Sayfa 178/1001 İlkİlk ... 78128168176177178179180188228278678 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 1,417 - 1,424 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bende 4.20 bekliyorum, ama Pazartesi ama 1 ay sonra sonra , oradan alıp ortalama yapıcam sonra 3.75 lerden satıp Doların belini kırıcam ! vatan millet Sakarya için ne olmuş yani.
    bir senaryo yazalım..diyelim ki dolarda bir mucize oldu ve dolar 3 tl ye düştü....ne olacak? herşey yoluna girecek mi ki ? tam aksine dolar ucuzlayınca yabancılar dolara saldıracak, ky dahada düşer mi diye korkudan beklerken....yabancı bistten çıkacak.....dolar tekrar 2-3 ayda 3,50 n,n üstüne çıkacak....faiz tekrar rekor kıracak ....neden? çünkü cari açık,devasa borçlanma devam ediyor olacak...Yani sorun ekonomik gidişatımızda..dolarım yükselmesi ise sonuç....Ne yaparsak yapaıl çalışmadan,israf ekonomisi ile gideceğimiz çok yer yok..er yada geç mali krize gireriz.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. Cumartesi akşamları muhtemel olarak alkol alınabilen akşamlar. Bu durumda lütfen dolar ile işlem yapmayalım. Yani 4TL den ortalama yapmaya kasıp, 3.75'ten satmayı planlamayalım. Hem zaten piyasalarda kapalı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Ulan ne günlere kaldık eskiden gider kapalı çarşı içindeki DÖVİZ borsasından alır satardık Dolarları millet şimdilerde bir tıkla Dolar Short luyor. Helal olsun bunlara, demek kala kala bir shortları kalmış onuda kaptırıyorlarsa valla durum pek vahim allah korusun şorttan sonra kaptıracak nere var bilemiyorum...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Eskiden bir üniversite de çalışıyordum..Bir çoğunuz veri tabanlarını bilir.. her bir veri tabanına yüzbinlerce dolar para verilerek satın alınır...Gerçekten de bir bilimsel makale yada çalışma çok kısa sürede bu veri tabanı sayesinde tüm dünyaya yayılır.. Her gün belli saatlerde üniversite kütüphanesine gider bu veri tabanlarına girerdim.Yeni yayınlanan ne var bakardım...biliyor musunuz üniversitenin 1500 ün üzerinde akademisyeni vardı? ama o kütüphaneye gelen akademisyen sayısı günlük olarak hiç 10-15 kişi geçmedi..zira akademisyen olanların büyük kısmı birilerinin torpili ile akademisyen olduğu söylenir.. Böyle bir eğitim sistemi ile kesinlikle bir yere varamayız.. Her şey eğitimde bitiyor...yeterince üretemeyen bir ülkeyiz..ve üretemiyen ülkeler geri kalmaya mahkumdur.durumumuz içler acısı.

5. bizi İMF paklar
    onuda itibarsızlaştırmak için
    yalan dolan 5 milyr usd borç vermişiz
    bence palavra
    İCBC den 5 mlyr usd peşindeydiler

iyi günler bunlar

yok buradan verdim 3 krş aşağıdan alacam diyenlerin
    nerede yaşadığını ve ne kullandığını çok merak ediyorum

tek silahları var faiz

malum o da enflasyonun sebebiymiş
    birde betoncu bunlar

beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem..

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    bir senaryo yazalım..diyelim ki dolarda bir mucize oldu ve dolar 3 tl ye düştü....ne olacak? herşey yoluna girecek mi ki ? tam aksine dolar ucuzlayınca yabancılar dolara saldıracak, ky dahada düşer mi diye korkudan beklerken....yabancı bistten çıkacak.....dolar tekrar 2-3 ayda 3,50 n,n üstüne çıkacak....faiz tekrar rekor kıracak ....neden? çünkü cari açık,devasa borçlanma devam ediyor olacak...Yani sorun ekonomik gidişatımızda..dolarım yükselmesi ise sonuç....Ne yaparsak yapaıl çalışmadan,israf ekonomisi ile gideceğimiz çok yer yok..er yada geç mali krize gireriz.
    Sayın human, bir noktada uzlaşalım, DOLARIN düşmesini A KE PE zihniyeti İ S T E M İ Y O R. Yüksek döviz + Düşük HARAM TL faizi =Yüksek enflasyon. Bu kadar basit ne teknik ne meknik ,bu denklemin hangi tarafında olmak istiyorsanız seçim size kalmış.

Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    bizi İMF paklar
    onuda itibarsızlaştırmak için
    yalan dolan 5 milyr usd borç vermişiz
    bence palavra
    İCBC deb 5 mlyr usd peşindeydiler

iyi günler bunlar

yok buradan verdim 3 krş aşağıdan alacam diyenlerin
    nerede yaşadığını ve ne kullandığını çok merak ediyorum

tek silahları var faiz

malum o da enflasyonun sebebiymiş
    birde betoncu bunlar

beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem..
    Hayatımın hiç bir evresinde A KE PE iktidarının 15 yılında olduğum kadar BETON düşmanı olmadım. Beton ile memleketi içinden çıkılmaz sıkıntıya düşürdüler . Umarım buna destek olan tüm beton sevdalıları yaptıklarının ceremesini çekerler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Sayın human, bir noktada uzlaşalım, DOLARIN düşmesini A KE PE zihniyeti İ S T E M İ Y O R. Yüksek döviz + Düşük HARAM TL faizi =Yüksek enflasyon. Bu kadar basit ne teknik ne meknik ,bu denklemin hangi tarafında olmak istiyorsanız seçim size kalmış.
    siyasete girmek istemiyorum umutabi. Trollerle uğraşamam...ama aynı fikirde değilim...zira yüksek kur eninde sonunda yüksek faizi getirir..kaçınılmaz son....yüksek faiz de düşük kalkınma anlamına gelir....reel olarakda kimi zaman küçülmeye yol açar...3-5 ay Yüzde 8 lerde büyüyecek (suni tedbirlerle de olsa)olsanda bu duruma mutlaka uğrarsınız..bence tam bir açmazdalar ...yukarı tükürsen bıyık,aşağı tükürsen sakal...

Sayfa 178/1001 İlkİlk ... 78128168176177178179180188228278678 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •