Sayfa 255/1001 İlkİlk ... 155205245253254255256257265305355755 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 2,033 - 2,040 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

günaydın dolarcılar
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    Temel ilke;

"Cari fazla verdiğin döviz fiyatı doğru fiyattır."

Dolayısıyla bir düşecek iki çıkacak....

"Üst Akıl" ve "Karanlık dış odaklar" bu işde suçsuzdur....
    Türkiye'de ben de cari açığın sıfırlandığı kur denge kurudur denklemini savunuyordum. Ancak Tükiye ekonoisinin halihazırdaki durumuna detaylı bakarsak (dolarizasyon, çift para birimli ekonomi, ithal edilen malın montajlanarak ihrac edilmesi v.b) ilginç bir şekilde kısa vadede cari açığı kapatabilecek herhangi bir kur değeri oluşmayabilir.
    Yapısal reformların ve eğitim sisteminin en az 10 yıla ihtiyaç duyduğunu düşünecek olursak bu anomliyi önümüzdeki 10-15 yıla da yaymak mantıksız değil.

Ticareti ve ihracatı çeviren aktörlerin çift para birimli bu ekonomide gerek tasarruflarını gerekse harcamalarını döviz cinsinden yapmaya başladıklarını düşünün. (şu an %43 yastık altı altını katarsak %50'nin üzerinde bir dolarizasyon var) . Bu durumda cari açığı kapatmak için ancak sermaye kontrolü veya eski sistemdeki gibi kontrollü (serbest piyasa dışı) bir ekonomiye geçiş yapmak gerekecektir.

Yukarıdaki sebeplerden ötürü kısa ve orta vadede Türkiye'de cari açığı kapatabilecek bir kur seviyesi olamayabileceğini düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    Temel ilke;

"Cari fazla verdiğin döviz fiyatı doğru fiyattır."

Dolayısıyla bir düşecek iki çıkacak....

"Üst Akıl" ve "Karanlık dış odaklar" bu işde suçsuzdur....
    üst akil deyince:
    haber şurada
    http://themillenniumreport.com/2017/...mass-shooting/
    .... Suudi Arabistan da gercekte neler oluyor... ABDde Lasvegas 'ta yapilan 58 kisinin katledigi olayın, Suudi Arabistan a uzanan baglantisi. katliam gecesi kacirilan suudi prens. katliamin asil hedefinin suudi prense yonelik suikast girişimi oldugunu. video, belge ve gecmis olaylarla destekleyen . petrol fiyatlarının hizla yükseleceğini. 4chan,ve reddit paylasimlarina uzanan. inşallah zamani olan biri bu yaziyi Türkçe 'ye cevirir

Dün Doları salmışlardı ...Adam yine yukarı gitmek istiyorum diyor amma 3.89 da bariyeri de geçmek istemiyor...Anlaşılan FED faiz kararına kadar buralarda takılacak gibi duruyor.............

5. Dövizde yabancı ağırlıklı işlemler olur halkın öyle milyarlarca dolar alıp sattığını düşünmüyorum. Yabancı TL varlıkları almak için swap yapar yani bankalara döviz borcu verir TL alır çıkarkende swapı kapatır döviz alır Tl yi verir. O çıkan dövizin büyük kısmı bu kapatılan swaplardır. Swap faizleride yükseliyor bu sebepten.
    yatırım tavsiyesi değildir

6. Hımm

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Dün Doları salmışlardı ...Adam yine yukarı gitmek istiyorum diyor amma 3.89 da bariyeri de geçmek istemiyor...Anlaşılan FED faiz kararına kadar buralarda takılacak gibi duruyor.............
    bariyerelr yıkılmak içindir. hiç bir set bizi durduramaz
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by derinlikler Yazıyı Oku
    Hımm

Selam arkadaşım kullandığın programı hesap açarakmı kullanabiliyorsun, iyi günler.

GT-I9301Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yol açık Yola çık.

Sayfa 255/1001 İlkİlk ... 155205245253254255256257265305355755 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •