Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
0,00 0% 0,00? 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 117/193 ÝlkÝlk ... 1767107115116117118119127167 ... SonSon
Arama sonucu : 1538 madde; 929 - 936 arasý.

Konu: Orta Vadeli Ýnciler

1. YALIN hocam, sorularýma cevap verdiðiniz için teþekkürler. Iyi ki varsýnýz, saðolun...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    396
     Alýntý Originally Posted by Oralet_Osman Yazýyý Oku
    Yalýn bey,

Baþtan amacýnýn polemik yaratmak olmadýðýný, benim Lidfa hakkýnda þu anki görüþlerimi merak ettiðini, haziran ayýndaki hisse hakkýnda görüþ ayrýlýklarýmýzý belirterek mealen senin dediðinin doðru çýktýðýný, 3 ayda hissenin yaklaþýk %10 düþtüðünü de üstü kapalý olarak belirtmiþsin.
    Osman bey,

Lidfa fiyatýnýn 3 ayda ne kadar düþtüðünü belirtmedim. Ýlk analizim sonucunda iyi bir þirket ama fiyatý önümüzdeki dönemler için pahalý ve iskonto edilmesi gerek þeklinde tespitime sen o zamanda böyle uzun uzun ve analiz sonucunu ti’ye alan yazýlar yazmýþtýn. Ve son yazýlarýný bugün okuyunca tabiri caizse benim sidik yarýþtýrdýðým hissine kapýlmýþsýn.

Sidik yarýþtýracak olsam derdimki; hisse fiyatý haziran baþlarýnda 5,40 lira civarýndaydý, endeks ise o günlerde 98,000 civarýndaydý, o günlerden bu günlere hisse %17 düþmüþ ve 4,60 larda ayný zaman diliminde endeks ise yaklaþýk %10 deðer kazanmýþ 108,000 civarýnda, aslýnda senin pahalý olmadýðýný iddia ettiðin hisse epey bir iskonto edilmiþ derdim. Ama ben böyle birþey demedim tabiki.

Alýntý Originally Posted by Oralet_Osman Yazýyý Oku
    Yalýn bey,

Ýyi niyetine ve samimiyetine inanarak, "yemedin, içmedin pusuya yattýn, bu günü mü bekledin sýrf bana laf sokmak için, acaba hisse o günden bugüne %80 artsaydý da yine geçmiþ yazýþmalarý çýkarýp yanýldýðýný itiraf eder miydin?" sýðlýðýna girmeden cevaplýyorum.
    Yok bence bayaðý sýð düþünerek cevaplar yazmýþsýn.

Normalde geçmiþ analizlerimi alýntý yapmam, Lidfa analizini neden alýntý yaptýn diyeceksen, Erhan hocanýn da belirttiði gibi sende bu þirkete karþý aþýrý bir duygusal yakýnlýk gördüðümden ve inatla karþý çýkmana raðmen beklediðinin tersi çýkýnca; evet ya demekki yanlýþ beklentilere girmiþim diyebilecekmisin diye merak ettim ama hala ayný duygusallýktasýn.

Neyse;

Evet ben yanýldýðým zaman itiraf etmekten kaçýnmam. 399 nolu iletide olduðu gibi.

Alýntý Originally Posted by YALIN Yazýyý Oku
    Bir sürü þirket incelemiþ olduk. Kim bu incelemelerden heybesine ne koyabildi bilemiyorum. Yüzeysel veya detaylý incelediðim þirketlerden bir tanesi için özeleþtri yapmak istiyorum. ULUUN þirketine burun kývýrmýþtým ama hisse fiyatý aldý baþýný gitti. Diðer þirketlere dair öngörülerimde olumsuz anlamda fazla sapmalar olmadý, hatta bazýlarý kýsa zamanda beklediðimden daha iyi performans bile gösterdi ama ULUUN da bariz yanýldým.
    Benim amacým bilançolar ve gelir tablolarý üzerinden geleceðe de dair fikir alýþveriþleri yapmak ama bu þekilde fikir alýþveriþi olmaz tabiî ki. Çünkü konuyu ben bunu demiþtim sen bunu dememiþtin þeklinde sürdüreceksek bu kýsýr çekiþme olarak kalýr ve ne sen, ben bundan zevk alýrýz, ne de okuyanlar zevk alýr. O yüzden Lidfa konusu senin özelinde benim için kapanmýþtýr.
    Borsa, korku deðil eðlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    396
    Arkadaþlar,

Son bir kaç sayfa da xxxx þirketi hakkýnda ne düþünüyorsunuz gibi yine sýradan sorular birikmiþ.

Bu tür sorular ile ilgili belki daha önceki uyarýlarýmý okumamýþ olabilirsiniz diye tekrarlamak istiyorum.

Bu tür sorulara artýk hakikaten cevap vermek istemiyorum, sizler soru sormak istediðiniz þirket hakkýnda önce bir inceleme, araþtýrma yapýn ve tespitlerinizi, düþüncelerinizi yazýn, içinden çýkamadýðýnýz konular varsa burada belirtin ve bizlerde yardýmcý olmaya çalýþalým ve böylece okuyan/yazan herkes için keyifli bir bilgi alýþveriþi oluþsun.

Þu soru bence de incelenmeye deðer bir soru.

Alýntý Originally Posted by taysan Yazýyý Oku
    Birde zahmet olmayacaksa ve elimde bulundurduðum TRCAS'ý rica edeceðim. Shell ile ilgili alým satým haberleri ardýndan orta / uzun vadede nasýl bir yön izleyebilir sizce ?

iyi akþamlar

Konunun haberi þu;

Turcas ile Shell arasýnda Shell Turcas Petrol A.Þ'ne iliþkin çeþitli anlaþmalarýn deðiþtirilmesi kararlaþtýrýldý

Kamuoyu Aydýnlatma Platformu'nda (KAP) yayýnlanan açýklama aþaðýda bulunuyor:

Þirketimiz Turcas Petrol A.Þ. (Turcas) ile The Shell Company of Turkey (Shell) arasýnda bir ortak giriþim olan ve þirketimizin %30 oranýnda hissedarý olduðu iþtirakimiz Shell Turcas Petrol A.Þ. (STAÞ) ile ilgili çeþitli stratejik alternatifler hakkýnda bir süredir ortaðýmýz Shell ile yürütülen müzakereler sonuçlanmýþtýr. Bu müzakerelerin kamuoyuna bildirilmesi, Þirketimiz yönetim kurulunun 14 Mayýs 2015 tarih ve 2015-10 sayýlý erteleme kararý ile SPK'nýn II-15.1 sayýlý Özel Durumlar Tebliði'nin 27. Maddesine dayanýlarak düzenlenen Özel Durumlar Rehberi'nin 6. maddesinde verilen yetki uyarýnca, söz konusu müzakerelerin bir neticeye baðlanýp baðlanmayacaðý hususundaki belirsizliðin yol açabileceði mesnetsiz fiyat hareketlerinden hissedarlarýmýzýn zarar görmemesi için ertelenmiþtir.

Söz konusu müzakereler neticesinde Turcas ile Shell arasýnda STAÞ'a iliþkin çeþitli anlaþmalarýn deðiþtirilmesi kararlaþtýrýlmýþ ve ilgili deðiþiklikler 25.08.2017 tarihinde imzalanmýþtýr. Yapýlan deðiþiklikler arasýnda aþaðýdaki hususlar da bulunmaktadýr:

(i) Shell'e, iki yýllýk bir bekleme süresinden sonra, dilediði zaman Turcas'ýn STAÞ'ta sahip olduðu %30 oranýndaki hisselerini satýn almak amacýyla STAÞ'ýn adil piyasa deðerini hesaplatma hakký verilmiþtir. Bu süreç sadece Shell tarafýndan baþlatýlabilir ve Shell'in böyle bir süreci baþlatma zorunluluðu yoktur. Eðer Shell hesaplanan adil piyasa deðeri üzerinden Turcas'ýn STAÞ'taki hisselerini satýn almayý teklif ederse, Turcas'ýn da hisselerini satmak yerine adil piyasa deðerini yükselterek, Shell'in STAÞ'taki %70 hisselerini satýn almayý teklif etme ve böylece bir açýk arttýrma sürecini baþlatma hakký vardýr. Bu süreç boyunca her bir taraf ya diðer tarafýn son teklifini kabul ederek hisselerini satar ya da yapýlmýþ olan son teklifteki fiyatý yükselterek karþý tarafýn hisselerini satýn almak için yeni bir teklif sunar. Yukarýda belirtilen süreç, taraaflardan birinin yapýlmýþ olan bir teklifi kabul etmesinden önce herhangi bir anda Shell tarafýndan sonlandýrýlabilir. Bu durumda, o ana kadar yapýlmýþ olan teklifler geçersiz sayýlacak ve taraflarýn STAÞ'taki mevcut hissedarlýklarý aynen devam edecektir. Böyle bir durumda Shell'in yukarýda belirtilen süreci tekrar baþlatabilmesi için yeni bir iki yýllýk bekleme süresinin geçmesi gerekmektedir.

(ii) Shell'e saðlanan yukarýdaki hak karþýlýðýnda, Shell de Turcas'a, STAÞ tarafýndan ihraç edilecek ve 2016 mali yýlýndan itibaren dönem karlarýndan yararlanacak ve ilk ödeme 2017 yýlýnda yapýlacak þekilde her biri yýlda USD 64.000 tutarýnda imtiyazlý temettü alma hakký veren 125 adet intifa senedi verilmesini kabul etmiþtir.

Þirketimiz, ilgili müzakereler neticesinde üzerinde anlaþýlan tadillerin, taraflarýn ortak giriþim nezdindeki iþbirliðini güçlendirdiði ve deðiþen global ve makroekonomik koþullar gerektirdiðinde ortak giriþimi sonlandýrabilmek için adil ve esnek bir mekanizma saðladdýðý görüþündedir. Þirketimiz ilgili deðiþikliklerin taraflarýn ortak giriþimden elde ettiði getirinin daðýlýmý veya miktarý konusunda önemli bir deðiþikliðe yol açmayacaðýný öngörmektedir.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/627727

Hadi hep beraber bu þirketi inceleyelim. Herkes araþtýrmasýný yaparak bilgi paylaþýmýnda bulunabilir.
    Borsa, korku deðil eðlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

4. benim TRCAS yorumum þöyle olurdu. Haberede deðineceðim ama önce temelden baslarsak.

petrol sektöründe bir iyileþme var bu sene bunu biliyoruz. Fakat TRCAS zaten battý balýk yan gider hesabý geçmiþindede þimdide hiç saðlýklý bir yönetimin olmadýðýný gösteren bilancolarla devam etmiþ. Acýkcasý ýsmýnýde 1 2 defa anca duymuþtum bu sýrketýn.

Adamlar þirketi berbatmý berbat yönetmiþ. Sanki Sarý çizmeli mehmet aða þehre inmiþte ben bir petrol þirketi açem bari demiþ. Açmiþ þirketi hiçbir deneyimi çýraklýgý þirketin nasýl yönetileceði konusunda bir gram fikri olmadan bu iþe atýlmýþ.

Böyle yönetimmi olur böyle þirketmi yönetilir. bilancolar sapýk boyutta. Satýþlarý bý artmýþ bi düþmüþ satýþlar artarken karlar gömülmüþ dibe filan saçma sapan bir yönetimin eserlerini görmekteyim. Net finansman gýderlerý tavan yapmýþ. Faalýyet gýderlerý ucmus. Herþey olabilecek en iðrenç seviyede.

Ticari borçlar almýþ baþýný gitmiþ. Filan yani ben anlayamadým bu þirketin neyine ortak olunabilir bilmiyorum. birde herþey süpermiþ gibi beyfendiler 2016 yýlýnda temettü daðýtmayýda unutmamýþlar.

Temel böyle yani bu þirketin hiçbir tarafý ortak olunmayý hak etmeyen bilancolara sahip bilancolarýn bu denle dengesizliði zaten patronun ne kadar bilinçsiz ve sorumsuzca iþ yaptýðýný gösteriyor. Geçelim habere.

Ben haber bazlý hisse alýnmasýna kati suretle karþý bir insaným beklentiyle haberle bana göre hisse alýnmamalý. Çünkü o haber proje vb neyse artýk

-Gerçekleþecek mi ?
    -Ne zman gerçekleþecek ?
    -Gerçekleþirse þirketin bilancosuna kar olarak yansýyacak mý ?

Bu sorularýn hiçbiri malesef net deðil. AMa yatýrýmcýlarýn bir cogu bilancodan ziyade malesef bu tarz haberlerle hisse almakta.
    Böyle yönetilen bir þirket ben azýmla kuþ tutacam diye kap'a haber yollasa dahi inanmam. Hadi azýyla kuþ tutu diyelim bence onu bile azýna yüzüne bulaþtýrýr. Daha þirket kendi kendini kurtaramamýþ.

Bu þirket el deðiþtirmediði sürece bana göre bom boþ bir hisse. BU haberlerinde içi doldurulmadan beklentýlerle hisse alýnmasý tarafýna sýcak bakmamaktayým. Hazýr bir sürü güzel bilanco karlý bilanco varken.

Bu haber hisseyi ne derece etkiler ucarmý kaçarmý bilmiyorum ama bu yönetim devam ettiði sürece. çýkýþlar suni bilancolar berbat gelmeye devam edecektir. Bilancolar düzelmeden tüm hareket bana göre suni kalýr.

Benim bu þirkette ortaklýgým normalde olamaz ama yanlýslýkla filan almýþ olsam HEMEN satar gider bilancosu güzel karlý artan bir hisseye geçer kafam rahat þekilde yoluma devam ederdim. Hazýr hissede yukarý gitmiþken. Daha gidermi gidedebilir hiçbir fikrim yok Ama bence gerek yok böyle bir hissede istikrarlý ve düzenli þekilde kar edileceðini hiç sanmýyorum.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    benim TRCAS yorumum þöyle olurdu. Haberede deðineceðim ama önce temelden baslarsak.

petrol sektöründe bir iyileþme var bu sene bunu biliyoruz. Fakat TRCAS zaten battý balýk yan gider hesabý geçmiþindede þimdide hiç saðlýklý bir yönetimin olmadýðýný gösteren bilancolarla devam etmiþ. Acýkcasý ýsmýnýde 1 2 defa anca duymuþtum bu sýrketýn.

Adamlar þirketi berbatmý berbat yönetmiþ. Sanki Sarý çizmeli mehmet aða þehre inmiþte ben bir petrol þirketi açem bari demiþ. Açmiþ þirketi hiçbir deneyimi çýraklýgý þirketin nasýl yönetileceði konusunda bir gram fikri olmadan bu iþe atýlmýþ.

Böyle yönetimmi olur böyle þirketmi yönetilir. bilancolar sapýk boyutta. Satýþlarý bý artmýþ bi düþmüþ satýþlar artarken karlar gömülmüþ dibe filan saçma sapan bir yönetimin eserlerini görmekteyim. Net finansman gýderlerý tavan yapmýþ. Faalýyet gýderlerý ucmus. Herþey olabilecek en iðrenç seviyede.

Ticari borçlar almýþ baþýný gitmiþ. Filan yani ben anlayamadým bu þirketin neyine ortak olunabilir bilmiyorum. birde herþey süpermiþ gibi beyfendiler 2016 yýlýnda temettü daðýtmayýda unutmamýþlar.

Temel böyle yani bu þirketin hiçbir tarafý ortak olunmayý hak etmeyen bilancolara sahip bilancolarýn bu denle dengesizliði zaten patronun ne kadar bilinçsiz ve sorumsuzca iþ yaptýðýný gösteriyor. Geçelim habere.

Ben haber bazlý hisse alýnmasýna kati suretle karþý bir insaným beklentiyle haberle bana göre hisse alýnmamalý. Çünkü o haber proje vb neyse artýk

-Gerçekleþecek mi ?
    -Ne zman gerçekleþecek ?
    -Gerçekleþirse þirketin bilancosuna kar olarak yansýyacak mý ?

Bu sorularýn hiçbiri malesef net deðil. AMa yatýrýmcýlarýn bir cogu bilancodan ziyade malesef bu tarz haberlerle hisse almakta.
    Böyle yönetilen bir þirket ben azýmla kuþ tutacam diye kap'a haber yollasa dahi inanmam. Hadi azýyla kuþ tutu diyelim bence onu bile azýna yüzüne bulaþtýrýr. Daha þirket kendi kendini kurtaramamýþ.

Bu þirket el deðiþtirmediði sürece bana göre bom boþ bir hisse. BU haberlerinde içi doldurulmadan beklentýlerle hisse alýnmasý tarafýna sýcak bakmamaktayým. Hazýr bir sürü güzel bilanco karlý bilanco varken.

Bu haber hisseyi ne derece etkiler ucarmý kaçarmý bilmiyorum ama bu yönetim devam ettiði sürece. çýkýþlar suni bilancolar berbat gelmeye devam edecektir. Bilancolar düzelmeden tüm hareket bana göre suni kalýr.

Benim bu þirkette ortaklýgým normalde olamaz ama yanlýslýkla filan almýþ olsam HEMEN satar gider bilancosu güzel karlý artan bir hisseye geçer kafam rahat þekilde yoluma devam ederdim. Hazýr hissede yukarý gitmiþken. Daha gidermi gidedebilir hiçbir fikrim yok Ama bence gerek yok böyle bir hissede istikrarlý ve düzenli þekilde kar edileceðini hiç sanmýyorum.
    vay be. Ne ustadlar var
    Son düzenleme : Neweco; 10-09-2017 saat: 03:10.

http://www.hisse.net/topluluk/showth...d=1#post905620

Haftalýk hisse yarýþmamýza alalým tahminlerinizi.
    bir halt olacaðý yok.

7.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    osman hocam haddýme deðil ama konuya dahil olmuþ gibi oldum.

þirket güzel kötü deðil zaten bu tarz þirketlerin analizlerini benim yapmam saglýklý deðil cunku sanayiler gibi deðiller.

Ancak þöyle bir göz ucuyla incelediðimde þirketlerin karlý olmasý karýnýn ivmesi her çeyrek azalsa dahi sonuçta pozitif bir deðerde olmasý iyi birþey. Bana göre bu þirket kötü þirket deðil.

Fakat en iyi varken neden sadece iyi olaný tercih edesin ki.

Yani þimdi kaydýrýlmýþ karýný %20 %25 %30 %30 %30 %28 diye götüren bir þirket varsa.
    sen gidip %20 %18 %14 %13 %12 diye giden bir þirketimi alýrsýn.

Fikirlerimizin cogu sýzýnle uyusuyor baska topýklerde sohbetlerýmýz oldu mantýklý akýllýca davranan bir insansýnýz. Ayakta alkýþladýgým cok mesajýnýz olmustur.

kaydýrýlmýþta baksan yýl yýl da baksan þirket 2016 yýlýndaký ývmesýný 2017 de biraz düþürdüðünü farketmiþsindir. Karýn hala artýyor olmasý iyi birþey altýný çiziyorum fakat ivmenin düþüyor olmasý acaba 2018 de ivme dahada hýzlanarak düþecek mi sorusunu sordutturuyor bana. Belký yalýn hocamda boyle düþünmüþtür.

Kaydýrýlmýþta kaydýrýlmamýþta baksan ivmenin hareketini görebiliyorsun yaný bunlar zaten benzer þeyler baktýgýmýz veri ayný verinin farklý sekýlde sunulmasýndan ýbaret.

Yani bence alýnganlýk gösterilecek birþey yok ve biraz objektif olabilmek lazým.

Ben yazýlarýnýzda hissettiðim þey bu þirkete karþý bir sempatinizin o0ldugunu düþünüyorum. Ya sizde aldýnýz bu þirketi Yada size iyi kazandýrdý, bilmiyorum ama yazýlarýnýzdan gördüðüm hani borsa tabiriyle hisseye aþýk olma deriz ya, ben öyle hissetim.

Arada duygusal bir bað olunca. objektiflikten ve mantýktan uzaklaþýyoruz ve daha duygusal yaklaþýyoruz.

Ývme hýzýnýn düþtüðü sadece kaydýrýlmýþlarda deðil sizinde tabloda yayýnladýgýnýz gibi yýllýk baksanda düþüyor.

Mantýgýn demeli ki evet 2016 yýlý kadar hýzlý büyümüyor büyümede bir yavaslama var. Bunu kabul ederek bu þirket yinede karý poztif dolayýsý büyüme hýzý yavaslamýs olsada büyüme hala var diye yatýrým yapmaya deðer buluyorsan sorun yok.

Ancak sen oyle bir anlatýyorsun ký yada öyle bir algýda anlatmýþsýn ký ben þöyle algýladým.

kaydýrýlmýþlarý %30 %31 %32 %30 %29 %30 giden þirketi boþverin.

kaydýrýlmýþlarý %30 %25 %20 %15 %10 giden lidfayý en iyi þirkettir gibi anlatmýþsýn.

kurdugun cumleler anlatýyor þirkete objektif bakamadýgýný.

mesela "DEV" gibi ÝÞ BANKASI RAKIBI diyorsun.

"Adý gibi" LÝDER OLMA HEDEFÝ var diyorsun.

Yani dýsardan gören birisi seni sanki LÝDFANIN PATRONUYLA KONUSUYORMUSSUN SANIR.

öyle bir izlenim uyandýrdýn o yuzden bahsettým. Kötü birþey yapmýyorsun sadece dýs gözle bak bu þirket evet iyi bir þirket evet bu þirket sektorununde en iyi olabilir bunlarda sorun yok. evet gelecek yýl yine büyüyecektir bundada sorun yok.

Fakat biraz kapýyý aralayýp dýsarda neler daha var diye baktýgýnda çok daha iyisini bulabýlýrsýn.

BANVT mesela ivme hýzlarýna hem yýllýkta bak hemde kaydýrýlmýþta bak.

senin hesaptan bakalým 2017/6 ile 2016/6 arasýnda %370 var. EFK yýllýk bazda %230

yani yatýrýmcýlar olarak amacýmýz bazý hisselerle aþk yaþama noktasýnda hareket etmek deðil. bana para kazandýracak hisse karlýlýk ývmesý en iyi olan hýssedýr. BU bugun LÝDFA ise alýrým BANVT ise onu satar otekýný alýrým.

Hemde 3 ayda anýnda satarým o hisseyi daha iyisi buldugumda hiç gözünün yaþýna bakmam/bakmamalýyýzda. Banane bana para kazandýracak olan hangisi ise. ona dýrek dalarým.

Bugune kadar benim aþk yaþadýgým bir hisse oldu BÝMAS onu bile kaydýrýlmýþ karlarýndaký ivmesi atýyorum %8 giderken. sadece bir çeyrek %1 oldu diye sattým. Hiç gözünün yaþýna bakmam ivmenin pozitif olmasý geçtim öncekine göre ivme hýzýnda sadece %8 den %1 e düþtü diye satýyorum.

bence bu yontem saglýklý bir yöntem. ne gerek var abi daha iyisi varken sadece iyi olaný tercih edeyim ki. bu benim kýlasýk her topýkte yazdýgým býr cumledir.

Daha iyisi varken sadece iyi olaný tercih etmeyin.
    Erhan Bey, kaydýrýlýmýþ net kar ivmesini nasýl hesaplýyoruz?
    2017-2/2016-2 2017-1/2016-1 2016-4/2015-4 2016-3/2015-3 þeklinde net kar artýþ ivmelerini mi karþýlaþtýrýyoruz.
    Yada 2017-2 , 2017-1, 2016-4 , 2016-3 kar artýþlarýný mý karþýlaþtýrýyoruz.
    En büyük spekülatör bilançodur.

8.  Alýntý Originally Posted by Neweco Yazýyý Oku
    vay be. Ne ustadlar var
    estafurullah, doðruyu söylediðimin garantisi yok. BU sadece benim fikrim.

bence bunun ustadlýkla bir alakasý yok. Üstadlýk doðustan gelen bir yetenek deðil.

Aþaðýdaki resimde bazý çizgiler sutunlar var. Sokaða cýkýp herhangibir insan veya cocuga iki resim arasýnda hangisi sana daha güven verici görünüyor diye sordugun da insanlar hangi resmi seçeceði bellidir. Üstelik bu insanlara sutunlarýn ve çizgilerin neyi temsil ettiklerini söylemeyeceðiz. BUna raðmen üstteki resmin daha güven verici olduðunu söyleyeceklerdir.

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Sayfa 117/193 ÝlkÝlk ... 1767107115116117118119127167 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •