Alıntı Originally Posted by MrK Yazıyı Oku
Evet Mustafa Kamar.

Önemsiyorsan dolar hedefleri şöyle: 3.62 - 3.50 - 3.30

Halil Reçber de 3.30dan bahsediyormuş. Ben bir soru sordum, bana küfürlü özel mesaj atıp, yasaklamış twitlerini okuyamıyorum Halilin. Sorduğum soru da şu:
"Üstat, hedefi tutan twitler duruyor, tutmayanları siliyorsun, hepsi dursa da genel performansınızı görsek olmaz mı?"
Sn.MRK bir çok borsa gurusu laf ebeliği yapar. Dikkat edin mevcut grafikler üzerinden senayo yazarlar ve bizlerde dinlerken amma şey biliyor deriz. Grafiğin devamı ne olacak dediğiniz zaman yorum yapmaktan çekinirler yapsalar bile ne şişi ne de kebabı yakarlar..

Olay bizlerin finansal okuryazarığımızı artırmaktır.. Bir kaç ipucu vermek isterim...

Teknik işin %25 idir. Kalan o firma yada şirkete ait %50 si Bilanço ve Faaliyet raporlarıdır. Diğer %25 ülkenin genel durumu ve haber akışıdır...

Ama genelde okuma özürlü, bir toplum olduğumuz için hazır bilgi bekler ve saçma sapan insanlardan umut bekleriz.. Bu insanlarda bundan beslenir. Ama emin olun sizin kadar zekaları ve öngörüleri dahi yoktur. Tıpkı piyasadaki medyum gibidirler..

Mesela ben önce tekniğe bakarım.. Baktım hisse teknik olarak ucuz, rasyolarına bakarım. Bilançosu ve mali tablolarına bakarım. F/K oranlarına PD/DD rasyolarına karlılığına bakarım.. Baktım mali tablolar iyi.. Faaliyet raporlarını okurum.. O yıl neler yapılmış neler yapılmak isteniyor.. Geleceğe dair neler planlıyorlar anlamaya çalışırım... Böylece kimseye umut bağlamam..

İşte o an o hisseye yine de paldır küldür girmem.. Çünkü spekülasyon dahi olabilir.. Çünkü hisse ucuz dahi olsa ucuzun ucuzu vardır... Kademli alım sistemimi bozmam..

Alıntı Originally Posted by ARDT Yazıyı Oku
Dolardaki volatilenin benim için tek açıklaması var.ulkeye dolar giriyor.tl diki gevşeklik bunedenle
SN.ARDT bu vargıya nasıl vardınız anlamadım. Ülkeye USD girince volatil ortam mı oluyor. USD girse bizim ülkede en fazla USD yatayda gezer.. Sın iki aydır USD 85 derecelik açı ile füze gibi çıkıyor...