BIST 'te Parayı getirene ederinden satacak diye anladım ben bunların amacını ?
Özata, 'karbon kompozit gemi'de hedef büyüttü
Özata Tersanesi, karbon kompozit gemilere yönelik pazarlama faaliyetlerine ağırlık vererek bu alanda daha iddialı olmak istiyor. Özata Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven, hedeflerinin karbon kompozit gemi inşasında hacimsel büyüme olduğunun altını çizdi.
Çeliğe göre daha dayanıklı ve hafif olan karbon kompozit, yeni gemi inşalarında yaygınlaşmaya başlayan önemli hammaddeler içerisinde yer alıyor. Ataseven, "Hedefimiz karbon kompozit gemi inşalarımızı arttırmak. Bu sebeple pazarlama faaliyetlerimize ağırlık verdik" dedi. Ataseven, gemicilik sektöründe vakum ve fizyon teknolojisi ile Türkiye'de ilk dünyada ise sayılı tersaneler içerisinde yer aldıklarını vurguladı. Karbon kompozitin çeliğe göre daha pahalı olduğunu bildiren Ataseven, ürünün inşa edilen gemiler üzerinde sağladığı yakıt tasarrufu ile 4 yıl sonra kendi maliyetini karşıladığını söyledi. Bu yıl içinde toplamda 8 geminin denize indirildiğini bildiren Ataseven, yat rift konusunda Türkiye'de önemli bir boşluk olduğunu, bu alanda etkinliklerini artıracaklarını söyledi. Devam eden projelere değinen Ataseven, "Kenya'ya teslim edilmek üzere 2 adet feribot gemisi yapıldı. Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü'ne ise 2 adet pratika botun üretimi devam ediyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne teslim edilmek 2 servis botu denize indirilecek. Norveç'e gönderilecek balıkçı gemisi ile ilgili yapım süreçlerimiz devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi için inşa edilen 15. gemi de teslim edildi" dedi.
https://www.cnbc.com/2017/10/18/thre...cataclysm.html
Three decades later, watching for signs of another '87-style market cataclysm
Thursday marks the 30th anniversary of the day the Dow Jones industrial average plummeted 22.6 percent, the worst single session in Wall Street history.
It was no bolt from the blue. Stocks were caught in a grueling, treacherous decline in the months leading up to the crash.
Today's tightly anchored interest rates, soft but range-bound dollar, sturdy credit conditions and steady equity advance are in stark contrast to what prevailed back then.
Bugün 1987 yılında günlük %22.6 oranında düşüş ile Dow Jones endeksinin çöktüğü günün 30. yıldönümü.
Bugün ile 30 yıl öncesi arasında ortak nokta piyasa değeri/satışlar oranının S&P de 30 yıl öncesi ile aynı seviyeye gelmesi:2.19
Bu oran 30 yıl önceki 2.17 oranını da geçmiş durumda,ve tarihsel en yüksek orana ulaşmış durumda.Tarihsel olarak ise:
Median: 1.44
Min: 0.80 (Mar 2009)
Max: 2.19 (Oct 2017)
Fed önce üyelerinin konuşmalarıyla piyasayı yönlendiriyor,yapılma ihtimalinin yüksek ya da düşük olmasını sağlıyor,sonra da piyasaya uymuş gibi yapıyor.Şu anda ay sonunda faiz arttırım ihtimali oranları ekranda çok düşük buna karşı Aralık ayında yüksek gözüküyor,sürpriz yaptığı pek görülen bir şey değil.
Erdoğan: Aksi takdirde gereği neyse gereği yapılacaktır
19.10.2017 13:58:51 erdoğan: Aksi takdirde gereği neyse gereği yapılacaktır
19.10.2017 13:58:37 erdoğan: 3 belediye başkanımız daha var, onların da istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum
19.10.2017 13:58:18 erdoğan: (belediye başkanları için) gereği neyse o yapılır dedim
piyasalar herşeyden koptu...altın vuruş yapıyorlar...bu sebeple yok fed yok kore....hiçbirşeyi dikkate almayın fena terse düşersiniz...
biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...
Yer İmleri