Sayfa 962/1006 İlkİlk ... 462862912952960961962963964972 ... SonSon
Arama sonucu : 8043 madde; 7,689 - 7,696 arası.

Konu: Vob 24

1. Memlekette enflasyona endeksli bir paralel para birimi lazım. Para mal ve hizmet alış verişi için kullanıldığı için en yaygın sepet olan enflasyon sepetine dayalı paralel bir para birimi hem kaynak kullanan hem kaynak arz edene tarafsız bir para birimi olur.
    Altın çok global bir para birimi ve bazen gerçeklikten uzaklaşabiliyor. Diyelim ENF diye bir sanal para birimi uyduruldu bu her ay TUIK tarafından deklare edilerek gerçek değerine sabitlenmiş olur.

Bankalar dövize endeksli Türk Lirası kredi veriyor bu şekilde de bir sanal para birimi ile kredi verebilir hatta mevduat bile kabul edebilir.

Bankaların zaman zaman enflasyona endeksli hazine bonosu talebi oluyor ancak hazine pek buradan borçlanmak istemiyor.

Bu iş konusunda kafa yorulsa yerlilerin döviz ve altın talebi bir miktar azalabilir. Devletin parasına talep çok azalmaz sonuçta bu bir endeks ve işlemler TL olarak döner.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

PakBaris Guest
     Alıntı Originally Posted by surcontre Yazıyı Oku
    Sn. Pakbaris size hitaben yazdığımı düşündüyseniz yanılmışsınız.
    Ortam bulanık olunca manipülasyonlara açık oluruz.
    Uluslararası büyük parayla işlem yapan manipülatörler var.
    Bu tarz haberleri daha duyarız.
    Ülkede olan bitenden hükümet sorumludur.
    Alınganlığıma verin sayın surcontre. Ama yani basın yoluyla cb hakareti dava/hapis ile sonuçlanan bir ülkede, demekki haberleri takip eden bir ekip var. Cumhurbaşkanına hakaret mi önemli, yalan haber ile (eğer yalansa tabi) ekonomiye verilen milyarlarca TL'lik zarar mı önemli. Ben bunun altını çizmek istedim, Atilla Taş örneğimle de buna işaret ediyordum. Saygılar.

3.  Alıntı Originally Posted by RONİN Yazıyı Oku
    Yarına %20 endeks long, % dolar short kaldım..
    Aklım sıra Adalet Bakanlığı heyetine vize verilmemesi zaten fiyatlandı. Endeks de iki gün dayanarak tepki verecek diye düşündüydüm. ��
    neyle gidecek endeks bankalar sıkıntı her an ceza gelecekmi gelmeyecekmi ,endeksi ne ile tuttukları belli kaç gündür. şu günler sanki sonun başlangıcı gibi geliyo bana. bazı bilonçalar kötü gelmeye başladı.. faiz sanki koptu gidecek gibi..abd den gelecek sert bi cümle ile dolar bir anda 4 lirayı bile görebilir

4.  Alıntı Originally Posted by Cyclone. Yazıyı Oku
    neyle gidecek endeks bankalar sıkıntı her an ceza gelecekmi gelmeyecekmi ,endeksi ne ile tuttukları belli kaç gündür. şu günler sanki sonun başlangıcı gibi geliyo bana. bazı bilonçalar kötü gelmeye başladı.. faiz sanki koptu gidecek gibi..abd den gelecek sert bi cümle ile dolar bir anda 4 lirayı bile görebilir
    Haklısınız.. Ben de sizin gibi düşünüyorum. İki gün kazanmış olmanın şımarıklığı denebilir bende ki macera arayışına. Bazen yazı tura atarım öyle bi andı işte..

saglık olsn
    Son düzenleme : goldal; 25-10-2017 saat: 01:36.

PakBaris Guest
     Alıntı Originally Posted by goldal Yazıyı Oku
    oku oku bitmedi bir sıkıntı oldugu açık borsa zirvede sayılır demekki pahalı kaldı ab ile sıkıntısı olan amerikayla sıkıntısı olan ortadoguya asker sokan iç siyasette n oldugunu bilen borsacılar derdiniz n bu kadar çok yazdınız 10 bin puan düşecek besbelli derdiniz n anlamadım
    Borsamızın tarihi zirvesi 5dolar ve tam 3 kere görüldü. Üstüne üstlük, şu anda Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkelerde borsalar REKOR kırmış durumda. (Sebebi de ABD, Japonya ve Avrupa MB'larının büyüme yaratmak için senelerdir sürdürdüğü düşük faiz politikaları, ve bu sebeple borsalara ve gelişmekte olan ülkelere akan sıcak para.) Yani bizdeki iç ve dış politikadaki olumsuzluklar olmasaydı, yatırım yapılabilir ülke notumuz korunsaydı, bugün "5 dolardan da yukarıda" bir endeksimiz olurdu.

Dolayısıyla borsanın bugün TL bazında 107bin olması size zirve gibi gelebilir. 2.95dolar olması da yabancıya ucuz geliyor. Bu bahsettiğiniz olumsuzluklar muhakkak doğru, ama zaten borsamızın fiyatına yansımış durumda. Ve hatta, yetmezmiş gibi, olumsuz beklentiler bile (daha olmadan) fiyatlara yansıyor, işte dün ve bugün gördük. Bizim AB ve ABD olan puruzlerimiz giderilir ise, yeni zirveler muhakkak gelir. Yok biz İran gibi içimize kapanırsak, her Batı ülkesi ile kavga edersek, tabi o zaman borsa 130bin olsa bile, ve eğer dolar 5tl olmuş ise hiçbir kıymeti olmaz.

7. Bazı satır arası okumalarım.
    1) CB iki gün önce " bir gece ansızın gelebiliriz" yerine "bir gece ansızın vurabiliriz" dedi. (çok mert bir halktır pusu kurmaz gece karanlıkta arkadan vurmaz bundan mutlu olmaz o nedenle haber veriliyor.)
    2)CB TSK nın İdlipte görevini yerine getirdiğini. Afrin işine bayılacaksınız söyledi.( ortadoğu bataklığının derinleşmeyeceğini gösteriyor)
    3) K. K. İlk kez erken seçim dedi. Ve AKP yanaşmıyor. Bu da ilk kez oluyor. (bu yoldan yürürsen AKP yi seçim kaçkını pozisyonuna düşürebilir.)

Alıntı Originally Posted by PakBaris Yazıyı Oku
    Borsamızın tarihi zirvesi 5dolar ve tam 3 kere görüldü. Üstüne üstlük, şu anda Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Ülkelerde borsalar REKOR kırmış durumda. (Sebebi de ABD, Japonya ve Avrupa MB'larının büyüme yaratmak için senelerdir sürdürdüğü düşük faiz politikaları, ve bu sebeple borsalara ve gelişmekte olan ülkelere akan sıcak para.) Yani bizdeki iç ve dış politikadaki olumsuzluklar olmasaydı, yatırım yapılabilir ülke notumuz korunsaydı, bugün "5 dolardan da yukarıda" bir endeksimiz olurdu.

Dolayısıyla borsanın bugün TL bazında 107bin olması size zirve gibi gelebilir. 2.95dolar olması da yabancıya ucuz geliyor. Bu bahsettiğiniz olumsuzluklar muhakkak doğru, ama zaten borsamızın fiyatına yansımış durumda. Ve hatta, yetmezmiş gibi, olumsuz beklentiler bile (daha olmadan) fiyatlara yansıyor, işte dün ve bugün gördük. Bizim AB ve ABD olan puruzlerimiz giderilir ise, yeni zirveler muhakkak gelir. Yok biz İran gibi içimize kapanırsak, her Batı ülkesi ile kavga edersek, tabi o zaman borsa 130bin olsa bile, ve eğer dolar 5tl olmuş ise hiçbir kıymeti olmaz.
    borsamız 5 dolardı tamamamda o zaman anamız kız idi üstüne çok şey degişti 5 dolar zaten gazla mal ver fiyatı idi şuan sevilmeyen tek dostu kalmayan hiç bir ederi olmayan arkasında duracak tek ülke kalmayan yanlış dış politika ve yanlış ekonomk iç politika kurbanı olduk bir kişi için hepimiz zora düştük görmüyormusunn

Sayfa 962/1006 İlkİlk ... 462862912952960961962963964972 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •