Sayfa 188/1001 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288688 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 1,497 - 1,504 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sn.Ekserji güzel özet olmuş..konuyu toparlamışsınız..

Fazla söze gerek yok, ama konuyu uzatmadan bir kaç şey ilave edeyim istiyorum..

Yıllardır sürdürülen ve hükümetler için tadından yenmeyen husus kronik cari açıktır..yani, ucuz döviz politikalarıdır..zaten sırf bu durum bile içerideki üreticilere üretmeyin demekle eşdeğerdir..bir kere ülke politikalarını bunun üzerine kurdunuz mu, ithalatın cazibesi her zaman daha ağır basar..işin aslına bakarsan başka ülkelerde istihdam yaratmaya kadar varır işler..

Dolayısıyla bizim sanayici dediğimiz adamların ekseriyeti esasen üretici değil tüccardır..dolayısıyla tüccar adamdan da fazla bilimsel bir şeyler beklenirse, ayıp olur..malını hasbelkadar Alman, Japon makinaları ile üretecek, pazarlayıp satacak ve para kazanacaktır..Ehhh bu durumda iş/işsizlik, kişisel vasıflar, arge vb. ne olur, varın siz düşünün..
    Ha bunların sonucu, zaman zaman deval yemek..ve yediğin devalleri dış mihraklara bağlamak, ülkenin kaderi olur..

2.  Alıntı Originally Posted by banucann Yazıyı Oku
    USD/TRY'de yükselişin hizlanarak devam edeceğine inancımı pekiştiren, benim icin onemli bir küçük haberi arz ederim.
    TÜRKİYE :Cumhurbaşkanlığı bütçesi :845.365.000 TRY. (Eski para 845 TRİLYON)
    yani aşşa yukarı 190 Milyon � (EURO)........
    ALMANYA :Cumhurbaşkanlığı butcesi 36 Milyon �(EURO)
    Bu bütçeden fazla bir de örtülü ödenek var malum. Almanya'da da var mıdır acaba örtülü ödenek? varsa ne kadar harcanmıştır?

Nexus 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by mahırarda Yazıyı Oku
    geçen ay, dolar 3,5* lira fiyatında işlem görürken bankada doları olan ve günleri dolmasına da az olanları dahi bankanın müşteri temsilcileri arama yaptılar.. paraların durumuna göre 10 gün olana 300 dolar verelim.. dolarlarınızı 3,60 liraya satış koyalım diye teklifler edildi..
    satanların çoğu bu paralara kanan türk yatırımcı arkadaşlar maalesef..
    yine yabancılara servis edildiler..
    eski mb. başcı nın iddia ettiği dolar 2 lira altına gelecek diye yine türk yatırımcısını kandırması gibi ki , dolar 4 lirayı gördü..
    Çok ilginç ,Sn mahırarda bu sebeble çok lonğçu perişan oldu bu banka mı,bankalar mı acaba duyumunuz veya yaşadığınız a göre,bide isim zikretmeden kamu,özel mi.

4.  Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    Bu sayfanin en buyuk sikintisi muhalefetsiz olmasi, dolar dusecek diyenler, dolar alan hain diyenler, velhasil dolarda yukselis kacinilmaz diyenler disindakiler hicbir yerde barinamayinca bu sayfayi karistirma derdini giriyorlar, onlara sorsan belki biz iyilik ediyoruz derler ama sozler sayfayi baltalama amaci tasiyor.
    Aslında onlar da biliyor ama maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek burada belli bir görevi ifa etmek için bulunduklarına inanıyorum ve şu fıkradaki gibi bir doktor lazım bunlara diyorum...
    8 Numaralı Kutu
    Doktorun biri yeni bir muayenehane açmış.
    Kapıya yazmış; “Vizite ücreti 100 TL iyileştiremediğimiz hastaya beş mislini geri veriyoruz.”
    Vizite pahalı ama, doktor gerçekten iyi doktor.
    Her gelen hasta iyileşip gidiyor.
    Doktorun ünü her geçen gün artıyormuş.
    Uyanığın biri doktora gidecek, iyileşmeyecek ve beş misli parayı geri alacak ya, kapıyı çalmış.
    “Doktor! Ağzımın tadı hiç yok. Öyle kötüyüm ki, hiçbir şeyin tadını alamıyorum.”
    Doktor, adama şöyle bir bakmış, hemşireye seslenmiş:
    “Hemşire Hanım! Sekiz numaralı kutuyu getirin.”
    Hemşire, adama uzatmış kutuyu, adam, bir kaşık içindekinden yemiş ve anında tükürmüş.
    “Ama bu b.k!”
    Doktor, sakin:
    “Evet! İyileştiniz. Tat alıyorsunuz artık.
    “Adam, parayı ödemiş, sinirleri tepesinde; gitmiş.
    Aradan birkaç ay geçmiş. Büyük bir hırsla yeniden kapısına dayanmış doktorun.
    “Doktor Bey, bende hafıza kaybı başladı.
    Her şeyi unutuyorum!
    “Doktor, adama şöyle bir bakmış yine, hemşireye dönmüş:
    “Kızım, sekiz numaralı kutuyu getirir misin?” demiş.
    Adam, hemen itiraz etmiş, “Ama, o kutuda b.k var!”
    Doktor: “Doğru! Bakın, hafızanız da yerine geldi!
    “Adam, ağlamaklı, hırsla ödemiş parayı çıkmış dışarı.
    Kurmuş da kurmuş intikam planlarını.
    Birkaç ay sonra: “Doktor! Bende iktidarsızlık başladı.
    Durumum kötü, hiçbir şey yapamıyorum.
    “Doktor, adamı gözüyle şöyle bir inceleyip:
    “Hemşire Hanım, sekiz numaralı kutuyu getirir misin?” diye seslenince adam, tüm hırsıyla:
    “S…cem, seni de sekiz numaralı kutunu da!” diye bağırmış…
    Doktor gayet sakin, “Geçmiş olsun! Bakın, artık yapabiliyorsunuz!”
    şu tatil gününde biraz da gülelim diye yazdım.sürç-i lisan ettiysek affola ....

5.  Alıntı Originally Posted by efeyle Yazıyı Oku
    Aslında onlar da biliyor ama maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek burada belli bir görevi ifa etmek için bulunduklarına inanıyorum ve şu fıkradaki gibi bir doktor lazım bunlara diyorum...
    8 Numaralı Kutu
    Doktorun biri yeni bir muayenehane açmış.
    Kapıya yazmış; “Vizite ücreti 100 TL iyileştiremediğimiz hastaya beş mislini geri veriyoruz.â€
    Vizite pahalı ama, doktor gerçekten iyi doktor.
    Her gelen hasta iyileşip gidiyor.
    Doktorun ünü her geçen gün artıyormuş.
    Uyanığın biri doktora gidecek, iyileşmeyecek ve beş misli parayı geri alacak ya, kapıyı çalmış.
    “Doktor! Ağzımın tadı hiç yok. Öyle kötüyüm ki, hiçbir şeyin tadını alamıyorum.â€
    Doktor, adama şöyle bir bakmış, hemşireye seslenmiş:
    “Hemşire Hanım! Sekiz numaralı kutuyu getirin.â€
    Hemşire, adama uzatmış kutuyu, adam, bir kaşık içindekinden yemiş ve anında tükürmüş.
    “Ama bu b.k!â€
    Doktor, sakin:
    “Evet! İyileştiniz. Tat alıyorsunuz artık.
    “Adam, parayı ödemiş, sinirleri tepesinde; gitmiş.
    Aradan birkaç ay geçmiş. Büyük bir hırsla yeniden kapısına dayanmış doktorun.
    “Doktor Bey, bende hafıza kaybı başladı.
    Her şeyi unutuyorum!
    “Doktor, adama şöyle bir bakmış yine, hemşireye dönmüş:
    “Kızım, sekiz numaralı kutuyu getirir misin?†demiş.
    Adam, hemen itiraz etmiş, “Ama, o kutuda b.k var!â€
    Doktor: “Doğru! Bakın, hafızanız da yerine geldi!
    “Adam, ağlamaklı, hırsla ödemiş parayı çıkmış dışarı.
    Kurmuş da kurmuş intikam planlarını.
    Birkaç ay sonra: “Doktor! Bende iktidarsızlık başladı.
    Durumum kötü, hiçbir şey yapamıyorum.
    “Doktor, adamı gözüyle şöyle bir inceleyip:
    “Hemşire Hanım, sekiz numaralı kutuyu getirir misin?†diye seslenince adam, tüm hırsıyla:
    “S…cem, seni de sekiz numaralı kutunu da!†diye bağırmışâ€¦
    Doktor gayet sakin, “Geçmiş olsun! Bakın, artık yapabiliyorsunuz!â€
    şu tatil gününde biraz da gülelim diye yazdım.sürç-i lisan ettiysek affola ....
    ������ bakin bu 8 numarali kutu hikayesi guzelmis. Haftasonu altinin/dolarin yukselmedigi su gunlerde nesemi yukseltti.,

Buradaki bahsi gecen doktor icinde bransina gore degisik kisiler zaman zaman olsada ilk basta aklima gelen bir isim var.😂😂😂

6.  Alıntı Originally Posted by derinlikler Yazıyı Oku
    Yemen'den Suudi Arabistan'a Balistik Füze Saldırısı Engellendi

SUUDİ ARABİSTAN'DA YOLSUZLUKLARA KARŞI ACİL ÖNLEMLER ALINDI
    Suudi Arabistan'da, Yemen tarafından gerçekleştirildiği belirtilen balistik füze
    saldırısının yankıları sürerken, önemli mevkilerdeki görevden alınmaların ardından
    yeni kararlar alınmaya başlandı. Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdulaziz,
    geç saatlerde*ülkede yolsuzluklara ve çeşitli suçlara bulaşmış kişilere karşı
    acil önlemler alınması yönünde bir dizi kararlar aldı. Suudi Arabistan'ın Resmi
    Haber Ajansı SPA'da saat 22.20'de yayınlanan Kraliyet Kararnamelerine göre rüşvet
    ve yolsuzluklara bulaşmış olanlar hakkında işlemlerin başlatılması ve araştırmaların
    sürdürülmesi için bir komisyon kurulmasına karar verildi.
    BANKADAKİ PARALARINA EL KONULACAK
    Ülkede rüşvet ve yolsuzluklara karşı mücadele amacı güden komisyonun alacağı kararlar
    doğrultusunda rüşvet ve yolsuzluğa bulaştığı tespit edilen şüphelilerin,*yurt
    dışına çıkışları engellenecek, bankalardaki tüm paralarına el konulacak ve
    tüm şirketleri kontrol altında tutulacak. Araştırmalar sonucunda suç unsurları
    sabit olanların ise derhal tutuklanacakları belirtildi.
    Çeşitli bakanların ve üst düzey komutanların görevden alınmasının hemen ardından
    böyle bir kararın yayınlanması dikkat çekerken, tüm gözler Kral Salman bin Abdulaziz'e
    çevrildi.

-DHA-

Araplar savunma sistemini boş yere almamış

Trump, Suudi Arabistan’A Fırlatılan Füzeler İçin İran’I Suçladı

ABD Başkanı Donald Trump, Yemen’den Suudi Arabistan’a fırlatılan balistik füzeler
    için İran’ı suçladı. Suudi Arabistan'ın ABD'den satın aldığı Patriot füze savunma
    sistemine atıfta bulunan ABD Başkanı, "Suudi Arabistan’ yapılan saldırı fikrimce
    İran’ın da işine geldi. Ve bizim sistemimiz onu yerle bir etti” dedi. Trump,
    füze savunma sisteminin kalitesine dikkat çekerek “Bu bizim ne kadar iyi
    olduğumuzun bir kanıtı. Kimse bizim yaptığımız şeyi bu kadar iyi yapamaz ve şu
    an bunları bütün dünyaya satıyoruz” ifadelerini kullandı.
    Suudi Devlet televizyonu füzenin şehrin kuzey banliyöleri yakınında bulunan Kral
    Halid Uluslararası Havalimanı yakınlarında yere düşürüldüğünü ve herhangi bir
    kayıp yaşanmadığını bildirdi.
    Roket parçaları havalimanının yakınlarına düştü fakat Suudi Sivil Hava Ulaştırma
    Kurumu, uçuşları aksatacak bir durum olmadığını açıkladı.
    *

-DHA-

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Trump,füze savunma sisteminin kalitesine dikkat çekerek "Bu bizim ne kadar iyiolduğumuzun bir kanıtı. Kimse bizim yaptığımız şeyi bu kadar iyi yapamaz ve şuan bunları bütün dünyaya satıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu da devlet adamının tüccar cinsi olsa gerek.

Bu seviyede bir satış elemanı görmemiştim.

Aleni reklam yapıyor.

Tuhaf.

Sayfa 188/1001 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288688 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •