sistemde zaten her ok 2 işlem yerine geçer.sistem sat verirse hem elinizdeki long kapanır FLAT olursunuz üstüne de short açarsınız...FLAT e geçen bir kurgunuz yoksa normalde tüm sistemlerin yaptığı aynı şeydir.siz olaya yanlış açıdan bakıyorsunuz.siz 10 kontratla işlem yapıyorsanız her sinyalde 20 kontrat için komisyon ödersiniz.

Alıntı Originally Posted by neo06 Yazıyı Oku
tüm okları saymadım saysam 24 çıkar..Şöyle hesapladım yanlışım varsa düzeltin lütfen: ilgili grafikte ilk işlem short idi diyelim 1 lot short emri yolladı sistem, 2. emir long açmış görünüyor dolayısıyla önceki short kapaması için 1 lot long yapacak sonra tekrar 1 lot long açacak bu durumda elimizde 1 adet long olmuş oluyor. 3. emir short görünüyor aynı mantıkla önce 1 adet short açmalıki 2. emirdeki long kapasın sonrasında da 1 adet daha short açmalı son durumda 1 adet short kalıyor..Böyle hesap edersek o grafikte 23 adet işlem yapılmış olur, ben böyle hesapladım arkadaşlar, yanlış olan taraf nerede anlamış değilim ??? 23 adet işlem için de ortalama 10000 inde 4 ten komisyon ödeniyor, arkadaşın sisteminde fazla bulduğum kısım bu, onu anlatmaya çalışmıştım..