Sayfa 105/193 İlkİlk ... 55595103104105106107115155 ... SonSon
Arama sonucu : 1538 madde; 833 - 840 arası.

Konu: Orta Vadeli İnciler

1. Mali tablo sonrasida alsan kazanabiliyorsun cogu zaman.

Tabiki daha onceden tahmin etmek daha iyi.

Zaten sektor analizini yaptiktan sonra en az bi 4 ceyrek boyinca genelde karlilik artarak devam eder.

Ayrica bilanco ile ilgilenen kisi sayisi cok az malesef
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Merak ettiğim bir konu var. Konu temel analizle de ilgili olduğundan ve burada merakımı gidermekte bir beis görmedim hata ettiysen öncelikle konu sahibinden sonra diğer okuyuculardan özür dilerim.

Şİmdi şirkeleri incelerken bir çoğunun yüksek borç oranları olduğunu gördüm. Daha dikkatli incelediğimizde bazı şirketlerin bazı orta ve büyük ölçekteki yatırımlarını yaparken sermaye yapıları yeterince iyi olmadığından ,yetersiz olduğundan, yahut hali hazırda başka bir yatırımda da sermayeye ihtiyaç duyulduğundan orta uzun vadeli dolar euro cinsinden borçlanıyorlar. ama ciddi miktarlarda finansal gider yazıyorlar karı eritip biiriyor. şimdi merakım şu bu şirketler bu şekilde borçlanacağına bedelli sermaye artırımı yapsa (örneğin ZOREN osmangazi dağıtım şirketini alırken yaptığı gibi. alımın zamanlaması veya şirketin bedelli sıklığı vs tartışılabilir) sermaye ihtiyacını bu şekilde karşılasa herkes için daha sağlıklı olmaz mı . Her paraya ihtiyaç olduğunda bedelli yapsın demiyorum tabi yanlış anlaşılmasın. Sadece daha iyi bir seçenek değil mi bunu öğrenmeye çalışıyorum.

3. Aziz hocam, elinize, emeğinize sağlık..Bu çalışmalarınız biz ky için büyük bir nimet.Tekrar çok teşekkürler...

4.  Alıntı Originally Posted by burdur15 Yazıyı Oku
    Merak ettiğim bir konu var. Konu temel analizle de ilgili olduğundan ve burada merakımı gidermekte bir beis görmedim hata ettiysen öncelikle konu sahibinden sonra diğer okuyuculardan özür dilerim.

Şİmdi şirkeleri incelerken bir çoğunun yüksek borç oranları olduğunu gördüm. Daha dikkatli incelediğimizde bazı şirketlerin bazı orta ve büyük ölçekteki yatırımlarını yaparken sermaye yapıları yeterince iyi olmadığından ,yetersiz olduğundan, yahut hali hazırda başka bir yatırımda da sermayeye ihtiyaç duyulduğundan orta uzun vadeli dolar euro cinsinden borçlanıyorlar. ama ciddi miktarlarda finansal gider yazıyorlar karı eritip biiriyor. şimdi merakım şu bu şirketler bu şekilde borçlanacağına bedelli sermaye artırımı yapsa (örneğin ZOREN osmangazi dağıtım şirketini alırken yaptığı gibi. alımın zamanlaması veya şirketin bedelli sıklığı vs tartışılabilir) sermaye ihtiyacını bu şekilde karşılasa herkes için daha sağlıklı olmaz mı . Her paraya ihtiyaç olduğunda bedelli yapsın demiyorum tabi yanlış anlaşılmasın. Sadece daha iyi bir seçenek değil mi bunu öğrenmeye çalışıyorum.

dediğin şey mantıklı elbetteki ancak bildiğim kadarıyla tüm ortaklar katılıyor buna sadece bizler değil aynı zamanda şirket patronlarıda katılıyor diye biliyorum yanlışım varsa düzeltilsin lütfen.

Dolayısıyla patronlar kendi paylarına düşen parayı bulmaları gerekecek bu parayı kendi adlarına kredi çekerek bulsalar dahi bu sefer kendi kendilerini riske atmış olacaklar. yarın bir gün işler kötü gittiğinde patronlar çektiği krediyi ödeyemeyecekler.

fakat şirket adına çekilen kredilerde patronlar bir şekilde bu kaçağı kullanabiliyorlar diye biliyorum. Yani şahsın borçlanması daha zor iken şirketin borçlanması daha kolay battık vesaire diyerek kurtulma ihtimali daha yüksek.

ancak şahıs adına çekilen kredilerde kurtulmak ödememek okadar basit işler değil.

belkide bu sebeple kredi çekerek kendilerini çok fazla riske atmayıp şirketi riske atıyorlar.

Yani aslında yatırımcılık kolay bir iş değil. Dediğin gibi keşke patronlar kendilerini düşünebildikleri kadar şirketlerinide düşünebilse şirketlerinide benimseyebilse. Bir bedelli sermaye arttırımı yapıp bizimle beraber oda sermayesini koysa bizle beraber oda bazı riskleri üstlense karşılıklı güven doğrultusunda borçsuz bir biçimde yatırımlarını yapsa çok daha güzel olur.

Birde yatırımcılar bu olayı farklı düşünüyor patrona hemen hırsız para istiyor sömürüyor vesaire şeklinde düşünüyor. Tabi bazı şirketler batma noktasında çoğunlukla bedelliye gittikleri için ve bu bataktan kurtulamadıklarında. Yatırımcı acısındanda kötü sonuçlanıyor.

Önce karşılıklı güveni sağlayacak patron ondan sonra bedelliye yavas yavas girecek.

Ben patron olsam bütün borçları kapatır sadece ve sadece 5 senedebir bedelli ister yatırımlara devam ederdim.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

iyi bayramlar

Alıntı Originally Posted by YALIN Yazıyı Oku
    Bir kaç sektörü paylaşmadım, görmek istediğiniz şirketler burada yoksa belirtirseniz paylaşırım.

Umarım faydalı olur....
    Merhabalar,
    Öncelikle YALIN kardeşime tablolar için teşekkür ederiz.
    İncelemeye başladım bile. İlgimi çekenleri eklerim.
    Esenlikler dilerim.
    BİZ DEĞERİNİ ÖLÇERİZ,FİYATINA PİYASA KARAR VERİR.
    BURADA YER ALAN BİLGİLER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİL,TAMAMI İLE ANALİZDİR.

Alıntı Originally Posted by Del Piero Yazıyı Oku
    Hisse net forumlarında ilk mesajım bu.

Bu konuyu yakinen takip ediyorum, bugüne dek borsada bir kez alım yaptım, yıllar önce.

işim gereği mali tablolarla iç içeyim, daha aktif bir şekilde bunu kullanmak niyetindeyim.

bu konuya emek veren herkese teşekkürler.
     Alıntı Originally Posted by Del Piero Yazıyı Oku
    sürekli temel analizle ilgili konuları okuyorum ve dönüp dolaşıp aynı hisselere geliyor konu.

bu durumda şöyle bir soru geliyor aklıma, herkes aynı hisselere aynı dönemde yatırım yapıyor ise kim nasıl kazanıyor.

herhalde buradaki gizli formül, mali tablolar açıklandıktan sonra değil, açıklanmadan önce kap bildirimlerine vs göre pozisyon alıp, mali tablo ile birlikte çıkmakta...[/B][/B]

bilemiyorum, bu işlerin acemisiyim.
    Sayın Del Piero Merhaba,hoşgeldiniz.
    Mali tablolarınızı ve katkılarınızı bekleriz.
    Özelliklede tahmin yöntemine ait çalışmalarınız varsa harika olur.
    Esenlikler dileriz.
    BİZ DEĞERİNİ ÖLÇERİZ,FİYATINA PİYASA KARAR VERİR.
    BURADA YER ALAN BİLGİLER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİL,TAMAMI İLE ANALİZDİR.

8.  Alıntı Originally Posted by YALIN Yazıyı Oku
    Bir kaç sektörü paylaşmadım, görmek istediğiniz şirketler burada yoksa belirtirseniz paylaşırım.

Umarım faydalı olur....
    Vestel elektronik göremedim sanırım

şekilsiniz ya

Sayfa 105/193 İlkİlk ... 55595103104105106107115155 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •