Sayfa 569/997 İlkİlk ... 69469519559567568569570571579619669 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 4,545 - 4,552 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Dun bir HSBC subesine girdim.
    100K uzeri seni Premium musteri yaparim, 1 Mio uzeri de hic bir masraf almam dedi.
    Syg,
    İyi hafta sonları dudu,

10 yıllık grafiğe bakınca "Swiss Franc" ın 45 derecelik açı ile yukarı giden bir çizgisi var.

Dolar-euro çok göz önünde olan ve siyasi olaylardan çok etkilendiği için onları göz ardı ettim.

Ufak ufak frank hesabı oluşturmak mantıklı mı ?

Senin bu konuda ki fikir ve görüşünü merak ediyorum dudu.

Cevabın için şimdiden teşekkür ederim.

2.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Sy Sermo , Adamların web sitesinde belirttikleri süreçleri mi takip ettiniz yoksa bir yatırım bankası üzerinde mi satın aldınız?
    Makro Ekonomi başlığı altındaki jondowes başlığı altında sayın dowes 'a sordum. Çok riskli alma dedi.

Ben şirketin UAE deki ofisin ile mailleşerek aldım.

Bu bonoyu geçen sene çıkartmışlar. Şuan yeni çıkan bonolar %6 veriyor.

Ben erken çıkmak isteyen bir İngilizden %12 ile aldım. %1 konisyon kesiyorlar.

200 bin dolarlık aldım. 2 bin dolar komisyon ödedim.

Benim net faizim %11 e geliyor.

3. Burgan dan bana da 14.50 teklif edildi ama reddettim, yoldaşlar, ne zaman MB faiz arttırır o zaman aylık giderim. 3.90 üstü dolar maliyetim var , MB faiz arttrımadıkça bekleyeceğim. Çünkü doların 4.1x leri görme ihtimali var. MB faiz artrıdığı anda TL ye geçmek mantıklı. En az 150 baz puan arttrımalı.

4.  Alıntı Originally Posted by ozziem Yazıyı Oku
    Burgan dan bana da 14.50 teklif edildi ama reddettim, yoldaşlar, ne zaman MB faiz arttırır o zaman aylık giderim. 3.90 üstü dolar maliyetim var , MB faiz arttrımadıkça bekleyeceğim. Çünkü doların 4.1x leri görme ihtimali var. MB faiz artrıdığı anda TL ye geçmek mantıklı. En az 150 baz puan arttrımalı.
    mantıklı hamle olmuş !! bazen kendimi ciddi anlamda sorguluyorum hem enflasyona takık biriyim hemde 14 ün baya altına mevduat bağlıyorum ve herhangi bir hamle yapmayı gerek görmüyorum ne dolara geçme var ne de başka yere demir atma her mt benim gibi mudi ister kereviz gibiyim

5.  Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    Makro Ekonomi başlığı altındaki jondowes başlığı altında
    sayın dowes 'a sordum. Çok riskli alma dedi.

Ben şirketin UAE deki ofisin ile mailleşerek aldım.

Bu bonoyu geçen sene çıkartmışlar. Şuan yeni çıkan bonolar %6 veriyor.

Ben erken çıkmak isteyen bir İngilizden %12 ile aldım. %1 konisyon kesiyorlar.

200 bin dolarlık aldım. 2 bin dolar komisyon ödedim.

Benim net faizim %11 e geliyor.
    Sayin sermo, bahsettiginiz sirkete yakin gecmiste Hollanda finans denetim otiritesinden yaptirimlar uygulandigini biliyorum. Riskleri gozden gecirmeniz menfaatinize dir diye dusunuyorum. Saygilar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by 111222333 Yazıyı Oku
    İyi hafta sonları dudu,

10 yıllık grafiğe bakınca "Swiss Franc" ın 45 derecelik açı ile yukarı giden bir çizgisi var.

Dolar-euro çok göz önünde olan ve siyasi olaylardan çok etkilendiği için onları göz ardı ettim.

Ufak ufak frank hesabı oluşturmak mantıklı mı ?

Senin bu konuda ki fikir ve görüşünü merak ediyorum dudu.

Cevabın için şimdiden teşekkür ederim.

Cok guzel secim.
    Swiss Fr dovizlerin kralidir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Çiller döneminde HAZİNE kağıtlarında yapılan düşük faiz baskısı büyük patlamaya neden olmuştu 3 aylık %350 faizli hazine bonosu vermek zorunda kalmışlardı. Şimdi bankalara yapılan DÜŞÜK MEVDUAT faizi baskısı bakalım neyle sonuçlanacak ? O yıllar ile bu yılların Türkiyes aynı Türkiye değil diyenlere de dış borç aynı mı diye cevabı şimdiden vereyim .
    O gunleri ben de full nakitte yasadim ama o dediginiz bonolari almaya bile cesaret edemedim.
    Dediginiz bonolarin faizi sure olarak sadece 3 ay ve 3 aylik net %50 idi.
    Yillik %200 faizi vermek zorunda kaldilar dovize giden deli parayi dizginleyebilmek icin.
    Sonra da emlak ve mtv'yi o sene iki defa aldilar. Sirketlere net aktif vergisi saldilar. Kazan kazanma net aktiflerin uzerinden bu vergiyi aldilar.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    mantıklı hamle olmuş !! bazen kendimi ciddi anlamda sorguluyorum hem enflasyona takık biriyim hemde 14 ün baya altına mevduat bağlıyorum ve herhangi bir hamle yapmayı gerek görmüyorum ne dolara geçme var ne de başka yere demir atma her mt benim gibi mudi ister kereviz gibiyim
    Tek olasılık doların düşmesi yaptığınızın doğru olması için. Ben de %50 TL, %50 dolar, dolar maliyet çok fazla ama MB faiz arttrına kadar dolardayım. Bir de ne çıkacağını bilemiyorum şu davadan, ben de TL takıntımdan şu şekilde vazgeçtim. Eğer dolar euro yükselirse çözümüm yok, kesin zarardayım ama TL yükselirse çözümüm var, TL kazanıyorum paramı gelirim TR ye göre iyi. Çalışıp zararı kapatarım , çünkü azandığım TL ler daha değerli olacak. Ama kur yükselirse çalışmakla telafi edemem. Maalesef bu düşünceye 30 yaşımda ulaştım. Daha önce ulaşamadım hep TL gitmiştim. 8 yıldır izliyorum piyasayı artık kazık yemek yok, bayağı öğrendiğimi düşünüyorum.
    Kur 4.06 yı aşmamalı, aşarsa yeni band oluşur , burayı aşmasına izin verirlerse zarar artar TL cilerin uzun vadede, çünkü 4.20 ye kadar gider bu durumda, geri çekilse de 4.20 den 3.85 e geri çekilebilir ama 4.05 olursa 3.70 e kadar geri çekilme olur faiz arttrımı ile.

Bu arada önceden dediğim gibi 14.50 Burgan veriyor faiz. Ama bence MB faiz artrtımına kadar günlük gidip (ODEA 13.95 eğer 103 k yatırırsanız) , MB faiz arttrıdktan sonra örneğin bu hafta arttrırsa Aralık son hafftaya gelecek şekilde vadeli bağlamak ve Aralık son hafta güzel oran yakalamaya çalışmak en mantıklısı.
    Eğer MB faiz artrımassa bu ay , Aralık ortalarında arttırırsa, günlükte tutup parayı yine ARalık son haftayı beklemek en mantıklsı gibi geliyor bana.

Sayfa 569/997 İlkİlk ... 69469519559567568569570571579619669 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •