Bakımı köyden bir arkadaş yapıyor...üçün birini almamız lazım normaldeama bir sene var, bir sene yok yılı...var yılıydı bu yıl zeytinde...abi sulama sistemi yaptık, damla sulama, şu kadar masraf ettim dedi...ben de bu seneyi de geçelim dedim
yeter ki doğru dürüst olsun...zaten 25-30 yaşında...hoşuma da gidiyor tarımla uğraşması...keşke biraz daha destek olabilsem...özetle 1-1,5 ton arası mahsul alınıyor...ortalama bir teneke yağ, bir teneke zeytın verse yeter...maksat malımızdan bir şey yemiş olalım...bir de iyi baksın tarlaya.
meyve ağaçlarını yeni diktik...yöreye uygun endüstriyel ağaçlar...ama zeytinler 20-25 yıllık.
yeni zeytin bahçesi kurmak çok zahmetli ve gereksiz...bu işten bıkan bir sürü köylü var...yer inşaat rantına uygun değilse, dönümünde 20 yetişkin ağaç olur, 10-15 bine alırsın dönümünü..bedava bence...ama ranta uygun olmayacak...orhangazi öyle değil, hem iste yakın, hem de otoban gişesi içinden geçiyor...ana yol kenarlarının dönümü 100 oldu, kadastrolu yol kenarları da 70-80...çok pahalı yani bu tür yerler.
Yer İmleri