Sayfa 269/298 İlkİlk ... 169219259267268269270271279 ... SonSon
Arama sonucu : 2384 madde; 2,145 - 2,152 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Hacı, bu durum halkın eksikliği değil, 2003 hadi 2005 diyelim, bu tarihlerden sonra okula başlayan, bitiren veya devam eden tüm nesil PRAMATÜRE edildi. Bilinçli bir şekilde eğitimsizleştirildi. 1983 yılında anadoluda 3-4 bin nüfuslu bir kasabada fizik ve kimya labaratuarı vardı. İkisi de ayrı ayrı ve bu okul devlet okulu. Bir çok öğreti pratik temele dayalı veriliyordu. Şimdi sadece oku ve geç. Bu ülkenin halkını suçlamamak gerekir, devlete güvendi, devlet en büyük kazığı halkına attı. Umarız ileri dönemde eğitim enstütülerini getirecek güçte bir yönetim anlayışına tekrar kavuşuruz.
    Aslında yüzde yüz doğru ve katıldığım bir görüş. Ne yazık ki gerçek çok farklı.
    İnsan nüfusu dünyada kontrolsüz olan en tehlikeli kavram. Eğitim bunu doğal olarak başarsa da toplumların çoğu eğitimsiz.
    İşte bu noktada teknoloji devreye girerek yavaş yavaş insansızlaştırılmaya doğru ilerliyoruz. 100 yıl önce fabrikasyon ve seri üretimle başladık. Her şeyden anlayan insanlar yetiştirip bununla geniş bir coğrafyayı yönetmeye çalışan sovyet modeli başarısız oldu, onun yerine sadece tek bir iş yaptırarak verimliliği üst seviyeye taşımaya çalışan seri üretim hatları galip geldi. Bir süre sonra bu hatlarda insandan daha verimli robotlar kullanılmaya başlandı ve şimdi o robotların çok daha gelişmiş, otonom torunlarına kendi öz bilinçleri (AI) monte edilerek insan tamamen gereksiz kılınacak gibi gözüküyor.

2. Dünya Bankası/Banga: Önümüzdeki on yılda gelişmekte olan ülkelerde işgücüne katılacak 1,2 milyar kişi için yeterli sayıda iş bulunmaması küresel bir risk oluşturuyor
    İnsan hiçbir şeyle gelir. Her şeyin peşine düşer.
    Sonra, her şeyi bırakıp hiçbir şeyle gider. ...Majhul

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,962
     Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Dünya Bankası/Banga: Önümüzdeki on yılda gelişmekte olan ülkelerde işgücüne katılacak 1,2 milyar kişi için yeterli sayıda iş bulunmaması küresel bir risk oluşturuyor
    işte bu... bu durum bütün tarihi yeniden yazabilir

4.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Hacı, bu durum halkın eksikliği değil, 2003 hadi 2005 diyelim, bu tarihlerden sonra okula başlayan, bitiren veya devam eden tüm nesil PRAMATÜRE edildi. Bilinçli bir şekilde eğitimsizleştirildi. 1983 yılında anadoluda 3-4 bin nüfuslu bir kasabada fizik ve kimya labaratuarı vardı. İkisi de ayrı ayrı ve bu okul devlet okulu. Bir çok öğreti pratik temele dayalı veriliyordu. Şimdi sadece oku ve geç. Bu ülkenin halkını suçlamamak gerekir, devlete güvendi, devlet en büyük kazığı halkına attı. Umarız ileri dönemde eğitim enstütülerini getirecek güçte bir yönetim anlayışına tekrar kavuşuruz.
    Öğretmensin herhalde. Genel anlamda yukarıda dediklerin sınırlı kapsamda doğru olsa da bence 2 önemli mevzuyu atlıyorsun. İlki, hükümeti işbaşına getirenin dolaysıyla devleti kimin yönetip hangi politikaları uygulayacağına karar verenin halkın kendisi olduğunu unutuyorsun. Eğer yönetim gerekeni yapmıyorsa ama buna rağmen halk durmadan ayni beceriksiz yönetimi ve anlayışı işbaşına getiriyorsa burada kabahat halkın kendisindedir. İkinci atladığın mevzu ise insanların kendilerini geliştirmek için hiç bir çaba göstermemesi yani tembel olması. Ha devlet bana bunu öğretti o zaman ben bununla yetineceğim şeklinde bir anlayış kabul göremez çünkü miskinliği ve tembelliği simgeler bu anlayış. Halkın tembelliğini devlete yüklemek doğru değildir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Asıl siz güzel özetlediniz sn. TH
    Trump'la ilişkilendirilen tüm olumsuzluklar aslında uzun vadeli beklenmesi gereken sonuçların hatalı olarak yakınsanması. Zaten şimdilik gidişat bunu doğruluyor, geri adım ata ata ilerleyen bir zat kendisi.

İç siyasette ise muhaliflere karşı alınan tavır tüm güveni buharlaştırdı. Zaten bir yere varmayacaktı bu ekonomi politikası ve eninde sonunda olacaktı. İnsanlara hem en pahalı hayat standardını dayatıp hem de kralcılık oynayamazsın. Ben gene de çok umutsuz değilim çünkü olumsuzluklar öyle fazlalaştı ve belirginleştiler ki; yaşanacak ani gelişmelerle borsacıları kısa süreliğine de olsa rahatlatacak günler yakın diye düşünüyorum.
    İnşallah diyelim hocam ama zor gözüküyor. İç cephede siyaset ve ekonomi, dış cephede Trump'ın uyguladığı saçma sapan politikalar ayni anda saldırıyor. Sanki bunlar yetmiyormuş gibi bir de ileriki aylarda küresel resesyon riski çıktı ortaya ve böylece baskı odaklarının sayısı 4 e çıktı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Öğretmensin herhalde. Genel anlamda yukarıda dediklerin sınırlı kapsamda doğru olsa da bence 2 önemli mevzuyu atlıyorsun. İlki, hükümeti işbaşına getirenin dolaysıyla devleti kimin yönetip hangi politikaları uygulayacağına karar verenin halkın kendisi olduğunu unutuyorsun. Eğer yönetim gerekeni yapmıyorsa ama buna rağmen halk durmadan ayni beceriksiz yönetimi ve anlayışı işbaşına getiriyorsa burada kabahat halkın kendisindedir. İkinci atladığın mevzu ise insanların kendilerini geliştirmek için hiç bir çaba göstermemesi yani tembel olması. Ha devlet bana bunu öğretti o zaman ben bununla yetineceğim şeklinde bir anlayış kabul göremez çünkü miskinliği ve tembelliği simgeler bu anlayış. Halkın tembelliğini devlete yüklemek doğru değildir.

Slm....hiç bilmediğiniz bir konuda yorum yapmışsınız.....uzaktan yakından alakası yok....

Bilgi yok ....fikir üretilmiş....!!!!!!!!!!!

7. Bir bedellinin detayları verildiğinde belirli bir hisse fiyatına tekabül eden bölünmüş fiyatı ve rüçhan fiyatını hesaplamaktan aciz BİST'teki bireysel oyuncuların %99 u. Bırakın bölünmüş fiyat ile rüçhanı hesaplamayı, bedellinin oranının neyi temsil ettiğinden ve rüçhan fiyatının ne anlama geldiğinden bile bihaber bunlar. Hiç kuşkunuz olmasın bu bihaber kesimin önemli bir bölümü de üniversite mezunudur. Buna rağmen 4 işlemi yapmaktan aciz bunlar. İlkokul matematiği bile yok bunlarda, hem de üniversite mezunu olmalarına rağmen. Adama hatasını söylesen senden nem kapacak, onu aşağıladığını sanacak, sana laf çakmaya kalkacak. Demek ki durum kapasite ve malzeme ile alakalı. İşte Türkiye'de durum böyle.

8. Bu forum ortamında örneğini çok görüyoruz. Adam 3 tane kelimeyi yan yana getirmekten aciz, doğru dürüst Türkçe yazamıyor ama borsa uzmanıyım ayaklarında. Millet de bunu yiyor. Çok enteresan bir ülke burası.

Sayfa 269/298 İlkİlk ... 169219259267268269270271279 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •