Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
Sayın creed345, bes konusu uzamasın istenilmiş doğru ama bunu görünce duramadım. Bireysel emekliliği bilmiyorum demişsiniz ama uygun olmadığı sonucuna varmışsınız.
Bırakın ülkeyi dünyada, yatırdığınız 100 Tl'ye 25 tl ilave eden başka bir enstrüman biliyor musunuz acaba? Varsa buna hemen paramı yatırmak isterdim doğrusu. Bes üzerinde elde ettiğiniz bu 125 Tl'yi herhangi bir fona yatırabilirsiniz, mesela teknoloji fonlarına böylelikle nasdaq yükseldikçe para kazanırsınız, mesela geçmiş 5-6 seneye bakın bu fonlar kaça katlamış.
Veya şartlara göre baktınız altın trende girdi altın fonuna, baktınız faizler düşecek tahvil fonuna gibi. Yani yatırımınızı yönetebilirsiniz.

Bunun ismi emeklilik sistemi, elbette yaş sınırı olacak, erken çıkarsanız katılımı vermemesi de gayet doğal, birikim hesabı değil bu. Bankaların simülasyonu da tamamen varsayıma dayanır, nereden bilsin nasdaq 10 yıl sonra ne olur.

Hele ki şirket katkılı olanları inanılmaz avantajlı. Birçok şirket çalışan katkısı kadar katılımda bulunuyor.

Ha devlet zamanı gelir ödemez, katkıyı keser vs. diyene birşey diyemem güven meselesi. Benim uzun zamandır bes'im var ve tek pişmanlığım daha da öncesinde yaptırmamış olmak.

Herkes kendini Buffet zannediyor, borsada şu kadar katına çıkarırım, sayın cautionary yazmış bana birisi enflasyon+5 garanti yatırım dese, paramın tamamını yatırırdım.
Bilgiler ve fikirleriniz icin tesekkur ederim.

SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.