Alıntı Originally Posted by kenten Yazıyı Oku
şöyle bir sorunum var ,
ideal kapanıp açılsa dahi silinmeyecek şekilde bazı değişkenleri tutmak istiyorum
rakamları sistem.pozisyongüncelle/oku ile tutabiliyorum ama string yani text olursa olmuyor
bir liste yapıp stringleri numaralandırıp bunları pozisyona atıp , numaralardan değişkene ulaşmak gibi dolaylı bir yöntem kullanıyorum ama muhtemelen bu işin bir kolay kısa yolu var.
ne dersiniz
3. Yöntem ise en gelişmişidir, Herhangi bir veritabanı sistemine okumak yazmak.
Fakat çoğu kişiye çok zor gelecektir..Basit amaçlar için gereksizdir de zaten..

Daha önceki sayfalarda sql server veritabanı sorgu çalıştırma örneğini paylaştım.Bu yöntem ile hem yazıp hemde okuyabilirsiniz.
Bunu kendi sisteminizde pratik de uygulamak için free olarak sql server 2014 express kurulumu ve sql server managamnet studio kurulumu yapmanız gerekir. Sonrasında tabloları smss arayüzünden bir kerelik oluşturursunuz. sonra paylaşılan kd içerisine tsql dili ile sorguları yazarsınız. Aşamalar bunlar, dediğim gibi mevzuya yabancı olana zor bir yöntem bu.
(veritabanı bir hosting hizmeti üzerinden kullanabilirsinizki bu kurulum aşamasını azaltacağı için daha kolay olabilir. hosting panelinden bir database oluşturusunuz connecting stringi alırsınız. var olan tabloya okur yazarsanız.
Tablo işlemleri için smss kurulumu yine gerekecektir ama. Birden fazla ideal kopyasına ortak hareketler yaptırmak içinde kullanılabilir bu.)