Originally Posted by
ayhan53
Bt ülkkedde 5500.000 tl kiralýk ev var
360 tl lahmacun niyye olmmasýn
Benim fiyatý engelleme diye bir gücüm yok senin de yok adam isterse lahmacunu 5000 TL ye de satar vergisini versin okey .Mesele þu ben bu hizmete talip deðilim alabilecek olsam da almam , bunun bir tavýr olarak olmasý gerektiðini düþünüyorum.Ayrica bu ay 5000 gelecek ay 5500 olmamalý.
Yoksa adam yalý kiralar milyon kira ister veya þahsa özel yemek yapar ister .
Sorun þurada bazý gücü yeten insanlarda bu paralarý vermesin ki buradaki sogusleme dursun.
Ayrýca ben bunlarý takip ettiðim kadarý ile sürekli bir zam hali icindeler yani genel olarak önünüze gelmiþ bir menüyü 2 ay sonra ayný rakamlarla aslan bulmak mümkün deðil .
Konunun para boyutu zivanadan çýkmýþ durumda.Ve bu en fakir semte de ayný oranda yayýlmýþ durumda.Toplumsal bir cinnet hali.
Bir acayip anlayýþ var ,zam yapmam lazým diye , ve bunun sürekli artan ve her yere sirayet eden bir etkis var .
Ne elektrik ne petrol fiyatlarý ne de iþçilik ne de döviz bunlarin yani hizmet sektörünun yaptýðý zam kadar artmadý .Bir de onlar artarsa iyice bo.kunu cikarirlar.
Tekrara düþmüþ olabilirim ama mesele þu ki bir hizmeti veya mali sorgulamadan aldiginizda adam gidiyor nasýlsa deyip çakacak.
....
Ayný konunun benzerini yað deðiþtirme isinde konuþmuþtuk ben 1000 lira vermemiþ ve sonra 300 liraya çözmüþtüm.Sonra o esnaflara gidip bunu söyledim böyle aklýnýza estiði gibi fiyat vermeyin diye ( 20 yýldýr tanýrým) bana dedikleri abi millet ödüyor oldu.
Iþte en karþý olduðum þey ...
No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakýn inanma .
Yer Ýmleri