Sayfa 142/215 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192 ... SonSon
Arama sonucu : 1718 madde; 1,129 - 1,136 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Özellikle 5 hisseli portföylerde ve BİST 100 uygulamalarında hisse değişiminin daha da az olacağını düşünüyorum.
    Bist 100 konusuna katılıyorum. 5 hisseli portföy konusunda ise yüzde olarak hisse değişim ihtimali aynı olacaktır.

Bugün, bir haftalık konuşmayı tek güne sığdırdım farkındayım. Bu yüzden bir konuya daha değinip izninizi isteyeceğim.

Backtest sonuçlarında bazı endekslerin çıkarılması curve fitting'e neden olmuş. Sadece bist-tüm yada bist-100 olsa tv'ine göre seçim buna neden olmazdı. Endekslerden sektörel endekslerin bugünün performanslarına bakarak elenmesi buna neden oluyor. Sonuçların daha sağlıklı olması için bence sektörel endeks filtrelemesi yapılmamalı.

2. Cikan getiri afaki boyutlarda buyuk cikiyor.

Hani inanilabilecek bir seviyede getiri ciksa yine amenna diyeceksinde.

Bir taraf yuzde 2500 diyor.

Diger taraf yuzde 25.000

3000 4000 cikarsa kafi.

Farki baya baya bir aciyor.

Yani birseylerin ters gittigi yanlis hesaplandigi kesin ama.

Nasil olur ne gider bilemeyecegim
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Bist 100 konusuna katılıyorum. 5 hisseli portföy konusunda ise yüzde olarak hisse değişim ihtimali aynı olacaktır.

Bugün, bir haftalık konuşmayı tek güne sığdırdım farkındayım. Bu yüzden bir konuya daha değinip izninizi isteyeceğim.

Backtest sonuçlarında bazı endekslerin çıkarılması curve fitting'e neden olmuş. Sadece bist-tüm yada bist-100 olsa tv'ine göre seçim buna neden olmazdı. Endekslerden sektörel endekslerin bugünün performanslarına bakarak elenmesi buna neden oluyor. Sonuçların daha sağlıklı olması için bence sektörel endeks filtrelemesi yapılmamalı.
    Topiğin 1. mesajında yazdığım sistem HİÇBİR SEKTÖR HARİÇ BIRAKILMADAN yapılan testleri içeriyordu. Sektör çıkarımı faiz hassasiyeti olanları düşünerek başladı, çimentoların gelecekte karlarının düşeceği öngörüsüyle de geliştirildi.

4.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Topiğin 1. mesajında yazdığım sistem HİÇBİR SEKTÖR HARİÇ BIRAKILMADAN yapılan testleri içeriyordu. Sektör çıkarımı faiz hassasiyeti olanları düşünerek başladı, çimentoların gelecekte karlarının düşeceği öngörüsüyle de geliştirildi.
    Haklısınız. En baştan okuyarak yazmaya başlamama rağmen arada o kadar fazla konuşma oldu ki, sistemin ilk halini unutmuşum. O halde, o performans +/- 25% makuldür.

5. çimento sektorunde iyileşmeler görüyorum. Bilginiz olsun. Özellikle afyon çimento diyorum.

Onun haricinde iyi gördüğüm bilancolar.

BRİSA-TKNSA-BRUVA-LINK-BOLUC-DENCM-AYCES-TİRE-ACSEL-KAPLM-KRTEK-BSOKE-ARENA
    DESA-MRSHL-EGSER-PINSU-DMSAS-SILVR-PRZMA-DYBOY-EMNIS-MRDIN-ALCAR-TAVHL
    -FROTO-JANTS-FMZIP-KRDMD-AFYON-CELHA-HEKTS-ARMDA-EREGL-TCELL-CEMTS

Tabiki arasında seçmece yapılmalı ancak bunlar genel hatlarıyla bu dönem bilancolarında değerlendirilmeye alınacak hisseler.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

6. sanko, eczyt, psdtc temettü bazlı portföyde olan hisseler. bugünlerde üçü de çok diri.

7. aklin yolu teklesiyor....

Farkli basliklarida takip ederek fikir edineyim derken;
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    sevgili pilavlı,

scalping filan bunlar bu başlığa ters...orta ve uzun vade hisse yatırımı önasıl olmalı onu konuşmalıyız burada...günlüğü geçtim, siz scaliping diyorsunuz.

burası borsa forumu ve 50 çeşit başlık var..her türlü kısa vadeli hisse stratejisi tartışılıyor...bu başlıkta lütfen orta uzun vadeli hisse nasıl seçilir, nasıl portföy yapılır buna odaklananalım.

mesela çeyrek bilanço sonuçlarına göre, yılda 4 kez portföy düzenleme hakkımız olacak gibi düşünün...bu kadar az işlem yani.

bu arada yukarıdaki sorum arada kaynamasın..biraz zor biliyorum, ama biraz zorlayın kendinizi
    ' e rastladim.

8. nerdesiniz loo nasıl gidio

Sayfa 142/215 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •