Sayfa 48/215 İlkİlk ... 3846474849505898148 ... SonSon
Arama sonucu : 1719 madde; 377 - 384 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Bilanço işin içinde yoksa 3 ayda bir belirlenen portföy için kriter sadece yilda 1 kez aciklanan temettü miktarı ve hisse senetlerinin yil içindeki fiyatlari oluyor yanlış anlamadıysam.

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    portföyün 3 ayda 1 belirlenmesi, yapılan testlerde en iyi sonucu bu periyot uygulamasının vermesi nedeniyledir; bilanço dönemleriyle ilgisi yoktur. Ama programı uygulayanların görecekleri gibi, diğer rasyolarla hazırlanan bazı formüller aylık periyot uygulamalarında daha iyi sonuç verebilmektedir. benim bir formülüm 6 aylık uygulamada en iyi sonucu vermektedir mesela..

2.  Alıntı Originally Posted by mrhzr Yazıyı Oku
    Bu listenin 2 Ocak 2017 tarihinde başlatılmış olma ihtimali de var. Çünkü her üçüncü aydan sonra portföy değişmiş.
    Bu durumda ALKA ve PETUN TV'lerini kıyaslayalım.

02.01.2017 gün sonu ALKA fiyatı: 2.49 TL (https://report.paragaranti.com/rasyonet_fiyatarsivi.asp)
    ALKA verilen son temettü: 0.1362 TL (https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...spx?hisse=ALKA)
    2 Ocak 2017 ALKA Temettü Verimi: (0.1362/2.49)*100=%5.47

02.01.2017 gün sonu PETUN fiyatı: 10.33 TL (https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...spx?hisse=ALKA)
    PETUN verilen son temettü: 0.97 TL (https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=PETUN)
    2 Ocak 2017 PETUN Temettü Verimi: (0.97/10.33)*100=%9.39

Eğer portföy 02.01.2017 tarihinde başlatılmışsa ve sistem repaint yapmıyorsa, listede ALKA'nın olup PETUN'un olmama ihtimali yoktur. Çünkü PETUN'un temettü verimi ALKA'nınkinden büyük çıkmaktadır.
    Eğer gözümden bir şey kaçırmadıysam sistem gelecekten veri alıp geçmişi tekrar düzenliyor. Bu durumda gerçek kullanımda sistemin vaadettiği kazançlara ulaşılması mümkün görünmemektedir.
    Sayın mrhzr;

Ben programın müşteri hizmetleriyle görüştüğümde bana söyledikleri de bu yöndeydi : Program her yeni bilgi geldiğinde hisseleri sanki baştan beri biliyormuş gibi liste oluşturuyor. Bu da repaint olayını ve geçmiş getiri oranlarına güvenilemeyeceğini gösteriyor çünkü normalde söylediği tarihten sonra temettü bilgileri gelen hisseler de listeye giriyor.

Doğru anlamış mıyım ?

3. Sn mrhzr,

Benim gönderdiğim portföyde alka şirketi 1 mart değil 1 ocak tarihinde listeye girmiştir çünkü portföy ocak ayı başlangıçlı ve 3 aylık.

Dolayısı ile portföyde 3 ay boyunca değiliklik yapamaz sistem. Matriksten kontrol ettim, gerek 1 ocak gerekse de 1 nisan, yani portföy seçim tarihlerinde alkanın tv si petundan fazla görünüyor.

4. Bir de arkadaşlar repaint olayında ne oluyor ? Sistem daha ileri bir tarihte açıklanmış veriyi sanki DAHA ÖNCE BİLİYORMUŞ GİBİ son verilere göre hisseleri seçiyor. Peki; Diyelim ki 1 martta sistemi çalıştırarak 10 hisse belirleyen biri 20 martta çalıştırdığında 3 hissenin değiştiğini gördü ve şöyle düşündü : "Repaint olmuş mu ? olmuş. Demek ki sistem geçmişte bunu yaparak getirileri maximize etmiş mi ? Etmiş."

Peki Ya 1 marttaki listede olup 20 mart listesinde çıkarılan 3 hisse, yeni eklenenlerden DAHA İYİ bir performans sergilemişse? Belki de repaint olmasaydı getiriler DAHA DA YÜKSEK ÇIKACAKTI ?

Bu durumla uygulamada sık karşılaştım, portföyden çıkardığım şirketlerden bir kaçı yeni giren şirketlere göre çok daha iyi getiri sağlamaya devam etti.

5. Şimdi tekrar portföylere baktım, başka bir gariplik var..

İsyat bu listede olmalıydı çünkü portföy yenileme tarihlerine de baktığımda İsyat TV ilk 10 da olmalı...Neden yok ki acaba...Liste bisttüm seçilerek yapıldı, yani hariç sektör bırakmadım..Bir de önceki portföyde doas ve gsdho da olmamaılydı çünkü onlar bu sene temettü dağıtmadı diye biliyorum..Burada sıkıntı var...(sistem geçen sene verdiği temettü üzerinden hala tv hesaplıyor olabilir)

Son olarak sistemi bugün tekrar çalıştırdıımda 10 hisseli portföy sıralamasını bu şekilde aynı şekilde vermeye devam ediyor...

6. benim testimde alka 1 nisan 2016 da listeye girmiş, 3 temmeuz 2017 ye kadar listede kalmış.bist tümden bazı eneksleri çıkardım ama.

7. Sayın TomBombadillo ;

DOAS 29.03'te, GSDHO ise 25.05'de temettü vermeyeceklerini açıklamışlar, sistem bu sırada portföyünü oluşturmuş; repaint olsaydı bunu düzeltmesi gerekirdi.

İSYAT konusundaki sorun aldığım eğitimler sırasında da ortaya çıkmıştı ; Yaşar Erdinç konuyu programcılara görüşerek düzelttireceğini söylemişti ama unuttu herhalde...

8.  Alıntı Originally Posted by TomBombadillo Yazıyı Oku
    Sn mrhzr,

Benim gönderdiğim portföyde alka şirketi 1 mart değil 1 ocak tarihinde listeye girmiştir çünkü portföy ocak ayı başlangıçlı ve 3 aylık.

Dolayısı ile portföyde 3 ay boyunca değiliklik yapamaz sistem. Matriksten kontrol ettim, gerek 1 ocak gerekse de 1 nisan, yani portföy seçim tarihlerinde alkanın tv si petundan fazla görünüyor.

02.01.2017 gün sonu ALKA fiyatı: 2.49 TL (https://report.paragaranti.com/rasyonet_fiyatarsivi.asp)
    ALKA verilen son temettü: 0.1362 TL (https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...spx?hisse=ALKA)
    2 Ocak 2017 ALKA Temettü Verimi: (0.1362/2.49)*100=%5.47

Gerçek hayatta 2 Ocak 2017 tarihinde bu programı çalıştırdığınızda listede ALKA olamaz. Çünkü verdiği son temettüye ve fiyatına göre temettü verimi sadece % 5.47'dir.
    Sonra ne olur? ALKA çok çok iyi bir bilanço açıklar ve çok yüksek bir temettü vereceğini bildirir. Ama bu 2 Mart 2017 tarihinde gerçekleşir. Sistem gerçek hayatta ALKA'yı ancak 2 Mart 2017 günü keşfedebilir. Ama şu anda çalıştırdığınızda sanki 2 Ocak 2017 tarihinde size ALKA'yı al diyecekmiş gibi gösteriyor.
    ALKA'yı 2 Ocak 2017 tarihinde almakla 2 Mart 2017 tarihinde almak arasında çok fark var.
    02.01.2017 ALKA: 2.49 TL
    02.03.2017 ALKA: 3.70 TL
    Kısacası sistem temettü veriminde repaint yaparak gerçek kullanımda tespit edemeyeceği hisseleri sanki bulacakmış gibi yaparak sizi yanıltıyor. ALKA örneğinde sistem bu hisseyi %50 değerlenmişken tespit edebilcek iken sanki değerlenmeden tespit edebilcekmiş gibi gösteriyor. Geçmişe dair çıkan kazançlara aldanıp sistemi uygularsanız çok hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

Sayfa 48/215 İlkİlk ... 3846474849505898148 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •