Sayfa 25/367 İlkİlk ... 1523242526273575125 ... SonSon
Arama sonucu : 2933 madde; 193 - 200 arası.

Konu: Tarihte bugün ve viop

  1. Evveeet...Sinci Entegral huber ajansina gettim...15-16-17 nisanda yani referandum oncesi ve sunrasinda neler yazmisim unlari okuyon...

    Once su mesaji koyem...

    17-04-2017, 14:31 #632 ayvagobeknuri ayvagobeknuri şu an forumda
    Kıdemli Üye



    AGİT: "YSK'nın oy pusulası kararı yasaya aykırı"

  2. Sunu da koyem...


  3. yvagobeknuri ayvagobeknuri şu an forumda
    Kıdemli Üye

    Duhul
    Feb 2017
    Gönderi
    1,313
    Bu tablodan istikrar cikmaz...

    Evetciyim ama "saibesiz evetciyim"...Bakalim Agit raporundan sonra Ab ve Abd'den nasil aciklamalar gelecek?

    Borsada bunlar belirleyici olur...
    Iste biyir abi...Terste kaldigim hareket burada baslamisti. Entikamim aci oldu tabeee. Ayvagubek'i kizdirmaceyn...Bu mesaji da 16 nisanda yazmisim...

  4. ayvagobeknuri ayvagobeknuri şu an forumda
    Kıdemli Üye

    Duhul
    Feb 2017
    Gönderi
    1,314



    Alıntı Originally Posted by Fıght clup Yazıyı Oku
    Short diye diye psikolojin bozuldu aywa senin boşver yarın aywa kıyması yapacaklar seni boğalar, nede olsa Vegan onlar et yemiyorlar
    Lem hayir oylari sandiklarin icinde...Benim ne psikolojim bozulcek, ben evetciyim...

    Gozlemcilerin onunde sayilsin hayir cikar...

    Muhalefet partisi varsa bu ulkede gitsin hakkini arasin abi...Bana ne?
    Terste kalip, 10.000 puvan yedigim hadise referandum analezi abi...Ben 3 gundur dusunup duruyodum, nasil oldu da terste kaldim deyu....Acayip unutkanlik var abi...Bak burda hepicigi yaziyor.

  5. ayvagobeknuri ayvagobeknuri şu an forumda
    Kıdemli Üye

    Duhul
    Feb 2017
    Gönderi
    1,315
    Bakin tartismalar basladi. Bu aciklanan sonuclar AAnin acikladigi sonuclar. Ysk sandiklarin sadece % 70'inin acildigi acikladi.

    Sonuc hayir cikacak. Ayvagubekli norinin yanilmadigini herkes gorecek.

    Bu referandumdan evet cikmasi momkun deel...Keske ciksa....

    Oylar sandiklarin icinde duruyor. Sonuclar tutanaklara kaydedilmis durumda. Oylar yeniden sayilir.

    Millet hayir verdi abi, sandiktan nasil evet cikarceen????

  6. ayvagobeknuri ayvagobeknuri şu an forumda
    Kıdemli Üye

    Duhul
    Feb 2017
    Gönderi
    1,315
    Ayvagubekli nori yanilmaz abi....

    Yeniden sayin ulla...

    Tvlere sosyal medyaya bakmayin...Ankara, Istanbul, Izmir hayir demis, sandiktan evet cikmasi momkun degil...

    Referandumun sonucu hayir ya cok acik...

  7. ayvagobeknuri ayvagobeknuri şu an forumda
    Kıdemli Üye

    Duhul
    Feb 2017
    Gönderi
    1,315
    Ayvagubek norinin gici basi oynamaz abi...Tahminim neydi % 49 evet, % 51 hayir...

    Ysk aciklayanna gadder mucadeleye devam...

  8. 16-04-2017, 01:06 #513 ayvagobeknuri ayvagobeknuri şu an forumda
    Kıdemli Üye

    Duhul
    Feb 2017
    Gönderi
    1,318



    benzerlikler

    Osmanli 1.dunya savasini kaybedince, Ingilizler Istanbul'u isgal ettiler. Ingilizlerin ters koseye yatirdigi Ittihat ve Terakki'nin liderleri yurt disina kactilar. Izzet Pasa liderliginde yeni Ittihat ve Terakki hukumeti isbasindadir.

    Ingilizler yeni Ittihat ve Terakki hukumetiyle baslangicta calistilar. Mondros ateskes antlasmasini imzalattilar. Fakat bir sartlari vardi, anlasmayi Hamidiye kahramani Rauf Orbay'in imzalamasini sart kostular. Basarili komutanlari halkin gozunden dusurmek istiyorlardi.

    Ingilizlerin hedefleri belliydi; Mezopotamya, Suriye ve Arabistan'i Osmanlinin elinden almak istiyorlardi. Osmanli idari yapisini milliyet esasina gore parcalayip, fedaratif hale getirmeyi planladilar.

    Iktiisadi amaclari ise, Osmanlinin savasin basinda tek yanli olarak kaldirdigi kapitulasyonlari yeniden uygulamak, Osmanli maliyesini tumuyle Duyun'i Umumiyeye baglamakti.

    Ingilizler, Osmanli Siyasal yasaminda ordunun buyuk etkisi oldugunu biliyorlardi. Ordu milliciydi. Demek ki yapilacak iş, millici subaylari tasfiye etmekti.

    Izzet pasa liderligindeki Ittihat ve Terakki direndi. Ingilizler Ittihatci Izzet pasa hukumetini yikip, Tevfik pasa hukumetini kurdular.

    Savas sirasindaki Ermeni tehciri meselesini gundeme getirdiler. Tehcir kararinin altinda imzasi olan, olmayan 2500 kisilik bir tutuklama listesi hazirlandi ve cadi avi baslatildi. Meclis feshedildi ve basina sansur getirildi.

    Liberal-dinci ittifak partisi Hurriyet ve Itilaf kuruldu. Bu partinin yayin organlari Peyam, Sabah ve Alemdar gazeteleriydi. Daha cok kisiyi tutuklamadigi icin hukumeti uyusuklukla sucladilar.

    Ittihatcilar, tehcire izin veren Diyarbakir valisi Dr.Resid'i cezaevinden kacirdilar. Hurriyet ve Itilaf partisi bu kacisi protesto etmek amaciyla Istanbul'da miting yapti. Sonra bu firarla ilgili bir iddia ortaya attilar: Iddialari, Ittihatcilar darbe yapacaklardi.

    Darbe iddialari sebebiyle yeni tutuklama dalgalari geldi.Dr.Esat Isik gibi onemli isimler geceyarilari evlerinden pijamalariyla alindilar.

    Ordunun onemli isimleri tutuklandiktan sonra, Ingilizler baska kurumlarda da darbecilerin oldugu iddiasini ortaya attirdilar.Istihbarat orgutu Musellah Mudafa-i Milliye kucultulup, Harbiye Nezaretine baglandi.

    Osmanli deniz kuvvetlerini guclendirmek icin kurulan Donanma Cemiyetleri, Bahriye Nezaretine, Jandarma ordudan koparilarak Dahiliye Nezaretine baglandi. Genc mektepli subaylarin rutbeleri indirildi. Amac istifa etmelerini saglamakti. Yerlerine alayli subaylar yeniden alindi.

    Tetkik-i Hesabat ve Seyyiat komisyonlari kurularak, Harbiye Nezareyine girildi ve tum belgeler incelemeye alindi.

    Sonunda Tevfik pasa hukumeti de yikildi. Hurriyet ve Itilaf partisi, Damat Ferit baskanliginda yeni hukumeti kurdu. Hukumete Sosyalist Firka da destek verdi.

    Partinin gazetelerinde tehcirle ilgili tutuklularin asilmasi yonunde yayinlar yapildi. Kamuoyu olusturulduktan sonra, Ermeni tehcirinde suclu bulunan Yozgat Mutasarrif vekili Kemal Bey idam edildi. Fakat beklenmeyen bir olay oldu. Kemal Bey'in cenazesine onbinler katildi. Uskudar mevki kumandani cenazeye katilanlari dagitmadigi icin gorevinden azledildi. Katilanlar hakkinda sorusturmalar acildi ve bazilari tutuklandi.

    Ingilizler gundemi hep sicak tuttu. Cambaza baktirip, cuzdanlari yuruttuler.

    Kapitulasyonlar yeniden uygulamaya konuldu.

    Osmanli maliyesi tamamen Duyun-i Umumiyeye baglandi.

    Ittihatcilarin yerli sermaye olusturmak icin kurdugu sirketlerin bazilari tasfiye edilirken, bazilarinin basina da liberal isimler getirildi.

    Turk bankalarina Ingiliz denetciler gonderildi.

    Falan filan iste....

Sayfa 25/367 İlkİlk ... 1523242526273575125 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •