Alıntı Originally Posted by burdur15 Yazıyı Oku
Şİmdi şirkeleri incelerken bir çoğunun yüksek borç oranları olduğunu gördüm. Daha dikkatli incelediğimizde bazı şirketlerin bazı orta ve büyük ölçekteki yatırımlarını yaparken sermaye yapıları yeterince iyi olmadığından ,yetersiz olduğundan, yahut hali hazırda başka bir yatırımda da sermayeye ihtiyaç duyulduğundan orta uzun vadeli dolar euro cinsinden borçlanıyorlar. ama ciddi miktarlarda finansal gider yazıyorlar karı eritip biiriyor. şimdi merakım şu bu şirketler bu şekilde borçlanacağına bedelli sermaye artırımı yapsa (örneğin ZOREN osmangazi dağıtım şirketini alırken yaptığı gibi. alımın zamanlaması veya şirketin bedelli sıklığı vs tartışılabilir) sermaye ihtiyacını bu şekilde karşılasa herkes için daha sağlıklı olmaz mı . Her paraya ihtiyaç olduğunda bedelli yapsın demiyorum tabi yanlış anlaşılmasın. Sadece daha iyi bir seçenek değil mi bunu öğrenmeye çalışıyorum.
Finans teorisine göre sayısal olarak ispatlanmış şekilde, kredi maliyeti sermaye maliyetinden daha düşüktür.

bu nedenle borçlar sürdürülebilir olduğu müddetçe şirketler borçlanmayı, sermayeye tercih ederler.

Polaris hocam, çok teşekkür ederim.

Halihazırda elimde bir şey yok ama, kap'tan sanayi firmalarının mali tablolarını indirmeye başladım, epeyce excel hammaliyesi var önümde.

KAP sitesi de 7 gün 24 saat açık artık.

Mümkün mertebe aktif bir şekilde takip ediyor olacağım.