Sayfa 107/193 İlkİlk ... 75797105106107108109117157 ... SonSon
Arama sonucu : 1538 madde; 849 - 856 arası.

Konu: Orta Vadeli İnciler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,037
    yalın hocam, çok teşekkürler kıymetli paylaşımlarınız için, sağolun, varolun.
    parsn analiziniz ile ilgili bir cümle eklemek isterim, parsn da yatırımlar ve beklentiler çok güçlü, ancak bu olumlu beklentilerin büyük kısmı fiyatlanmış durumda olabilir. bence parsn'da 300M ciro ile 70-80M yıllık kar mevcut fiyatların içinde.
    saygılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    396
     Alıntı Originally Posted by mstf100 Yazıyı Oku
    Üstad Comdo analizi de yaparsam twitter da takipçin olacağım😄

LG-H860 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Bakacağım kısa zaman içinde
    Borsa, korku değil eğlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

3. Gerçekten büyük emek veriyorsunuz.Yeni keşfettim bu sayfayı takipte olacağım👍

http://www.hisse.net/topluluk/showth...242#post880242
    Hisse yarışmamız bayramda da açık alalım haftalık tahminlerinizi
    iyi bayramlar
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    396
     Alıntı Originally Posted by özmen Yazıyı Oku
    yalın hocam, çok teşekkürler kıymetli paylaşımlarınız için, sağolun, varolun.
    parsn analiziniz ile ilgili bir cümle eklemek isterim, parsn da yatırımlar ve beklentiler çok güçlü, ancak bu olumlu beklentilerin büyük kısmı fiyatlanmış durumda olabilir. bence parsn'da 300M ciro ile 70-80M yıllık kar mevcut fiyatların içinde.
    saygılar.
    Teşekkürler dostum katkı için.

Tabiki fiyat güncel durumun üzerinde şuan ama zaten piyasa bu tip şirketleri genelde ucuz fiyatlamaz. Yıl sonu adına ciro beklentiniz bencede makul ve hatta hemfikiriz, kar rakamından kastınız brüt kar ise yine hemfikiriz ama net kar 70-80 milyon diyorsanız bence yüksek bir beklenti olur bu rakam ve bu beklentiye göre güncel fiyat ucuz sayılabilir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    396
     Alıntı Originally Posted by mstf100 Yazıyı Oku
    Gerçekten büyük emek veriyorsunuz.Yeni keşfettim bu sayfayı takipte olacağım��

Teşekkürler.

7.  Alıntı Originally Posted by YALIN Yazıyı Oku
    Gayet güzel forslu olmuş Erhan

Fakat özellikle şirket bazlı temel analizin tek düze yöntemlerle yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kimi zaman kendini inkar edebilen kriterlere sahip bir analiz modelini standart şekilde test edipte başarı beklemek bence gerçekçi olamaz.

katılıyorum yalın üstad.

hiçbirşeyden anlamayan bir yatırımcıya az çok fikir vermesi açısından böyle basit bir algo yazdım.

zaman ilerledikçe daha ayrıntılı daha çok fikir veren algolar yaratıp geliştirmeyi planlıyorum.

şimdi bilanco kalemlerındekı ana başlıklarla şirket hakkında kabaca bir bilgi edinilmesi saglıyor.

Ancak yatırım kararı için sizin gibi daha detaylı analizler bana göre şart.

bir ikinci konu ise malesef yatırımcılarımızın bir çoğu bilancodan bir haber yatırım yapmaktalar. Bilancoya olan ilgi okadar düşükkü kimse aldıgı şirketin karları zararları ne durumda bakmıyor bile.

Yakın zamanda yaşanan BİMEKS olayı bunun en yakın örneği. üzücü ama bir okadarda komik şeyler yazılıyor.

BUgun şu kadar daha lot aldım 2 aya uçacak kacacak gibi. Hisseyi alırken veya birşey söylerken ellerinde elle tutulur doğru duzgun delilleri, gerekçeleri bile yok. Zaten bilançonun B sinden bahseden eleman yok ortalıkta.

yani arkadaşlara dişyorsunki ya zarar eden şirketi almışsın diyorsun. Ne bimeks zararmı ediyormuş diyor.

Bende bu arkadaşlara en azından alacağı hisse senedi hakkında şöyle kabaca ana başlıklarla bile olsa şirketin çeyrek çeyrek gidişatı hakkında bir fikri olsun. zarar eden şirketi almasın. Belki tabloya bakıp bir fikir edinip bilancoya merak salmaya başlar, hisse senedi seçerken bilanconun ne kadar önemli oldugunu bu arkdaşlarada öğretmiş olurum diye böyle bir çalışma yapıyorum.

İleride geliştirebilirsem daha ayrıntılı biraz daha yorum yapan algolarla geliştireceğim. Tüm bunlarıda gelecek dönemler için test edeceğim. TÜm bu çalışmanın ana konusu bilanço bilenlere değilde aslında bilancodan bir haber arkadaşlarımızın en azından ufak tefek bir fikrinin olmasını sağlamak.

Hİç bilmemektense sadece su tablodakı rakamlar hakkında bir fikirlerinin olması daha iyidir. Çünkü gerçekten çok vahim hisse senetleri hala daha alınıp satılabiliyor.

benim aklım ermiyor şu alttaki hissse senedi hangi gerekçe neye dayanarak alım yapıldıgına benim aklım ermiyor. 3 adet en önemli göstergenin 3 dönemdir aşağı yuvarlanıyor. Ben dayanamıyorum abi bu kadar bilancodan habersiz bir yatırımcı toplulugunu ben kabullenemiyorum. en azından bir göz at bir bak değilmi.

hadi borfin almaya paran yok imkanın yok birşekildede anlamıyorsun diyelimki. Bak ben o imkanıda kaldırmaya calısıyorum bilanconun bir kaç ana kalemını baz alıp geçmişe dönük gösteriyorum hadi ondanda birşey anlamıyorsan ufak bir rapor algoritması ile kabaca yorumlattırıyorum ki saçma sapan hisse senetlerini alama diye :D

valla nedendir bilmiyorum bana acayip dokunuyor bu olay bimeks alanlara bir yandan üzülüyor bir yandanda OH çekiyorum iyiki zarar ettiniz diyorum çünkü hak ediyorlar abi. adamlar batmayı hak ediyor. bir şirkete ortaklık edipte o şirketin karından zararından haberin olmazsa böyle batarsın işte diyorum.

Neyse konuyu fazla uzattım. önerebileceğiniz Böyle hiçbirşey bilmeyen insanlara en azından daha iyi bir fikir verebileceğini düşündüğünüz uyarılar yaklaşımlar varsa onlarıda ekleyerek daha anlamlı veya anlaşılabilir kaba yorumlarıda ekleyebilirim.

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

8. Yalın hocam parsan çalışmanız için elinize sağlık çok emek vermişsiniz belli ki. Parsanı yakın zamanda ben de incelemiştim, yatırımları ciddi beklenti oluşturuyor buna katılıyorum ancak benim kurumsallık beklentime göre maalesef sınıfta kalıyor. Brüt kardan ciddi bir rakam genel yönetim giderlerine gidiyor ve dipnotta bu rakamın ayrıntılı açıklamasını bulamadım.Son 15 yılda temettü dağıtmaması da diğer olumsuz düşüncem oldu. Temettü etkisini tartışmak istemiyorum ama karını paylaşmayan şirketlere soğuk duruyorum çok ciddi büyüme içerisinde değillerse ve büyümeyi iç kaynaklarla finanse etmiyorlarsa. Sonuç olarak değer artış potansiyeli olsa dahi benim uzak duracağım bir hisse. Sayfanızı twitterdan gördüğüm için önceki çalışmalarınızı henüz inceleme fırsatım olmadı ama oldukça faydalı olduğundan şüphem yok.

Sayfa 107/193 İlkİlk ... 75797105106107108109117157 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •