Originally Posted by
rxpu
Şahsi fikrimi belirtiyorum. Türkiye'nin cds sigorta değerini de takip ediyorum. Hiçbir bankanın riski içinde bulunduğu ülkenin riskinden düşük olamaz diye düşünüyorum. Büyük bankaların ülke içinde faaliyet gösteriyor olmaları yurtdışındaki güçlerinin yurtiçine bire bir transfer edileceği anlamına gelmez. (Yunanistan örneği bunun için iyi bir örnektir. Yunanistan'ın yurtiçindeki büyük bankaları zor durumdayken yurt dışındaki iştirakleri ki bunlara Türkiye'den de örnekler sayabiliriz (katarılara satılmadan önce) gayet iyi durumdaydılar.
Direk olarak bankaları riskli olarak nitelendirmiyorum. Yukarıdaki bağlamda bankaların riski Türkiye'nin riski ile çok yakın bağlantılıdır diyorum. Sonuç olarak Türkiye'nin şu dönemdeki riskinin daha önceki dönemlere göre yüksek olduğunu belirtiyorum. Yani bankalar üzerinde oluşan ek risk kendi dinamiklerinden değil ülkenin içinde bulunduğu genel risklerden kaynaklanıyor diyorum.
Sizin yorumunuz biraz da ben doğuya doğru yol alan bir geminin içindeyim ama geminin uzun ve geniş güvertesinde hep batıya doğru koşuyorum demek gibi geliyor bana.
Yer İmleri