Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 652/1014 İlkİlk ... 152552602642650651652653654662702752 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,209 - 5,216 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Müteahhit 5 sene kendi yönetim kurup yönetebiliyor.

Denetimci görevini de site maliklerinden birisini de kendi elemanlarından veya eşinden dostundan akrabasından ev alanlardan seçiyor.

Dış bağımsız denetimci olmadan camiyi çalan minaresine de kılıf bulur!

Arkadaşım ben çok inceledim bu kanunları, Şikayetleri, sorunları. İncelemeden atmasyon yazmıyorum! Bu sebeple bu kanunlarla yatırım amaçlı konut alan belaya koşar. Kötü niyetli kişilerle uğraşman mümkün değil mevcut kanunlarla.

Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    eğer insanlar aidatı ödeyemiyorsa ödeyebildikleri yere taşınırlar, sonuç olarakta bu emlakların fiyatı düşer(zaten düşüyor). O noktada mal sahibi ya malını satıp zarar edip çıkar yada aidatı düzeltir.

yönetim mal sahiplerinden seçiliyor yanlış ele nasıl geçecek? sonunda o yönetim de zarar edecek. 3 kuruş aidattan çarptığımı yoksa kiracı bulamamak/malın değer kaybımı? Eninde sonunda bir dengeye gelir hocam dediğim gibi serbest piyasa bu.

2. Gecenlerde yazdim di.

Bugun icin 88.000 TL. ye alacagi 100.000 lot ISYAT'a, yillik 15.000 aylik 1.250 TL. aliyor.

Aylik 700 TL. kiraya verdigi, kirayi da alacagi supheli 70 m2 bahce katini, 90.000'e indirmiyor adam, istedigi 103.000 ya da 107.000.

Ayni sekilde merkezi isitmali bahce kati 125.000 TL. civarinda. O da isinma aidati dahil, kalin kalin, her ay oduyor, ama satis fiyatini bugun icin indirmiyor adam.

Yakin bir gelecekte akil balig olacak, bu fiyatlar inecek.

Yoksa senelerce bekleyen satici olmasina ragmen bir gun dank edecek kafalarina.

Burada yazdigim fiyatlar, Cankaya ilcesine ait, simdi kimisi Kecioren, Baglum'dur oralar der.

O yuzden onceden yazayim.

Bu kombili daire, Ankara'da kombi demek, kislari hem odeyecek, hem de donacaksin demek.

3.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    evet "too big to fail" ilan edilmiş anti-kapitalist bankaların normal bir yatırımcı gibi hareket edeceğini düşünmemek lazım. Kar ettilermi kendilerine zarar ettilermi millete. Yunanistan'da bütün yükü devlete yükleyip çekip gittiler o günden beri sırtları doğrulmuyor. bende Türkiye için benzer bir son bekliyorum.
    Sende benim gibi hesabindan calinan, CC aidati, hesap isletim ucreti gibi alacaklarini Tuk.Hak.Heyeti kararlari ve sonra icra daireleri yoluyla geri alsaydin, eminim boyle dusunurdun.

Simdi dunyadan haberin olmadigi icin, bu banka konusunu bizim onyargimiz mis gibi goruyorsun.

4.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Müteahhit 5 sene kendi yönetim kurup yönetebiliyor.

Denetimci görevini de site maliklerinden birisini de kendi elemanlarından veya eşinden dostundan akrabasından ev alanlardan seçiyor.

Dış denetimci olmadan camiyi çalan minaresine de kılıf bulur!

Arkadaşım ben çok inceledim bu kanunları, Şikayetleri, sorunları. İncelemeden atmasyon yazmıyorum! Bu sebeple bu kanunlarla yatırım amaçlı konut alan belaya koşar. Kötü niyetli kişilerle uğraşaman mümkün değil mevcut kanunlarla.
    tamam istediği kadar böyle yapsın sonunda kendisi zarar edecek. ayrıca 5 sene sonunda ne olacak?

anladığım kadarıyla siz bir yerde fazla aidat ödemişsiniz canınız sıkılmış olaya fazla duygusal yaklaşıyorsunuz. bende mal sahibi olarak kiracı bulamayıp aidat ödedim sonunda malı satıp çıktım şimdi aynı yerde ofisler çok daha düşüğe gidiyor ayrıca aidatlarıda indirmişler. aynı sizin dediğiniz gibi müteait kendi adamına şirket kurdurmuştu yönetim o şirketti. sonunda kendi etti kendi buldu kiracı olmayınca insanlar satıp satıp çıktılar. az ahlaklı olsa bu kadar zarar etmeyecekti, 3 kuruş aidattan çarptığına tamah etti.

5. Bu bankalarin bu kadar pervasizligi, bana her zaman, bunlarin birilerine rusvet verdigini dusundurmustur.

Buna benzer bir durum 27 yil yasadigim Kanada'da yasansaydi, her bir musteri icin 1 Milyon CAD. ceza girerdi bankaya.

Burada nedense yilda bir yada iki kez birileri ceza kesiyor ama, yukarda yazdigim magdur edilenlerin hic birine gitmiyor bu para.

6.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Sende benim gibi hesabindan calinan, CC aidati, hesap isletim ucreti gibi alacaklarini Tuk.Hak.Heyeti kararlari ve sonra icra daireleri yoluyla geri alsaydin, eminim boyle dusunurdun.

Simdi dunyadan haberin olmadigi icin, bu banka konusunu bizim onyargimiz mis gibi goruyorsun.
    ben sana hak verdim yanlış anlamışsın bidaha oku yazdığımı

7. Ben ilgilenmiyorum konut ve gayrımenkul sektörü ile. Kanunları detaylı inceleyip yapılan şikayetleri ve sorunları görünce vazgeçtim.

Sizin bahsettiğiniz yöntem kervan yolda düzülür. Hukuk sisteminde işler böyle olmaz. İşim gücüm yok, başıma bela mı alayım durduk yerde?

Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    tamam istediği kadar böyle yapsın sonunda kendisi zarar edecek. ayrıca 5 sene sonunda ne olacak?

anladığım kadarıyla siz bir yerde fazla aidat ödemişsiniz canınız sıkılmış olaya fazla duygusal yaklaşıyorsunuz. bende mal sahibi olarak kiracı bulamayıp aidat ödedim sonunda malı satıp çıktım şimdi aynı yerde ofisler çok daha düşüğe gidiyor ayrıca aidatlarıda indirmişler. aynı sizin dediğiniz gibi müteait kendi adamına şirket kurdurmuştu yönetim o şirketti. sonunda kendi etti kendi buldu kiracı olmayınca insanlar satıp satıp çıktılar. az ahlaklı olsa bu kadar zarar etmeyecekti, 3 kuruş aidattan çarptığına tamah etti.

8.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Ben ilgilenmiyorum konut ve gayrımenkul sektörü ile.
    burda ne işin var kardeş o zaman

Uzun lafın kısası aidat yüzünden konut balonu patlamaz yada bankalar "fire sale" yapmaz.

Sayfa 652/1014 İlkİlk ... 152552602642650651652653654662702752 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •