Sayfa 138/157 İlkİlk ... 3888128136137138139140148 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 1,097 - 1,104 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1. buraya da kopyalamak istiyorum..

iyi geceler..
    çimsayı 2013 den bugüne kadar biriktiriyorum. ancak karlılıktan dolayı hisse performansı çok tırt, biraz didikledim 4 yılda bana ne kazandırmış temettüde diye... gördüm ki yatırdığım toplam sermayenin yüzde 20 sini bana nakit olarak geri vermiş.....

hiç alım yapmazsam , bu şekilde temettü almaya da devam edersem 20 sene sonra tüm yatırdığımı temettü olarak geri almış olacağım...bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz.. uzun vadeli yatırımı birde bu açıdan nasıl yorumlarsınız..

2.  Alıntı Originally Posted by kovancılar23 Yazıyı Oku
    erhan bey yorumunuz için teşekkür ederim..yıllardır yatırım yaptıgım bir hisse hep hayal kırıklıgı yaşattı yatırımcısına..hep umut ediyorum ha düzeldi ha düzelecek maelesef sonu hep hüsranla bitiyor..
    hangi hisse söyle inceleyelim. Arenayi kastetiysen neye dayanarak aldın hangi gerekçelerle aldın bilancosuna baktınmı takip ettin mi ?

Burada hayal kırıklıgı yaratan şirketin kendisimi yoksa ona ortak olan yatırımcı mı ?

Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    buraya da kopyalamak istiyorum..

iyi geceler..
    çimsayı 2013 den bugüne kadar biriktiriyorum. ancak karlılıktan dolayı hisse performansı çok tırt, biraz didikledim 4 yılda bana ne kazandırmış temettüde diye... gördüm ki yatırdığım toplam sermayenin yüzde 20 sini bana nakit olarak geri vermiş.....

hiç alım yapmazsam , bu şekilde temettü almaya da devam edersem 20 sene sonra tüm yatırdığımı temettü olarak geri almış olacağım...bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz.. uzun vadeli yatırımı birde bu açıdan nasıl yorumlarsınız..

hasan yahoo temettü hariç olarak hisse performansını ölçüyorsun.

normalde tüm grafikler bizim gördüklerimiz temettü ile hisse alınmış olarak hesaplar grafikleri böyle gösterir.

Sizlere tavsiyem şirketinizin temettü hariç performansı için yahoo yu kullanın.

Çimsa demiştin bir bakalım.

Sizin gördüğünüz çimsa ile benim gördüğüm çimsa arasındaki farka bakarmısınız.

2006 Yılındaki tepeden itibaren.

Grafiğin biri temettülerle hisse alınmış grafik diğeri temettülerin cebe atılıp harcağıdınız grafik getirisi.

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3. aslında şirketin temettü dagıtmaktan buyuyemedıgını görmektesinizde neyse girmeyelim oralara.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

4. evet güzel bir bilgi.
    yahoo kullanmak daha mantıklı... diğer türlü kazanç dev gibi görülüyor ama alakası yok.

5.  Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    evet güzel bir bilgi.
    yahoo kullanmak daha mantıklı... diğer türlü kazanç dev gibi görülüyor ama alakası yok.
    Yahoo dan linkini verebilirmisin

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. erhan bey aslında bilançoda iyidi fiyatı ucuzdu satışı iyidi fk sı ucuzdu ama hisse yerinde sayıyor(du)sıkıntı yönetimde net kar marjı 0.28 şaka gibi..bundan ders çıkardım benim için güzel bir tecrübe oldu.. froto aselsan hektaş aksa vs gibi hisseler dururken bu tür derinligi olmayan hisselere yeni pozisyon açmadım açarsamda arkasında oyak gibi bir firma olsun(örnek hektaş)..şuan portyümün %10 arena hissesi artık fazla takılmıyorum kendi haline bırakmışım

7.  Alıntı Originally Posted by kovancılar23 Yazıyı Oku
    erhan bey aslında bilançoda iyidi fiyatı ucuzdu satışı iyidi fk sı ucuzdu ama hisse yerinde sayıyor(du)sıkıntı yönetimde net kar marjı 0.28 şaka gibi..bundan ders çıkardım benim için güzel bir tecrübe oldu.. froto aselsan hektaş aksa vs gibi hisseler dururken bu tür derinligi olmayan hisselere yeni pozisyon açmadım açarsamda arkasında oyak gibi bir firma olsun(örnek hektaş)..şuan portyümün %10 arena hissesi artık fazla takılmıyorum kendi haline bırakmışım
    Bana tarih ver gecmis bilancolarini bir inceleyelim.

Bilanco iyi olupta gitmeyen hisse neredeyse gormedim gitmediysede pahalidir tarih ver

8. cimsa - ttrak
    temettü hisseleri fakat son 1 yıldır dolar altı getiriye sahip.
    endeks rekor üstüne rekor kırdı bu iki babayiğit biri yıllık yüzde 2 eksi diğeri yıllık yüzde 7 artı....

böyle zamanlarda yükselmeyecekte ne zaman yükselecek.. düşerken de en önden düşerler...

önceki sayfada da yazdım. 20 sene sonra çimsada maliyet sıfırlanıyor eski performansına devam ederse herşey olağan giderse.. teoride oluyor da pratikte olamıyor işte...

Sayfa 138/157 İlkİlk ... 3888128136137138139140148 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •