Sayfa 371/1001 İlkİlk ... 271321361369370371372373381421471871 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 2,961 - 2,968 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by AlsatSatal Yazıyı Oku
    Bist'in 110.000 aşamadığı, kademeli yabancı satışı yediği, efsane hisse diye lansman edilen hissesinin dakikalar içinde %20 düşebildiği, işsizliğin ve enflasyonun arttığı, Ab ve Abd ile ters düşüldüğü, yakın gelecekte 2 kritik seçimin beklendiği, doların 3,85 altına düşürülmediği velev ki düşürülse bile kalıcı olmadığı ortamda, Sarraf dosyasının güncelliğini koruduğu ortamda, yılların borsacısı benim bile %50 dolar pozisyonuna geçtiğim yerde... Gün gelecek (2018 bile olabilir) MB'si açığı kapamak için 4,5 tl'den dolar alacaksın diye tamamen kendi öngörüme göre fiyatlıyorum, tam tersini de savunanlara saygım sonsuz, yatırım kararları kişiseldir.YTD.
    Yerli ve yabancı rezonansa gelmese bari..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Eskiden su içerdik testiden..

2017 başlarından itibaren yabancı dolar sattı yerli aldı..bir kaç aydır da yabancı dolar aldı, yerli dolar sattı..ne güzel tam bir oyun alanı, pardon serbest piyasa..kimi alıyoooor, kimi satıyoooor..

Eskiden nasıldı..halk bir hücum ettimi dövize..MB'sı kilitlenir..akşam vakti sert bir deval, ardından enflasyon ve kriz..

Bakınız Rusya 1998'de ne kadar çaresiz kalmış:

We can play games against the market... but we can't do anything if the entire population wants to change rubles into dollars" Sergei Dubinin, Russian central bank chairman, 1998
    Şimdi var mı böyle bir şey, yok..11 trilyon dolar negatif faizli bono var globalde..

Halk hücum etse dövize ne, etmese ne..aslan yürekli yabancılar var..

Sağolsunlar sayelerinde bizde öğreniyoruz enflasyonun sebebini..

Yoksa çoktan...ooohhoooo..

Alıntı Originally Posted by GN-z11 Yazıyı Oku
    http://odatv.com/turkiyenin-son-15-y...911171200.html

Hane halkı borcunun milli gelire oranı 2001 başında yüzde 3.4 tü, 2017 ortasında yüzde 17.8 e yükseldi. Düşünün bu süre içinde nominal olarak üç kat büyüyen bir milli gelir var. Bu büyüyen gelir içinde hane halkı borç oranı 14.4 puan arttı. Aynı dönemde reel sektör için yüzde 26.9 iken yüzde 69.8 e çıktı. Artış yaklaşık 43 puan.

Bankacılık kesiminde ise 2001 başında milli gelire oranla yüzde 50.6 olan borç, 2017 ortasında yüzde 94.8 e yükseldi. Burada verilerin miktar değil milli gelire oranla verilmesi olayın ne kadar korkutucu, ne kadar aşırı olduğunu göstermesi açısından önemli.

Türkiye nin son 15 yılı bir borçlanma hikayesidir. Televizyonlarda yorum yapan komedyenlere bakıyorum, "Türkiye 2008 e kadar müthiş bir hikaye yazdı" diyorlar.
    Dövizin yıllarca sabit kalmasını nalıncı keseri gibi kendine yontup, sürekli papağan gibi aynı şeyi tekrarlayanlar bu yazıyı iyi okusunlar..bilen bilirde, yinede bir kaç ilave yapayım..

Gelişmiş MB'larının ortalığı ucuz/bol paraya boğmaları, Çin'in DTÖ'ne girmesiyle birlikte yine ortalığın ucuz Çin mallarıyla dolması enflasyonun düşmesinde en önemli katkıları sunmuştur..enflasyonun düşmesi ile birlikte batıya benzer şekilde halkın krediye boğulması, IMF ve AB çıpaları sayesinde giren doğrudan yatırımlar, özelleştirmeler, özel sektörün ucuz finansmana ulaşabilmesı vb. etkenler o yıllardaki döviz bolluğunun ana sebepleri olarak gözükmektedir..

Şimdilerde tulumba su çekmekte zorlanmakta..gelinen noktada borç çok fazla vede dış mihrakaların ülkeye uğrama sıklıkları bayağı artmış durumda..

http://www.hisse.net/topluluk/showth...21#post1258221

Haftalık hisse yarışmamıza tahminlerinizi alalım.
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    bu bizim şahenk efendi kendi isteğiyle mi yöneti kurulu başkanlığını bıraktı. 1-2 ay önce
    Bu konuda biraz detay alabilirmiyiz başkanım..

5.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Piyasalarda yabancı baskısı sürüyor. Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre 10 Kasım haftası hisse senetlerinde 513 milyon dolar, tahvil bonoda 532 milyon dolar, toplamda 1 milyar doları aşkın yabancı satışı gerçekleşti.

Yorganı oynatmadan kaçıyorlar...

Kuru da...

Yorgan benzetmesi çok güzel
    Aralığın ilk haftası itibarıyle yorganı ateşe verecekler diye düşünüyorum.
    Gerçi yorgan sırılsıklam ama

6.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bu konuda biraz detay alabilirmiyiz başkanım..
    doğuş holding sahibi ferit şahenk garanti bankası hisselerini sattı (başkanlığa devam ediyordu bildiğim kadarıyla) ve ardından 1-2 ay öncede yönetim kurulu başkanlığını bıraktı. benim bu konuyla ilgili şahsi görüşüm, geçtiğimiz aylarda başbakan dahil bir çok yüksek mevkilerdeki kişilerin yurtdışına yatırım yaptığı haberleri dolaşmıştı. hollanda gibi. az bir araştırma yaparsanız internette konuyla alakalı haberlere ulaşabilirsiniz. bunlardan biri ismi geçmemesine rağmen (yada bana denk gelmedi bilemiyorum) ferit şahenk diye düşünüyorum. bu arada yatırım dediğime bakmayın kaçış diyelim özellikle maddi varlık kaçırma. şahsi görüşümdür, komplo teorisi komplo teorisi deniyor ya buda benim komplo teorim. şahsen milyonlarım olsa ve bu kadar tanınsam (özellikle siyasi/ihale vb. ) bende milyonlarımı türkiyede tutmazdım
    "O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. asıl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım…" Fidel Castro - Habitat Toplantısı İstanbul 1997

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Digitürk izliyorum...

Hamamda tellak göbek taşına yatırdığı adama finans haberi veriyor.

Tümüyle uydurma.

Meydanı boş buluyor anlaşılan.

Fonda büyük puntolarla bir uyarı: Kulaktan dolma bilgilerle yatırım yapmayın...

Aman diyeyim.

Kulaktan dolma bilgilerle piyasayı değerlendirmeyin...

Goldman 2018'de Fed'den 4 faiz artırımı bekliyor
    Atma recep din kardeşiz..

10/2 yıllık US bonoları resesyon fiyatlıyor şu sıra..aradaki fark son 10 yılın en düşüğü..

Ani ve kalıcı bir enflasyon yükselişine ihtiyaç var..Trump'ın ''fiscal'' tedbirleri bu anlamda önemli..

Ancak gerek QT'ler, gerekse faiz artışları olsun, iş biraz ciddiye bindiğinde ilk sırada zarar görecekler EM'ler..bu kısmı görülüyor sanırım..muhtemelen bizde en başlardayız..
    Son düzenleme : enki; 19-11-2017 saat: 19:56.

Sayfa 371/1001 İlkİlk ... 271321361369370371372373381421471871 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •