Sayfa 16/618 İlkİlk ... 614151617182666116516 ... SonSon
Arama sonucu : 4940 madde; 121 - 128 arası.

Konu: İDEAL veri terminalinde /Sistem/İndikatör/Robot

1.  Alıntı Originally Posted by tripharma Yazıyı Oku
    Yardımınız için teşekkür ederim.
    benim aklımı karıştıran GetiriKZ(Getiri kar Zarar formülü oldu) onda her hangi bir hata vermedi çünkü.
    Rica ederim. evet karıştırmaya müsait.. GetiriKZ liste tipinde sonuç döndürüyor ve grafiği çizilebiliyor ayrı bir panelde.
    GetiriToplamIslem ise tek bir sayı değeri döndürüyor bu nedenle liste tipine dönüştürme ihtiyacı var. panel 1 e de zaten tek değer döndüğü için atıyoruz.
    Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..

2.  Alıntı Originally Posted by Keçi Yazıyı Oku
    Rica ederim. evet karıştırmaya müsait.. GetiriKZ liste tipinde sonuç döndürüyor ve grafiği çizilebiliyor ayrı bir panelde.
    GetiriToplamIslem ise tek bir sayı değeri döndürüyor bu nedenle liste tipine dönüştürme ihtiyacı var. panel 1 e de zaten tek değer döndüğü için atıyoruz.
    Peki formülün liste biçiminde olup olmadığını ilk bakışta anlamanın yolu var mıdır ?

3.  Alıntı Originally Posted by tripharma Yazıyı Oku
    Peki formülün liste biçiminde olup olmadığını ilk bakışta anlamanın yolu var mıdır ?
    Normalde bunu anlamının 3 yolu vardır.
    1- Döküman da yazar; yazmıyor
    2- Geliştirme IDE sinde Intellisense özelliği gösterir; böyle bir özellik burada yok.
    3-Hatadan anlaşılır; evet hatada acıkça istenen değerin liste tipinde olduğu ama verilenin liste değil tek bir decimal olduğu yazıyor..

4.  Alıntı Originally Posted by Keçi Yazıyı Oku
    Normalde bunu anlamının 3 yolu vardır.
    1- Döküman da yazar; yazmıyor
    2- Geliştirme IDE sinde Intellisense özelliği gösterir; böyle bir özellik burada yok.
    3-Hatadan anlaşılır; evet hatada acıkça istenen değerin liste tipinde olduğu ama verilenin liste değil tek bir decimal olduğu yazıyor..
    Çok teşekkür ederim. yardımlarınız için.

5. şöyle bir sorunum var ,
    ideal kapanıp açılsa dahi silinmeyecek şekilde bazı değişkenleri tutmak istiyorum
    rakamları sistem.pozisyongüncelle/oku ile tutabiliyorum ama string yani text olursa olmuyor
    bir liste yapıp stringleri numaralandırıp bunları pozisyona atıp , numaralardan değişkene ulaşmak gibi dolaylı bir yöntem kullanıyorum ama muhtemelen bu işin bir kolay kısa yolu var.
    ne dersiniz

6.  Alıntı Originally Posted by kenten Yazıyı Oku
    şöyle bir sorunum var ,
    ideal kapanıp açılsa dahi silinmeyecek şekilde bazı değişkenleri tutmak istiyorum
    rakamları sistem.pozisyongüncelle/oku ile tutabiliyorum ama string yani text olursa olmuyor
    bir liste yapıp stringleri numaralandırıp bunları pozisyona atıp , numaralardan değişkene ulaşmak gibi dolaylı bir yöntem kullanıyorum ama muhtemelen bu işin bir kolay kısa yolu var.
    ne dersiniz

Benim önerebileceğim 3 yöntem var;

İlk yöntem olarak excel gibi açabileceğiniz diskteki bir dosyaya yazıp okuyabilirsiniz.

CSV Okuma-Yazma için örnek kod parçaları aşağıdaki gibidir, ihtiyaç şekline göre düzenleyebilirsiniz.

Dosyaya yazmak istediğiniz durumlarda bu kodu kullanın;

PHP Code:
    //CSV Dosyaya Yazma Örneği
    string Paremetrelerim "A Kolonu;B Kolonu;C kolonu;D kolonu"
    string Degerler "A;B;C;D";
    using (System.IO.StreamWriter dosya = new System.IO.StreamWriter(@"d:\Paremetrelerim.csv"false )) 
    {
    dosya.WriteLine(Paremetrelerim);
    dosya.WriteLine(Degerler);

Dosyadan okumak istediğiniz yerlerde ise aşağıdaki yöntemi kullanabilirsiniz.

PHP Code:
    //CSV Dosyadan Okuma Örneği----------------------------------
    List<stringlistA = new List<string>();
    List<
    stringlistB = new List<string>();
    List<
    stringlistC = new List<string>();
    List<
    stringlistD = new List<string>();

using(var fs File.OpenRead(@"d:\Paremetrelerim.csv"))
    using(var reader = new StreamReader(fs))
        {

listA = new List<string>();

listB = new List<string>();

listC = new List<string>();

listD = new List<string>();

while (!
    reader.EndOfStream)
            {
                var 
    line reader.ReadLine();
                var 
    values line.Split(';');

listA.Add(values[0]);

listB.Add(values[1]);

listB.Add(values[2]);

listB.Add(values[3]);
            }
        }

//Okunan Değeri Kullanma
    Sistem.Mesaj(listA[1]); //A Kolonu 1.Satır Değerini göster
    //-------------------------------------------------------- 

7.  Alıntı Originally Posted by kenten Yazıyı Oku
    şöyle bir sorunum var ,
    ne dersiniz
    2. Yöntem Sistemin kendi parametrelerine yazıp okumak;

Dikkat sistemin zaten kullandığı parametereleri üzerine kaza ile basmayın.
    4. Parama yazıyor örnek.

PHP Code:
    //Yazma
    Sistem.Parametreler[4] = "Deneme";  

//Okuma
    Sistem.Mesaj(Sistem.Parametreler[4]);  

//Gerekirse Başka bir sistem içerisinde parametere okumak
    var Sistemim1 Sistem.SistemGetir("MA2""IMKBH'GARAN""G");
    var 
    durum Sistemim1.Parametreler[4]; 
    Son düzenleme : Keçi; 14-03-2017 saat: 20:47. Sebep: param düzeltildi.

8.  Alıntı Originally Posted by kenten Yazıyı Oku
    şöyle bir sorunum var ,
    ne dersiniz
    3. Yöntem ise en gelişmişidir, Herhangi bir veritabanı sistemine okumak yazmak.
    Fakat çoğu kişiye çok zor gelecektir..Basit amaçlar için gereksizdir de zaten..

Daha önceki sayfalarda sql server veritabanı sorgu çalıştırma örneğini paylaştım.Bu yöntem ile hem yazıp hemde okuyabilirsiniz.
    Bunu kendi sisteminizde pratik de uygulamak için free olarak sql server 2014 express kurulumu ve sql server managamnet studio kurulumu yapmanız gerekir. Sonrasında tabloları smss arayüzünden bir kerelik oluşturursunuz. sonra paylaşılan kd içerisine tsql dili ile sorguları yazarsınız. Aşamalar bunlar, dediğim gibi mevzuya yabancı olana zor bir yöntem bu.
    (veritabanı bir hosting hizmeti üzerinden kullanabilirsinizki bu kurulum aşamasını azaltacağı için daha kolay olabilir. hosting panelinden bir database oluşturusunuz connecting stringi alırsınız. var olan tabloya okur yazarsanız.
    Tablo işlemleri için smss kurulumu yine gerekecektir ama. Birden fazla ideal kopyasına ortak hareketler yaptırmak içinde kullanılabilir bu.)

Sayfa 16/618 İlkİlk ... 614151617182666116516 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •