Sayfa 58/1001 İlkİlk ... 848565758596068108158558 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 457 - 464 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Sn. Bora Yaşar,

Bu gerçeği farkında olmayan forumdaşlar için tekrar etme ihtiyacı duydum, zira yapılan bazı çok uç ve biraz da duygusal olduğunu düşündüğüm yorumlarda bu tür bir gerçeğin farkında olunmadığını görecek kadar rahat ve coşkulu bir tarz sezinliyorum.

Sonuçta Türkiye'de hepimiz doğuya doğru yol alan büyük ve uzun bir geminin içindeyiz, yatırımları dolar mevduatında tutmak sadece bu geminin geniş ve uzun güvertesinde batıya doğru koşmak gibi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Aslında burada bu konuyu birkaç kez dile getirdim ama forumdaşlar pek üzerinde durmuyor. Bu durum sanki herkesin bildiği tatsız bir durumun hep halı altına süpürülmesi gibi pek kafaya takılmıyor. DTH'ların tamamı firmaların bilançolarında bir taahhüt rakamından ibaret değil mi diyorum. Aslında ortada herhangi bir DTH yok, üstüne üstlük tüm bu DTH'ın üzerine yurtdışından alınmış 300 milyar dolara yakın seküritizasyon ve kamu'nun eurobondları var.

Şimdi tekrar soruyorum, herhangi bir sıkışıklık anında ilk önce , tekrar borç almaları gereken o yurtdışı kreditörlerin mi dolarları ödenir yoksa yurtiçi yerleşiklerin DTH'ları mı?

Yani bir sıkışıklık anında toplam 485 milyar dolar dış borcun , DTH'lar hariç 300 milyar dolara yakın dış borç kısmı mı önceliktedir , 165 milyar dolarlık DTH kısmı mı?

Bu konunun neden detaylı olarak konuşulmak istenmediğini anlayabiliyorum. Ama yorumlarımızı yaparken de bu tür gerçeklerin farkında olmalıyız diye düşünüyorum.
    işte bu yüzden fiziki dolar her zaman iyidir. yannız böyle bir şey olursa bir daha kimse bankaya 1$ hatta 1 TL bile yatırmaz ve ülke fiilen sona erer,anahtarıda alacaklı devletlere veririz.artık nasıl paylaşacakları kendi zevklerine kalmış.

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sn. Bora Yaşar,

Bu gerçeği farkında olmayan forumdaşlar için tekrar etme ihtiyacı duydum, zira yapılan bazı çok uç ve biraz da duygusal olduğunu düşündüğüm yorumlarda bu tür bir gerçeğin farkında olunmadığını görecek kadar rahat ve coşkulu bir tarz sezinliyorum.

Sonuçta Türkiye'de hepimiz doğuya doğru yol alan büyük ve uzun bir geminin içindeyiz, yatırımları dolar mevduatında tutmak sadece bu geminin geniş ve uzun güvertesinde batıya doğru koşmak gibi.
    Sonuna kadar +++++++++++++++++++++++++++++++

4. bence tl değer kaybı sepet olarak şu aşamada hedefine vardı.
    *
    gören göz.

, ytd.

6. geçen gün yanılmıyorsam banucan nickli yazar burada ''fiziki dolar'' deyince bir tek çarmıha gerilmediği kalmıştı.
    tam çifte standart olmuş bu akşam..

ama ben de ifade edilen kaygılara tümden katılıyorum..

ytd.

8.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    Bir Beyaz Saray yetkilsi tarafından yapılan açıklamada Trump'ın Fed Başkanı konusundaki seçimini Perşembe günü duyuracağı ifade edildi.
    BORSAGUNDEM.COM
    Bir Beyaz Saray yetkilsi tarafından bugün yapılan açıklamada Trump'ın Fed'in yeni Başkanı konusundaki seçimini Perşembe günü duyuracağı ifade edildi.
    Konuya yakın kaynaklar Trump açısından adaylığa en yakın ismin James Powell olduğu ifade ediyor.

Süt oğlan şaban emir erim ramazan filminde balıkçı yunusun dediği gibi
    hızır idi
    yunus idi
    ...
    powell idi
    taylor idi
    )))))

sarı kafa hariç herkes yorum yapıyor
    powell zor
    taylor yakın
    fakat önceden de dediğim gibi sürpriz bekliyorum sarı kafadan
    ilk göz ağrısı Cohn