para politikasındaki sıkılaşma önümüzdeki dönemde etkili olmaya başlayacak demek bana göre zaten yeterince sıkıyız sadece etkisini görmek için biraz zaman lazım demek ! yoksa sıkı politikası gerekirse daha sıkı da olabilir diyebilirdi
para politikasındaki sıkılaşma önümüzdeki dönemde etkili olmaya başlayacak demek bana göre zaten yeterince sıkıyız sadece etkisini görmek için biraz zaman lazım demek ! yoksa sıkı politikası gerekirse daha sıkı da olabilir diyebilirdi
ZARRAB kayıp olduğuna göre demek ki HALKBANK davası üfürülüyor piyasada. Sanırsam HALKBANK için olumlu gelişmeler var üfürüğü salındı piyasaya. Bu bana 27 Kasıma kadar Dolarcılar için güzel alım shortçular içinde güzel SHORT bırakma fırsatı yaratacak gibime geliyor. Öte yandan BORSACI abiler ablalar içinde HALKBANK da güzel trade imkanı olacak sanırsam. Tabi bunlar benim düşüncelerim ne alım ne satım nede YAT üstüne tavsiyesi falan değildir.
Sıcak para bu, girerde çıkarda..
Geçen gün buradaki zat-i şahane'nin biri böyle söylüyordu..ne olcek, 130 milyar dolara yakın birazcıcık sıcak para, girerde çıkarda..
Memnun olmayan çıkabilir..sorun yok..
Merkez Bankası'nın yeni hedge aracı sunma planı, Aralık ayı toplantısına ilişkin faiz artırımı beklentilerini azaltıyor
Türk Lirası'nın zayıflığı Türkiye 10 yıl vadeli hazine tahvili faizlerini rekora taşıyor.
Bu durum, Merkez Bankası'nın faiz artırımı sinyali vererek TL'yi desteklemesini ve kurdaki volatiliteyi azaltmasını bekleyen carry traderlar için daha fazla kötü haber anlamına gelebilir.
Merkez Bankası'nın -bu hafta açıklanan- planı, şirketlere hedge aracı olarak uzlaşmalı vadeli Döviz alım işlemleri (NDF) sunma planı carry traderlara büyük bir ihtimalle olumsuz sinyal veriyor.
Bankaların ve büyük ithalat/ihracatçıların korunmak için kendi haline bırakılmaları, Aralık ayı toplantısında faiz artırımına gidilmeyeceğini işaret ediyor.
Burada bir dizi kişi işle güçleri muhalefet hep bardağın boş tarafını bire 5 katarak resme diyorlar oysa ülkede fabrikalar tıkır tıkır işliyor bunları görün lütfen alın bir gazete okuyun sabah olsun güneş olsun....
Bence güzel projeler yapılıyor...
Örneğin kanal istanbul örneğin gap görün artık...
ironi = inori
Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.
ekonominin çok iyi olduğunu kanıtlamak için kanal istanbul projesinin öne sürülmesi enteresan (sürülen örneklerden birisi diyelim). betondan başka bir şey gelmiyor zaten akla bu iktidarın yaptıkları ile ilgili olarak: zira diğer her konuda ciddi bir çuvallama var.
diğer taraftan "kanal istanbul projesi" istanbul için oldukça kötü olacak bir şey. milyonlarca yılda oluşmuş doğal bir su yoluna alternatif ve adeta "geri besleme" olmasını sağlayacak bir sistem bilimadamları tarafından ciddi eleştirilen bir şey. ve asla yapılmaması gerekiyor. ancak malum zihniyet ve yandaşları bu konuyu alkışlıyor. eğer bu yapılırsa oluşacak çevresel felakaetler konusunda yine "kandırıldık" diyecekler, ancak ülkenin başını yine bir konuda belaya sokmuş olacaklar.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
ithal bakanımız yine coşmuş yine
yahu vergi reformu diye yaptıklarınız ortada ...
umarım tez zamanda Türkiyede yaptığın PRATİKLERİ memleketin Londrada da yaprarsın...
Umudumuz İstanbul kanalı..
Nedir amaç?
Ne üreteceğiz?
Neye çare olacak?
Neleri bozacak?
Sadece kazmak ve de betonlaştırmak suretiyle zenginleşen ülke var mı?
Amaç ne?
Bu sorulara rasyonel bir yanıt düşünmediyseniz, proje gözlerinizi kamaştırabilir?
Yer İmleri