Cevap gelmedi henüz...
Ben devam edeyim bu madde üzerinden...
Şu aşağıdaki resmi aldığım yer memurhaber diye bir site.. Girip sayfayı okuyabilirsiniz...
Soruyu bir daha yineliyorum... Neden ilave 50 Mv ( siyasetci/politikacı) daha lazım... ????
![]()
Cevap gelmedi henüz...
Ben devam edeyim bu madde üzerinden...
Şu aşağıdaki resmi aldığım yer memurhaber diye bir site.. Girip sayfayı okuyabilirsiniz...
Soruyu bir daha yineliyorum... Neden ilave 50 Mv ( siyasetci/politikacı) daha lazım... ????
![]()
Hala cevap gelmedi..
Hani olur da cevap verecek olanlar olur, "Bir çok ülkede 1 Mv'ne düşen kişi sayısı daha az iken bizim ülkemizde bu rakam 143 bin 166 dır. Bunun içindir bu değişiklik." diyecek olursa da..
Bu linkteki bilgileri bir okuyup değerlendirsin lütfen.. https://onedio.com/haber/16-ulkenin-...lgileri-600340
Bu linkten de, bazı ülkelerde 1 Mv'ne düşen kişi sayısı görülebilir ...... http://www.haberturk.com/dunya/haber...nufusa-oranini
1 Mv'ne düşen kişi sayısı linkini incelerken de, T/A ve B/A yapalım..
Yani;
Türkiyede 1 Mv'ne düşen kişi sayısı 143 bin 166 olarak verilmiş..
143.166 x 550 = 78.741.300 (Türkiye nüfusu - seçmen sayısı değil)
Peki Hollanda'da durum ne.... (son günlerin konuşulan ülkesi olduğu için örneğe dahil ediyorum..)
Hollanda'da 1 Mv'ne düşen kişi sayısı 75 bin 463 olarak verilmiş.. Hollanda parlamentosunda 150 Mv. var..
75.463 x 150 = 11.319.450 (Hollanda nüfüsundan az )
Hollanda nüfüsunun %78.6 sı hollandalıdır... Ve nüfusu da 17-18 milyondur.. Biz 17 mio. alalım.. Ve sadece hollandalılar üzerinden gidelim.. Oysa hollanda'da bir çok yabancı kökenli vatandaşının da oy kullandığını biliyoruz.. Buna rağmen biz yine de sadece hollandalılar nüfusundan gidelim..
17 mio x 0,786 = 13.316.000 ( Yani, o linkte verilen rakamlara göre çıkan hesaptan fazla.)
Sonuç olarak;
http://www.haberturk.com/dunya/haber...nufusa-oranini[/QUOTE] linkinde verilen bilgilerde (çaktırmadan) Türkiye lehine (lehine mi, aleyhine mi bilmem) bir kayırmacılık var görünüyor...
Habertürk'ün hesaplarını bir kez daha gözden geçirmesi gerekiyor sanırım...![]()
Hollanda'da Mv maaşları ve hakları nasıl. ?
Kişi başı milli geliri: 52.000 $.
Milletvekili maaşı: 5.660 $.
Yan ödeme: 150 $.
Emeklilik: Memur gibi.
Maaşın milli gelire oranı: % 10.8.
Türkiye'de Mv maaşları ve hakları nasıl.??
Kişi başı milli geliri: 10.000 $.
Milletvekili maaşı: 5.600 $.
Yan ödeme: Harcırahlı.
Emeklilik: Yaş sınırı yok.
Çifte emekli geliri var.
Maaşın milli gelire oranı: % 56
Sosyal haklar:2 yılda emeklilik hakkı
Emekli olunca ömür boyu ayda 8,000 TL maaş
Şimdi bir daha soruyorum..
Gerçekte, her iki ülkede de 1 Mv'ne düşen seçmen sayısı hemen hemen aynı ( aşağı yukarı 100 K ) iken...
Biz 16 Nisanda oylayacağımız Anayasa değişikliği teklifinin ilk maddesine göre Mv. sayımızı neden 600'e çıkarmamız gerekiyor..
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Yer İmleri