Sayfa 77/637 İlkİlk ... 2767757677787987127177577 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 609 - 616 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Borsanın yüzde 52 yükseldiği 2016 Kasım ile 2017 Ağustos arasında hisse senedine yüz vermeyen küçük yatırımcı endeks zirveye çıktığında borsaya geldi. Yatırım tutarı 20 bin liradan az 9 bin 876 kişi zenginler çıkarken hisse aldı
    http://www.borsagundem.com/haber/bis...-girdi/1236507

2.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Şu an tüm dünyada muazzam büyümeler neredeyse sadece teknoloji (yazılım) şirketleri ile mümkün. Dünya endüstri 4.0'a (nesnelerin interneti) hazırlanıyor.

20 sene önce dünyanın en büyük şirketleri petrol şirketleri ve bankalardı şimdi ise apple, microsoft, intel, facebook, google, samsung gibi teknolojiye dayalı şirketler.

Sorun şu ki bizim ülkemizde bu tip şirketler çok ama çok sınırlı. En istikrarlı başarı hikayesi Aselsan'da. Kron Telekomünikasyon'da bir kaç sene evvel 1 TL lerde dolanırken şimdi 14 TL'lerde, muazzam bir büyüme sağladı.

Klasik sanayi şirketlerinden çok muazzam büyümeler beklemek doğru değil artık.

Gelecekte yapay zekayı insan hayatına en iyi uygulayabilen şirketler en akla zarar büyümeleri sağlayacak.
    tam üstüne basmışsınız büyüme potansiyeli üstüne teknoloji hissesi u-30 dışı aselsandan sonra kim var karel ciro efk. geçmiş yıllara göre % olarak artışta..

Duhul
    Sep 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    20
     Alıntı Originally Posted by AceKing Yazıyı Oku
    Hesabınızda yanlışlık var gibi geldi. Çimsada hem temettüye göre düzeltilmiş 2013 fiyatını kullanmışsınız hem de sonradan temettüleri eklemişsiniz. Yani fazladan temettü geliri oluşmuş. Yanlış düşünüyorsam düzeltin lütfen.
    Temettülere göre düzeltilmiş fiyat ocak 2013 başı 6, ocak sonu 6,50 gibi. ortalama 6,25. Normal fiyatı ise 9,80 TL imiş.
    https://report.paragaranti.com/rasyonet_fiyatarsivi.asp
    Zaten 6,00 -6,50 aralığından hesaplasam 15-17 bin lot alınırdı. 9,80 civarından 10,000 lot olarak hesaplamıştım.

4.  Alıntı Originally Posted by Merlin797 Yazıyı Oku
    Temettülere göre düzeltilmiş fiyat ocak 2013 başı 6, ocak sonu 6,50 gibi. ortalama 6,25. Normal fiyatı ise 9,80 TL imiş.
    https://report.paragaranti.com/rasyonet_fiyatarsivi.asp
    Zaten 6,00 -6,50 aralığından hesaplasam 15-17 bin lot alınırdı. 9,80 civarından 10,000 lot olarak hesaplamıştım.
    Teşekkürler, şimdi anladım

5. Yazılım şirketleri içerisinde ASELSAN harici kron telekomünikasyon öne çıkıyor.
    İnanılmaz bir net kar marjı var: %46
    Cari oran-likit oran borsada çok az görülen cinsten. Yani şirketin neredeyse borcu yok.
    Global bir yazılım şirketi olması da cabası.
    Logo yazılım benzeri bir noktaya yakın zamanda gelebileceğini düşünüyorum.
    Tek yapması gereken satışlarını ve lisans gelirlerini arttırması.
    Ha bu arada Kront için de pahalı diyen çıkacaktır.
    Ancak yazılım-teknoloji sektörünün 25-30 fk ile fiyatlandığını ve hissenin güncel fk'sının 16.29 ile hala sektör ortalamasının epey altında olduğunu hatırlatayım.
    Şirket 2016 yıl sonu mali tablosuna benzer karlar açıkladıkça önü açık.
    Merak edenler için şirketin 2016 yıl sonu faaliyet raporunu okumalarını tavsiye ederim.
    Siber güvenlik
    Telekom yazılımı
    Ve nesnelerin interneti alanında faaliyet gösteren ve bu marjlara benzer bir muadili borsada yok.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Yazdiklarina buyuk olcude katiliyorum.
    Endeks ile tek tek hisse karsilastirirsan endekse haksizlik etmis olursun.
    Tek tek hisselerde grafik geriye donuk temettu, bedelli, bedelsiz oraninda duzeltiliyor ama endekste duzeltilmiyor.
    Imkb 30 yerine ben imkb 10 da duzenli alim oneriyorum.
    O 10 senedi bulmak icin de olmazsa olmaz ilk iki kriteri yazdim.
    3. kriter de aylik 20 yillik grafikte 45 derecelik aci ararim.
    Bu 3 kriteri ayni anda saglayabilenleri cikarin getirin bakalim.
    Syg,
    Merhaba Sn. Dudu,

bu durumda 20 yıllık geçmişi olmayan hisseye yatırım yapmıyorsunuz sonucunu çıkarabilir miyiz?
    YTD

7. http://www.paramedya.com/mobil/devam...ing-mi-oldurdu

40 yaşından sonra sorumluluklarınız tavan yapmışken mobbinge uğradığınızda daha rahat rhareket edebilmek için tasarrufa ve yatırıma önem verin..
    Devletimiz vatandaşını değil mültecileri düşünüyor kendi tedbiriniziz alın.

8. Yalnız topik garip bir hal aldi....

Onceki iletilerde burada borsada uzun vadeli yatırımın cok buyuk kazançlar getirdiğinden bahsediliyordu....

Ancak gelinen noktada sadece 3-5 hissede yatirim yapan uzun vadeli yatırımcılar disinda borsada uzun vade yatırimi yapan insanalrin enflasyonu bile yenemedikerinden bahsedilmeye baslandi...

Benim gibi topigi takip eden genc yaştaki beyaz yakali insanlarin kafasi karışmış durumda....

Bu konuya açıklık getirebilirmi acaba topigin agir abileri??

Sayfa 77/637 İlkİlk ... 2767757677787987127177577 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •