Sayfa 94/735 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon
Arama sonucu : 5877 madde; 745 - 752 arası.

Konu: VAKKO - Vakko Tekstil

1.  Alıntı Originally Posted by Analizsever Yazıyı Oku
    duydunuzmu vs gibi muğlak bir ifade kullanmadım öncelikle. okudunuzmu dedim;bunun meali böyle bir röportaj var,bihaber kalmayın.

bunun dışında, özellikle böyle satış sürecine namzet kritik vakalarda menfi müsbet yorumlardan özellikle kaçınmak gerekir.

sözkonusu hisse herhangi bir bilanço kağıdı olsa, temel analize dayalı bir hedef belirler ve onu paylaşırız.

yatırım tavsiyesi değil,haber analizidir.

İçimde kalmasın: Sevgili kardeşim, ha duydunuzmu demişsin ha da okudunuz mu? Ne fark eder öyle mi? İşin özü aynı. Siz sadece şirketle ilgili bir röportajdan bahsediyorsunuz , o da üstü kapalı bir şekilde yani ne kim ile röportaj yapıldığı hakkında bilgi veriyorsunuz ne de içeriği hakkında tek kelime etmiyorsunuz hatta haberin linkini dahi vermiyorsunuz millet kolayca bulsun okusun diye.

Üstelik ben size; muğlak bir ifade kullandınız ve böylece milletin kafasını karıştırdınız filan demiyorum ki hemen bu tarz bir savunmaya geçiyorsunuz. Aksine sadece neden haberi analize tabi tutmadınız diyorum.

Ayrıca madem, bu hisse sizin tabirinizle bir bilanço kağıdı değil ve bu tip haberler yorumlanmaya bile değmez, neden bu haberin okunmasını sağlayacak şekilde milleti uyandırıyorsunuz? Okuyun geçin öyle mi? Nitekim ben bu haberi görmemiştim bile (Kaldı ki bu hissenin bilanço kağıdı olmadığı şeklindeki bir ifade de tamamen yanlış bir ifadedir, nitekim bu şirketin CEO'su bizzat söz konusu röportajında son 2 yılda 100 milyon TL yatırım yaptık diyerek bir tür risk alarak son derece radikal bir girişimde bulunduklarını ve son iki yılı iyi geçirdiklerini, yani yaptıkları bu yatırımın semeresini görmeye başladıklarını belirtiyor. Artık bu doğru mu yanlış mı ya da ne ölçüde doğru açıklanacak sonuçlardan ve özellikle EbitDA rakamından anlamaya çalışacağız. (Aslında belki de bu yabancı ortak arayışı bile yapılan bu yüklü yatırımın maliyetini hafifletme ve/veya yeni yatırımlar yaparak daha da büyüme veya dünyaya açılma stratejisinin bir gereğidir kim bilir? ) Yani Vakko'yu bu tarz şirketler kategorisine-burnu asla zarardan kurtulmaz karlılık kriteri esasları içerisinde bu hisseye yatırım yapılmaz şirketler kategorisine- sokmak tamamen haksızlık gibi geliyor bana.

Ayrıca, ben gündeme getirip zorlayınca ve istediğinizde gayet mantıklı değerlendirmeler yapabildiğiniz de görülüyor.

Yani bu haber, hele söz konusu olan bunun gibi spesifik bir beklentisi olan bir hisse ise, hiç de öyle ıskalanır bir haber değil.

Her neyse,sadece başkalarına tepeden bakarak,hor görerek ve zihinsel emek sarf edip bir görüş üretenleri takdir etmek yerine sadece eleştirmek, onlara garibim vb diyerek aşağılamaya çalışmak ve hep başkalarına ayar vererek egoyu tatmin etmek yerine, elini taşın altına sokmalı ve iyi niyetle fikir üretmeli insan. Ben bunu bilir , bunu söyler ve bunu yaparım.

Alıntı Originally Posted by Analizsever Yazıyı Oku
    Bu burutayi yine mynette gormusler.garibimi niye attilar yine buradan acaba?
     Alıntı Originally Posted by Analizsever Yazıyı Oku
    Burutay bey

Ruhunuz kumarbaz.
    dusunceniz analitik olma egiliminde,ama uygulama kumar ve hayal uzerine.ornek: tmsn ve vakko

Sonucu ne olursa olsun, bu ozelestiriyi yapin kendinize

Ytd
    Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
    Son düzenleme : Burutay; 07-11-2017 saat: 12:14.

2. bilanço tarihi ne zaman bilen var mıdır?

3.  Alıntı Originally Posted by hosan Yazıyı Oku
    bilanço tarihi ne zaman bilen var mıdır?
    https://www.paraborsa.net/i/20173-ce...ama-tarihleri/

http://finans.mynet.com/borsa/haberd...0171004091759/

Buna göre, şirketlerin konsolide olmayan bilançoları için son tarih
    30 Ekim Pazartesi, konsolide bilançoları için 9 Kasım Perşembe olarak
    belirlendi.

Yatırım tavsiyesi değil bilgi paylaşımıdır.

4.  Alıntı Originally Posted by Burutay Yazıyı Oku
    https://www.paraborsa.net/i/20173-ce...ama-tarihleri/

http://finans.mynet.com/borsa/haberd...0171004091759/

Buna göre, şirketlerin konsolide olmayan bilançoları için son tarih
    30 Ekim Pazartesi, konsolide bilançoları için 9 Kasım Perşembe olarak
    belirlendi.

Yatırım tavsiyesi değil bilgi paylaşımıdır.
    konsolide olmayan bilanço açıklanmadı o zaman ben hiç bir yerde bulamadım.. bu durumda yay koparsa 9 kasımda kopar gibi...
    ama yukarı ama aşağıya...

5.  Alıntı Originally Posted by hosan Yazıyı Oku
    konsolide olmayan bilanço açıklanmadı o zaman ben hiç bir yerde bulamadım.. bu durumda yay koparsa 9 kasımda kopar gibi...
    ama yukarı ama aşağıya...
    Eğer, en geç 9 Kasım akşamı açıklanacak olan konsolide mali tablolardaki net kar rakamı sürpriz bir şekilde beklenenden çok daha iyi gelirse ; bu hem yapılan yatırımların isabetli olduğunu hem de şirketin yabancı ortak arayışının devam ettiğinin somut bir göstergesi gibi algılanabilir. Öte yandan, artan karlılık ve düzelen mali durum; bu şirketin yabancı ortak bulma ve hisselerini daha iyi bir fiyattan satma şansını artıracaktır kanaatindeyim.

Ancak, tam tersi olup kötü bir mali performansla ve son derece düşük bir karla veya zararla karşılaşacak olursak (tabii yatırımlardan kaynaklanan amortisman tutarı, vergi ve faiz giderleri öncesi karlılığı yani EBITDA'yı esas almak lazım) o zaman bu şirketin yabancı ortak bulma şansı görece azalacağı gibi, daha çok zor durumdaki şirketlerin hisselerini ucuza kapatmaya çalışan Akbaba Fonların (Vulture Funds) bu şirketle ilgilenmesi ihtimali artacaktır kanaatindeyim.

Yani şirketin mali performansındaki gidişat ve trend oldukça kritik bir veri gibi duruyor. 9 Kasım ola hayır ola.

Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.

6. Dün mala girip yüklü miktarda alım yapan ve fiyatı yükselten bazı aracı kurumlar (Acar menkul Değerlerdeki müşteri gibi)dün aldıklarını bu gün ziyadesiyle verince zaten derinliği olmayan hisse de ciddi oranda değer kaybetti.

Umarım bu durum; en geç yarın akşam açıklanacak konsolide mali tablo karlılığı ile ilgili olmayıp, ABD Dolarındaki dizginlenemeyen artışa bağlı genel düşüşe dün katılmayan hissenin bu gün biraz daha abartılı bir biçimde katılmasından kaynaklanıyor olsun.

7. Sadece % 99,9 oranın da iştirak ettikleri tek bir şirket (Trent Hazır Giyim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi)olmasına rağmen, şu konsolide mali tablo açıklaması neden son güne hatta son saate kalır anlayamıyorum! Ama neyse artık sürenin dolmasına ve mali performansın nasıl geliştiği konusunda bilgilenmemize 12 saatten biraz fazla zaman kaldı. Bu arada her ne kadar biz bu gün öğrenecek olsak da, mali performansın negatif mi yoksa pozitif mi olduğu birileri tarafından çoktan duyulmuş ve buna bağlı olarak hisseyi satacak olan da bu güne kadar çoktan satmıştır ve bu gün hisse ekstradan satış yemez hatta eğer mali sonuçlar beklenenden daha iyi ise öğleden sonra alım bile gelebilir kanaatindeyim.

Tabii en iyisi bu kadar sabrettikten sonra bir gün daha sabredip gerçeğin ne olduğunu görmek. Umarım şirketin 2017 /3. çeyrek mali sonuçları umulandan daha iyi gelir de hisseyi bir şekilde elinde tutmaya devam edenlerin yüzü güler.

Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat açıklaması ve eninde sonunda bir tahminden ibarettir. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.

VAKKO Konsolide 2017/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 5445262 Ana Ortaklık Payları: 5441199

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Sayfa 94/735 İlkİlk ... 44849293949596104144194594 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •