiftir. Eğer bir ülkedeki insanlar Çiftlikbank ve benzeri saçma sapan dolandırıcılık yöntemlerine kurban gidiyorsa, icat edildikten 110 sene sonra bile hala Ponzi türü dolandırıcılıklara kanıyorsa, savcı veya emniyetten arıyoruz bize bankadaki bütün paranızı verin size daha sonra iade ederiz gibi telefonla aramalara kanıp servet kaybediyorsa neyin nerede yanlış gittiği ciddi şekilde araştırılmalıdır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. RO Kütahyalı endeks vadeli gece seansını çökertmiş yalan haber ile, CHP'ye çok yakında kayyum geliyor diye borsa 18:10 da kapandıktan sonra haber yayınlamış. Bu adama inananlar da gece işlemlerinde endeks vadelileri satmış. Gerçi 23:00 itibariyle yani kapanışta toparladı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bu forum ortamında örneğini çok görüyoruz. Adam 3 tane kelimeyi yan yana getirmekten aciz, doğru dürüst Türkçe yazamıyor ama borsa uzmanıyım ayaklarında. Millet de bunu yiyor. Çok enteresan bir ülke burası.
    Ne kadar çok kişi orayı takip ediyorsa o kadar iyidir
    Sırf meraktan veya eğlencesine bakıyorum diyenler de boldur umarım.
    Ben buraya kim ne diyor diye gelmiyorum, o işi yapan bol adam var ülkede.
    Kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan özel yetenekler varsa onlardan bir şeyler kapmaya çalışıyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bir ülkenin ulusal IQ sunun ne derece ileri, o ülke insanının ne kadar zeki ve uyanık olduğunu anlamak için çok basit bir yöntem var. Tek yapmanız gereken şey o ülkede en çok uygulanan, en gözde, en başarılı dolandırıcılık yöntemlerine bakmaktır. Uygulamada olan başarılı dolandırıcılık yöntemleri ne kadar komplike ise o ülke insanı o kadar zekidir. Yöntemler ne kadar basit ise o kadar da naiftir. Eğer bir ülkedeki insanlar Çiftlikbank ve benzeri saçma sapan dolandırıcılık yöntemlerine kurban gidiyorsa, icat edildikten 110 sene sonra bile hala Ponzi türü dolandırıcılıklara kanıyorsa, savcı veya emniyetten arıyoruz bize bankadaki bütün paranızı verin size daha sonra iade ederiz gibi telefonla aramalara kanıp servet kaybediyorsa neyin nerede yanlış gittiği ciddi şekilde araştırılmalıdır.
    Dolandırıcılık bizim ata sporumuzdur TH. Büyük küçük herkesin kafasında mutlaka "bu işten nasıl kazanç sağlarım döner" Bunu illa parasal düşünmeyin. Otopark yerine milletin apartman kapısı önünden tut da devletin verdiği "iş yap" teşviklerini alıp dolara altına viop a gömme ye kadar. Hep bir çıkar sağlama milleti keriz yerine koyma ya kafa yorarız. Akrabalarımdan bazıları avrupada yaşıyor . Bazı şeyler anlatıyorlar. Öyle bazı teşvikler uygulamalar var ki. Bak TR de olsa millet kurutur orayı öyle diyim. Orada kimsenin aklına gelmiyor. Türkler hariç
    Ponzi türü uygulama demişsin de milletin oraya girme amacı saflığından IQ düşüklüğünden değil. Girip de DAHA ENAYİSİNİ kandırma isteği.
    Bunu borsa forumlarında falan çok sık görürsün sen de iyi bilirsin. 1 dolardan 5 dolara gitmiş hisseyi körlemesine almaya iten motivasyonda 10 dolara başka enayiye satıp kendini müthiş zeki sanma isteğidir çoğu kez. İşte ama deveden büyük fil vardır. Gelir birisi 5 dolardan 2 dolara çakar. Sonra devlet bize sahip çıksın çığlıkları falan

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bu forum ortamında örneğini çok görüyoruz. Adam 3 tane kelimeyi yan yana getirmekten aciz, doğru dürüst Türkçe yazamıyor ama borsa uzmanıyım ayaklarında. Millet de bunu yiyor. Çok enteresan bir ülke burası.
    Onu haşlama yapıp melete melete yiyeceğiz. Daha vakti var, şu an körpe...
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

6.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Dolandırıcılık bizim ata sporumuzdur TH.....
    Bunun farkındayım Mathias. Yalnız şunu pek anlayamıyorum: Kafası çalışan çok zeki insanlar bile (mesela Profesörler) bu savcılıktan arıyoruz emniyetten arıyoruz şeklindeki sahte telefon aramalarına kurban gidip belki de ilkokul mezunu bile olmayan cahil dolandırıcıların son derece ilkel metotlarına kanarak servet kaybediyorlar. Böyle bir şey nasıl olabiliyor aklım almıyor.

Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    Bu üslubu tanıyorum, fakat nereden?
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

8.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    Cehalet her daim bu memlekette prim yapmıştır ve el üstünde tutulmuştur, muhakkak sen de bunun farkındasın. Sonra da neden teknolojide bilimde sanatta yargı ve özgürlükler alanında çok geri kaldık diye sorgulanıyor. Bu milletin kaderi bu. Bilinçli ve kasıtlı olarak kendi kendine zarar verme hususunda bu halkın eline başka hiç bir millet su dökemez.

Sayfa 270/298 İlkİlk ... 170220260268269270271272280 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •