Sayın human01 ;

Çalışmamı beğendiğinize sevindim. Ben 2014 11. aydan beri kullanıyorum yani yaklaşık 3 yıl ve 3 ayda 1 kez portföy oluşturduğumu düşünürseniz 12 örneklik bir veri sahibiyim ve getirim %600 civarında (son haline bakmadım). Fakat sayın Yaşar Erdinç verdiği eğitimde 2012 yılından beri uyguladığını ve o da getirisinden memnun olduğunu söyledi (ama ne kazandığını ve portföy hisselerini istediğimde bana yanıt vermedi).

Geçmişte başarılı olması, gelecekte başarılı olacağı anlamını taşır mı? Bu konuya 3 maddede cevap vereceğim :

1 - Sistemin temel dayanağı “büyük sayılar yasası"dır. Bu yasaya göre; örneğin bir para 1000 kez yazı-tura atılsa 800 kez yazı, 200 kez tura gelebilir, fakat atış sayısı yeterince büyük olduğunda Yazı/tura oranı belki tam %50-%50 olmayacak ama bu orana olabildiğince yaklaşacaktır. Bizim için bunun anlamı şudur : Bu sistemde uzun vadeli getiri sağlayan işlem oranı %72, kayıp oranı %28 dir (yazı-tura oyununa göre çok daha iyi oranlar). Ben bu sistemin gösterdiği işlemleri yaparsam %70 oranında %8 (+-) 7 puan getiri, %28 oranında %5 (+-) 7( yani std sapma) kadar kayıp yaşayacağım. Kazandığımda çok kazanıp, kaybettiğimde daha az kaybedeceğimden para kazanmam her zaman imkan dahilinde olacaktır.

Yani matematik formülü destekliyor.

2 -Ayrıca bir varsayımımız da "tarihin tekerrür edeceğidir" ki bu varsayım sadece benim değil tüm teknik analiz'in işe yaradığına inananların 3 temel kuralından biridir.

3 - https://www.youtube.com/watch?v=FXacisuNiS4&t=427s video çok güzel, tamamını izlemenizi tavsiye ederim ; ama özellikle 11.50 dk.dan sonraki kısa bölümde sorunuza iyi bir yanıt olduğuna inanıyorum.

Gördüğünüz gibi teori de formül yatırımını destekliyor.

Gönderiyi fazla "edebileştirmeden" sizlerden gelecek yeni sorular varsa onlar üzerinden gidelim.