Artan

74,80 10 12:55
22,22 10 12:55
159,70 9.99 13:31
14.980,00 9.99 13:32
44,70 9.94 13:33
Artan Hisseler

Azalan

13,18 -9.97 13:33
151,30 -7.63 13:33
28,68 -7.36 13:34
3,37 -6.91 13:34
91,85 -6.75 13:33
Azalan Hisseler

İşlem

4.113.258.294,18 13:34
3.978.783.490,78 13:34
3.267.299.132,15 13:34
3.252.088.345,25 13:34
3.095.154.438,10 13:34
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Benim eskiden gelen tüm birikimim %100 hissede.
    Yeni para girişim olduğunda, o günün koşullarına göre değerlendiriyorum. Dolar alınması gerekiyorsa dolar, euro'ysa euro, tahvilse tahvil. Asla forex veya türev diğer piyasalar değil. Çünkü birincisi anlamıyorum, ikincisi çok riskli buluyorum.

Ne zaman ki borsa istediğim seviyeye geliyorsa, mutlaka ama mutlaka BIST 30 hadi bilemedin 50 içindeki kendime göre sağlam, temettü verme alışkanlığı olan, mümkün mertebe şeffaf yönetilen, muteber gruplara ait şirketlerin hisselerine geçiriyorum parayı. Yani yine %100 hisseye dönüyorum.

Çok eskiden yaptığım al-sat dönemlerimdeki hataları saymazsak, son 22-23 yılda sadece bir kaç kere, çok aşırı yükselmelerin cazibesine dayanamayıp hisse satmışlığım var. Satıp, dolara, yada faize koydum. Baktım bankadaki para adamı aşırı harcamaya teşvik ediyor, ne zaman borsa düştü hemen hepsini yine götürüp hisseye bağladım.

Farkettimki belli bir yaştan sonra huzur ön plana çıkıyor, hırslarını törpülüyorsun. Huzurunda, kendi normlarımda, düzenli gelirden geçtiğini gördüm. Başkası için farklı olabilir tabii. Eskiden dükkan ev yatırımım vardı, kötü kiracılardan ve devletin yüksek vergilerinden bıktım, sattım. Şimdi hanımla alıyoruz temettülerimizi, ya çocuklara, torunlara harcıyoruz yada sağlığımız el verdikçe geziyoruz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Benim eskiden gelen tüm birikimim %100 hissede.
    Yeni para girişim olduğunda, o günün koşullarına göre değerlendiriyorum. Dolar alınması gerekiyorsa dolar, euro'ysa euro, tahvilse tahvil. Asla forex veya türev diğer piyasalar değil. Çünkü birincisi anlamıyorum, ikincisi çok riskli buluyorum.

Ne zaman ki borsa istediğim seviyeye geliyorsa, mutlaka ama mutlaka BIST 30 hadi bilemedin 50 içindeki kendime göre sağlam, temettü verme alışkanlığı olan, mümkün mertebe şeffaf yönetilen, muteber gruplara ait şirketlerin hisselerine geçiriyorum parayı. Yani yine %100 hisseye dönüyorum.

Çok eskiden yaptığım al-sat dönemlerimdeki hataları saymazsak, son 22-23 yılda sadece bir kaç kere, çok aşırı yükselmelerin cazibesine dayanamayıp hisse satmışlığım var. Satıp, dolara, yada faize koydum. Baktım bankadaki para adamı aşırı harcamaya teşvik ediyor, ne zaman borsa düştü hemen hepsini yine götürüp hisseye bağladım.

Farkettimki belli bir yaştan sonra huzur ön plana çıkıyor, hırslarını törpülüyorsun. Huzurunda, kendi normlarımda, düzenli gelirden geçtiğini gördüm. Başkası için farklı olabilir tabii. Eskiden dükkan ev yatırımım vardı, kötü kiracılardan ve devletin yüksek vergilerinden bıktım, sattım. Şimdi hanımla alıyoruz temettülerimizi, ya çocuklara, torunlara harcıyoruz yada sağlığımız el verdikçe geziyoruz.
    Genclere ornek olacak bir yazi.
    Tebrikler.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Genclere ornek olacak bir yazi.
    Tebrikler.
    Syg,
    Teşekkürler sayın Dudu.
    Saygılar

4.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    ...

siz benim 10 sene sonraki halim gibisiniz bir dükkan sahibi olduk...küçük bir yerdi, içinde sağlam bir kiracı vardı..12 yıl filandı çarpanı..çıkınca kiracı bul vs...baktım bana göre değil...sattım hemen...10 yıldır kirada bir evim var, sıfır sorun yaşadım, 1-2 ay dışında boş ta kalmadı hiç...bir bunu tutarım elimde..onun dışında kira vs işi ile uğraşmak stresli bence de.

ben portföy çeşitlendirme adına, hisse dışında, gram altın-döviz-tarla yatırımının da gerekli olduğunu düşünüyorum..bunlar da eğer çok kötü bir noktadan giriş yapmadıysan, stresi az enstrümanlar...nakit akışı için temettü en ideal çözüm yine de.

5.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku

sayın certugrul

1999 asya ve 2008 krizlerinde de %100 hissedemi idiniz veya krizlerde dahada ilave para koydunuz mu ben şöyle anlıyorum benimde bir özelliğim gece hissesiz yastığa kafanınızı koyamama.Ben temettü degilde o yıllarda sermaye artırımı bjk aslan vb. gibi kagıtlarda kazanç birikimi sağladım. sene 1996-97 de aktaş elektriğin 1/4 bedelsizi hatırlıyorum 150 tl den 600 tl olduğunu asker harçlığımla aldığımı.6 ay takip etmeden ciddi sermaye yapmıştım.sonra o hızla aldık verdik. benim anladığım bu işte kazandığınızı cekip ben öyle yapmıştım 2011 de gm ye bagladım. kalanla devam ettim bir ara varantta bulaşıp önce çok kazanıp sonra verdim.sizin aldıgız temettülere ulaşmak için ciddi sermaye lazım yeni nesil için..her ay gelirlerinin 1/4 ü koysalar bile 100 bin tllik bir portföye 5- 6 yıl da ulaşılır.Emekli maaşı veren bir portföy içinse 500 bin tl lik bir portföy lazım..

sadece temettü degilde büyüme odaklı şirket yatırımıda yapmak lazım. yaşa göre sağlamcılar bıst-30 50 temmettü kagıdı genclerin büyüme pot. gördükleri kagıtlarda portföy oluşturmaları daha mantıklı geliyor bana..

6.  Alıntı Originally Posted by e.yegen Yazıyı Oku
    sayın certugrul

1999 asya ve 2008 krizlerinde de %100 hissedemi idiniz veya krizlerde dahada ilave para koydunuz mu ben şöyle anlıyorum benimde bir özelliğim gece hissesiz yastığa kafanınızı koyamama.Ben temettü degilde o yıllarda sermaye artırımı bjk aslan vb. gibi kagıtlarda kazanç birikimi sağladım. sene 1996-97 de aktaş elektriğin 1/4 bedelsizi hatırlıyorum 150 tl den 600 tl olduğunu asker harçlığımla aldığımı.6 ay takip etmeden ciddi sermaye yapmıştım.sonra o hızla aldık verdik. benim anladığım bu işte kazandığınızı cekip ben öyle yapmıştım 2011 de gm ye bagladım. kalanla devam ettim bir ara varantta bulaşıp önce çok kazanıp sonra verdim.sizin aldıgız temettülere ulaşmak için ciddi sermaye lazım yeni nesil için..her ay gelirlerinin 1/4 ü koysalar bile 100 bin tllik bir portföye 5- 6 yıl da ulaşılır.Emekli maaşı veren bir portföy içinse 500 bin tl lik bir portföy lazım..

sadece temettü degilde büyüme odaklı şirket yatırımıda yapmak lazım. yaşa göre sağlamcılar bıst-30 50 temmettü kagıdı genclerin büyüme pot. gördükleri kagıtlarda portföy oluşturmaları daha mantıklı geliyor bana..
    Sayın E.Yegen,
    İnsanoğlunu en önemli özelliklerinden birisi içinde bulunduğu ortama, yeni şartlara göre davranabilme becerisi. Benim yaptığım şeyler benim zamanım için doğruydu. Yeni nesil kendini yeni şartlara göre adapte etmeli elbette.

Dediğim gibi, aklınıza gelebilecek ne kadar kriz varsa, ben ve eşim oradaydık Sadece biriktirdik, krizde filanda satmadık biz. Sadece ev ve dükkan alırken, aldığımız temettüleri hisseye çevirmedik, çeviremedik. Zaten yaşarken kriz olduğunu anlamıyorsunuz. genelde, dönüp baktığınızda vay be ne krizmiş deniyor.

7.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Sayın E.Yegen,
    İnsanoğlunu en önemli özelliklerinden birisi içinde bulunduğu ortama, yeni şartlara göre davranabilme becerisi. Benim yaptığım şeyler benim zamanım için doğruydu. Yeni nesil kendini yeni şartlara göre adapte etmeli elbette.

Dediğim gibi, aklınıza gelebilecek ne kadar kriz varsa, ben ve eşim oradaydık Sadece biriktirdik, krizde filanda satmadık biz. Sadece ev ve dükkan alırken, aldığımız temettüleri hisseye çevirmedik, çeviremedik. Zaten yaşarken kriz olduğunu anlamıyorsunuz. genelde, dönüp baktığınızda vay be ne krizmiş deniyor.
    evet krizlerde kriz olduğunu anlayamıyorsunuz hayat devam ediyor ben portföyden anlıyorum 1/5 ine düştüğünü bilirim ben 20 yıldır bu işin içindeyim keşke ilk başlarda bu işi çözebilseydik şimdi bırakın çalışmayı 40 lı yaşlarda emekliliğimizi verirdik. bunada şükür çok olmasada belli birikimlerimizi o zamanlar degerlendirdik sizin gibi temettü düşünmeyip bedelsiz peşinde koştum krizlerde borsanın ne kadar zalim olduğunu kazandıkça da keyiflendiğimi bilirim. ciddi temettü geliri içinse ciddi sermayenin olması gerektiği yeni nesil için zor olsada karlı ve büyüme odaklı şirketlere yatırım önermekle .2 kural vardır borsada karlı ve büyüyen şirket ile sabır en önemli kuraldır.

Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku

Hocam cidden örnek alınacak bir yazı. Yaşınızı sorabilir miyiz?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •