Sayfa 78/215 İlkİlk ... 2868767778798088128178 ... SonSon
Arama sonucu : 1717 madde; 617 - 624 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Sn.Tombolbadillo (Yav yazması ne zor nick ) okumadan ,araştırmadan yorum yapıyor. 3 ayda 3 ay deyip yazıyor da yazıyor... bir garip ademoğlu işte ...
    TV nin matematiksel olarak formülünü yazarmısınız ?? ;)

lütfen rica ediyorum

2. Lafı uzattım ama manuel hesap ile sistemin kazançlarının uyumsuZluğunun en belirgin olduğu dönem (tv kriter olarak seçiliyorsa ) ocak-şubat-mart-nisan portföyleri. Çünkü temettü kararları genelde 3 veya 4. ayda alınıyor ama sistem bunu o yıla ait temettü olarak hesaplayıp ocak ayından itibaren hesaplıyor. Hatta aynı sıkıntı matriskte de var, bu önemli bir konu. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama ilk 4 aya ait portföyler aylık yapılırsa daha sağlıklı olur, 3 aylık portföyler yılın ilk ayları için oldukça güvenilmez. Drizm hoca bu konuda ne düşünür öğrenmek isterim açıkçası
    Yatırım kapsamında değerlendirelemez

şunuda ekleyim

bu analizlerin kesinlikle faydası olduğunu çok iyi biliyorum ve öneriyorumda.

bu hayal kazançlara ulaşamadığınızda çok üzülmeyin sadece.

4.  Alıntı Originally Posted by TomBombadillo Yazıyı Oku
    Lafı uzattım ama manuel hesap ile sistemin kazançlarının uyumsuZluğunun en belirgin olduğu dönem (tv kriter olarak seçiliyorsa ) ocak-şubat-mart-nisan portföyleri. Çünkü temettü kararları genelde 3 veya 4. ayda alınıyor ama sistem bunu o yıla ait temettü olarak hesaplayıp ocak ayından itibaren hesaplıyor. Hatta aynı sıkıntı matriskte de var, bu önemli bir konu. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama ilk 4 aya ait portföyler aylık yapılırsa daha sağlıklı olur, 3 aylık portföyler yılın ilk ayları için oldukça güvenilmez. Drizm hoca bu konuda ne düşünür öğrenmek isterim açıkçası

Sayın TomBombadillo ,

bahsettiğiniz "anomali" yi hiç farketmemiştim çünkü ben kendi uygulamamda diyelim ki 15 ocak-nisan-temmuz-ekimde programı çalıştırıp, bulduğum hisseleri alarak çalışıyorum. Bu yazdıklarınızı farketmemiştim ama önceki yazılanlar hakkında bilgim vardı, ama bunların bir zararını görmedim getiri anlamında.

Bu topiği açmamdaki amaç bir farkındalık yaratmaktı ama ondan da öte benden daha farklı gözlerin sisteme bakması, göremediğim yönlerini görmesi ve düzeltme yollarını bulmamızdı. Gerçekten de durum bu şekilde gelişti ve bunun en son örneğini siz yazdınız.

Zaman içinde getiriler oluştukça durum sizler için daha da netleşecektir diye düşünüyorum.

Tüm programlar verilerini FİNNETten aldığından, queenstockstaki, faswebdeki, stockeysdeki ve matriksteki verilerin aynı yönde hatalara sahip olması normaldir.

saygılarımla...

5.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    üstat TV oranı değişkendir repaint yapar. hala çıkaramadığınız nokta o.

size backtestte yükselmiş olanı bulur.

önceki tv verimi listesinde olan bir hisse düştüğünde ( hisse ve TV) otomatik eleneceğinden geçmişte aldığınız hisse zarar ederse listeden çıkmış olur ve siz şuan baktığınızda Tv listesinde göremesiniz. hisseyi almış olursunuz ama.

sonra aldığınız hisse Tv listesinde yok.

neyse anlatamıyorum ama 3 aylık periyottan sonra duruma göre konuşalım. 3 ay elbette kıstas değil bir üç ay daha yaparız sorun yok

gerçeği görmeniz açısından.

yaptığınız şey : % 500 oranında yükseleden hisseleri bul demekle aynı programa

HERKESİN ANLAYAMADIGI ŞEY BU ZATEN.

Bende anlatamadım. Değil quen stock istediğin programı getir F/K TV VB gibi hisse fiyatını veyahutta piyasa değerinin de içinde yer aldıgı tüm oranlar formuller hepsi her platformda repaint yapar.

MANUELDEDE REPAİNT YAPARRRRRRRRRRRRRRRRRRR.

Yaw işte ben programdan değil manuelden hesapladım manuelden nasıl hesapladın ?????
    Ertesi gün hisse fiyatı değişiyor tekrar hesapladıgında TV oranı değişecek.

Matrıksten hesapladın matrıkstede ertesi gün bak TV oranlarının değiştiğini göreceksin.

FİYATA BAGLI HER DEĞİŞKEN REPAİNT YAPACAK.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    HERKESİN ANLAYAMADIGI ŞEY BU ZATEN.

Bende anlatamadım. Değil quen stock istediğin programı getir F/K TV VB gibi hisse fiyatını veyahutta piyasa değerinin de içinde yer aldıgı tüm oranlar formuller hepsi her platformda repaint yapar.

MANUELDEDE REPAİNT YAPARRRRRRRRRRRRRRRRRRR.

Yaw işte ben programdan değil manuelden hesapladım manuelden nasıl hesapladın ?????
    Ertesi gün hisse fiyatı değişiyor tekrar hesapladıgında TV oranı değişecek.

Matrıksten hesapladın matrıkstede ertesi gün bak TV oranlarının değiştiğini göreceksin.

FİYATA BAGLI HER DEĞİŞKEN REPAİNT YAPACAK.
    boşver erhan ben söyleyeceğimi söyledim zaten ama illaki tecrübe edecekler )

sistemler konusunda senelerimizi geçirdik bırak birazda uğraşssınlar

tv ile olacak iş olaydı keşke

7. Program repaint yapıyorsa tüm senaryolar gecersizdir. Bunu anlamak cok kolay.Donem olarak 3 aylık periyot secilir, temettu verimliliği o dönem en yuksek olan hisseler gecmisteki bilancolardan manuel tespit edilir. Programın sonucuyla manuel olan aynı yapmıyorsa repaint vardır. Program donem sonu tvsi yuksek olanları veriyorsa repaint vardır.

Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Sn, EMLAK

12,5 senede 22.000%, 1 senede yıllık brüt 54%, 1 senede net 42% yapar. Bu oranlara göre 5 yıllık brüt getirisi (yıllık ort. 8.5% enf.) net 42% CAGR + 8.5% enf. ile 50.5% brüt CAGR yapar. Bu da; 672% brüt 5 yıllık kazanç yapar.
    platform ücretleri + komisyon masrafları herşey dahildir eminim.

14 bin tl senelik abonelik ücretinden bahsediliyor.

herneyse

herkese bol kazançlar.

Sayfa 78/215 İlkİlk ... 2868767778798088128178 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •