Alıntı Originally Posted by sahbaz Yazıyı Oku
Diyalog da nereye kadar,

* ülkede anayasal suç işlemiş binlercesine göstere göstere vatandaşlığa alanlara hatta cumhurbaşkanlığı düzeyinde madalya verenlere ses çıkarmayalım öyle mi,
* bir vatandaşı ülkemizde gözaltına alındığında dünyayı ayağa kaldıranlar durum tersi olduğunda yasalar çalışıyor demiyorlar mı ?
* pkk ve diğer terör örgütleri bu ülkelerde açık açık teröre para toplayıp istedikleri gibi imkanlar verilmiyor mu ?
* Terörle mücadele eden ordumuzun ihtiyaç duyduğu silah vs lerle ilgili ambargolar bu adamlar tarafından uygulanmıyor mu?
* Ülkemizde istedikleri gibi istihbarat ve toplum mühendislikleri çalışmaları yapmalarına eyvallah siz bilirsiniz evenim mi diyelim?
* Yıllarca kapıda bekleterek bizlere yaptıkları onur kırıcı muameleyi yutmamız mı gerekir ?
* Onlar bizim seçimlerimizde vs istedikleri gibi güneydoğu da çalışmaları görüşmeleri yapsınlar. Ama söz konusu biz olduğumuzda biz eziğiz siz güçlüsünüz abi mi diyelim.
................................. bakın bunları sayfalarca yazabilirim.

Elbette diyalog, elbette diplomasi fakat bu karşılıklı olur. Eğer bunun için bu ülkenin bir bedel ödemesi gerekiyorsa öder.

Bu ülke vatandaşları olarak bizler, abd avrupa tezlerine göre ülke politikalarımızı değerlendirirsek onlara göre pozisyon alırsak evet onlar da az önce yukarıda yazdıklarımın daha fazlasını neden yapmasınlar.
Dedikleriniz doğru. Göstere göstere düşmanlık yapıyorlar çifte standardın kralını yapıyorlar bölücülere feto cülere Asalacı ermenilere Türkiye düşmanı kim varsa alayına tam destek veriyorlar malesef.

Ama bizim de durumumuz biraz paradoks. Cari fazla vermeyi beceremiyoruz ülke olarak. Ürettiğimizden hep daha fazla tüketiyoruz, hazırcı ve tembeliz yani. Yüz milyarlarca dolar adamlardan borç alıp o parayla adamlara artistlik yapıyoruz niye çeksin ki adam ağız kokumuzu? Ben destekliyorum atara atar gidere gider ama demedi demeyin ilk ekonomik zorlukta bu halk böyle yapan hükümeti satar ab nin kucağına oturur.
 Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
Sn.nosfe 9 ayda %100 kazanmışsınız; maaşallah inşallah daha çok kazanırsınız.. Sizce BIST 9 ay daha kazandırır mı?

Teşekkürler...

Ayrıca;

İhracatımızın %70 i AB ile gerçekleşirken; AB liderleri ile bırakın ticareti; diyalog kurup konuşamıyoruz bile. Almanya, Avusturya ve diğer AB ülkelerinin bize karşı davranışlarını; bize siyasilerimizin dedikleri kadar basit seçim muhabbetti olarak değerlendirmemek gerekir. AB ve ABD asla popülüst yaklaşımlar üzerine siyaset kurmazlar. Rasyonellerdir. Seçimlerden sonra bakın söylemlerini yaptırımlar ile yapacaklardır. Kaldı ki Merkel seçilememe gibi bir durumu yok iken.. Ayrıca, rakibi Schultz dahi Merkel ile aynı fikirde.. Seçim öncesi popülüst duygusal, irrasyonel, ırkçı, faşist ve mazlum siyaseti üzerine seçim faaliyeti kurmak doğu toplumlarına mahsustur. İzleyip göreceğiz...
Ben öyle bakmıyorum Sn. Selka. Hedefim yok stoploss yok süre sınırı yok. Sadece uygun mu değil mi son birkaç bilançoya göre bunu anlamaya çalışıyorum. Ucuzsa alıyorum. Pahalı ise satıyorum demek isterdim ama malesef pahalı iken satmayı hiç beceremedim karda duramıyorum istediğim kadar. Normalde şu an çıkmamış olmam gerekirdi.

Ha şu var, bilançosu güzel şirketleri ucuza bulduğun dönemler zaten genelde korku / kriz dönemleri oluyor. Aynı şekilde pahalı dönemler de yine coşku dönemleri oluyor. Ama ben endeksi veya siyasi gelişmeleri okuyup da geleceği tahmin etmeye çalışmıyorum demek istediğim nokta bu... 150 bin endekste de çok beğendiğim kağıt olursa alırım belki hedge amaçlı da short açarım bir bacakta ama alırım çekinmem...