Sayfa 60/238 İlkİlk ... 1050585960616270110160 ... SonSon
Arama sonucu : 1899 madde; 473 - 480 arası.

Konu: Teknik merkezi

1. abd deki gelişmeleri tüm boyutuyla yakından takip etmekte fayda var , yorum okuyanın kendisine kalmış

2.  Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    Üretim özürlü mal değneği TASERONLAR 60 senedir üretim özürlü taşeron mal degnegiler

Ne he pe se pe hede hödesi ise artık orası sana Allah in verdiği akıl fikir le senin arandaki bir sorunsal beni bağlamaz

Patolojik manyatik siyasetle ve onun psikomotor laflariyla isim olmaz
    Yanlışlığa düşmeyelim yalnız.!

Bu memleketi 60 yıldır sağ zihniyet yönetiyor. Üretim yoksa bu da o zihniyetin yüzündendir.

3.  Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    Bir ülkede üretimi özel sektör yapar

OZEL SEKTOR

Diğer adıyla OZEL SEKTOR yada başka bir deyişle OZEL SEKTOR

Bizdeki URETİM OZURLU MAL DEGNEGİ TASERONLAR 60 YİLDİR URETİM YERİNE YURT DIŞINİN MONTAJ TASERONLUGUNU YAPTİLAR

60 YİLDİR BU MAL DEGNEKLERİNE GELMİS GECMİS TUM HUKUMETLER TUM ORTAMİ KOLAYLİGİ SAGLADİKCA ONLAR TASERONLUKLARİNİ DAHA DA PERCİNLEYİP USTUNE FİNANSAL MANİPÜLASYON YANİ BORSA DOVİZ FAİZ UCGENİNDEN İNDİRAGANDİ YAPMAYİ SECTİLER

Eğer bu ülkede üretim yapmak devlete kaldıysa cukturedelim gitsin o taşeron mal değnekleri , ne işe yarar bu hirtapozlar o zaman

İlkokul bebesinin bile anlayacağı şekilde net yazıyorum

Bak OZEL SEKTOR diyorum

Mal değneği TASERONLAR diyorum

60 YİLDİR diyorum

URETİM LAFİNİ DUYUNCA ALTLARİNA KACİRİR BUNLAR diyorum

O parti bu parti dedim mi YOK

Şimdiye kadar sen bu mal degneklerinin , biz üretim yapacağız ama şöyle bir teşvik lazım şöyle bir arge yatırımı lazım , yurt dışında bazı ülkelerde bazı firmalarla ilişkiler kurmamız lazım

Devlet bize yardım etsin , falanca noktada destek istiyoruz dediklerini duydun mu

YOK

O tarafla alakaları yok ki

Hadi şimdi yok eskiden var mıydı YOK

60 yıldır var mıydı YOK

NE İLE ALAKALARİ VAR

FAİZZ MAMAAAA SİYASET KURESEL İSİNMA SERGİ ACİLİSİNDA SULALECEK DOT GEZDİRİP HAVA ATMA , GOLF SOPASİYLA KİCİN KİCİN GERİ GİTME

Diyorum ki bunlar artık yok hükmündedir

İş bitti fiş gitti
    Söylediklerinin temeline katılıyorum. Yalnız atladığın konu, bu ülkeyi 60 yıldır ve hala bu işadamı zihniyeti yönetiyor.

İş adamı olmayan kaçtane milletvekili var bugün hükümet partisinde?

Bu üretimi engelleyen kanunları çıkaranlar kimler? Bunlar elbette.

Mesela, saman ithal ettirenlar, mesela tarlasını ekmeme karşılığında para teklif eden yönetmelikleri üretenler.

"Analiz yapma karşılığnda sana para vereceğim" deseler burada kim yazar, grafik atar?

Bir esnaf/ticaret erbabı olarak anlatayım. 100 bin TL lik mal satıyorsunuz. Üretmişsiniz, emek vermişsiniz. Fakat müşteri paranızı tam 2,5 ay sonra ödüyor.

Abartı değil, piyasada vadeler 60-75 gün. Ama devlet faturayı kestiğin anda senden vergi/stopaj istiyor.

Nasıl ödeyeyim ben 18000 TL stopajı? Daha paramı alamamışım!!

Cebine para girmemiş adamdan, peşin peşin vergi istemek, üretim isteyen hükümetin politikası olabilirmi? O hükümetin samimiyetine inanılırmı?

Paramı tahsil edemeden vergi ödeyeceksem ben nasıl üretim yapayım?

Genelde maaşlı çalışılınca bu durumlar bilinmiyor elbette. Hayatın gerçekleri bambaşka

4.  Alıntı Originally Posted by Arcadia Yazıyı Oku
    Söylediklerinin temeline katılıyorum. Yalnız atladığın konu, bu ülkeyi 60 yıldır ve hala bu işadamı zihniyeti yönetiyor.

İş adamı olmayan kaçtane milletvekili var bugün hükümet partisinde?

Bu üretimi engelleyen kanunları çıkaranlar kimler? Bunlar elbette.

Mesela, saman ithal ettirenlar, mesela tarlasını ekmeme karşılığında para teklif eden yönetmelikleri üretenler.

"Analiz yapma karşılığnda sana para vereceğim" deseler burada kim yazar, grafik atar?

Bir esnaf/ticaret erbabı olarak anlatayım. 100 bin TL lik mal satıyorsunuz. Üretmişsiniz, emek vermişsiniz. Fakat müşteri paranızı tam 2,5 ay sonra ödüyor.

Abartı değil, piyasada vadeler 60-75 gün. Ama devlet faturayı kestiğin anda senden vergi/stopaj istiyor.

Nasıl ödeyeyim ben 18000 TL stopajı? Daha paramı alamamışım!!

Cebine para girmemiş adamdan, peşin peşin vergi istemek, üretim isteyen hükümetin politikası olabilirmi? O hükümetin samimiyetine inanılırmı?

Paramı tahsil edemeden vergi ödeyeceksem ben nasıl üretim yapayım?

Genelde maaşlı çalışılınca bu durumlar bilinmiyor elbette. Hayatın gerçekleri bambaşka
    Tabi burada benim üretim özürlü taşeron mal değneği dediklerim başkaları , tahmin edebileceğiniz sülaleler

Yoksa sizin gibi küçük yada orta ölçekli üreticiler için elbette yazmadım

Devletin asıl teşviği sizin bahsettiğiniz tarz yerlere yapması lazım

Fransa ciftisini korumak için , orta ölçekli sanayi üreticisini korumak için icabında Sovyet Rusya yi aratan yasalar koruma tedbirleri cazip olanaklar sunuyor

Cok önemli noktalara deginmissiniz

aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein

5. Kapitalist emperyal anlayış budur

Adam kendi ülkesinde ciftcisini peynircisini ve benzeri korurken

Senin ulkene gelip kendine bir mal değneği bulup ortak edinip , senin köylünün ürettiği peyniri , senin köylünün ekip biçtiği lahanayı , onu bunu

Senin ulkende sana satıyor

Komik değil mi , traji komik ama gerçek

Şimdi o mal değneği gitsin bakalım Fransa ya da , Fransız üreticinin malını yine Fransız halkına satıp aradaki kar payını indiragandi yapsın

Yaptırırlar mı adama , aklının ucundan geçirmez

Niye ama global küresel topitop ekonomi vardı hani , serbest piyasa küresel dünya falan di hani

Yersen lokantaaaa

6. Bizi batıran banka komisyonları, al sat yapalım derken bankanın aldığı komisyon yüzünden zarar ediyoruz. Zaten parayı götürenler de bankalar. Zaten borsa çok oynak, herkes zararda.

Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by El Fukara-i Zıkkım Yazıyı Oku
    Bizi batıran banka komisyonları, al sat yapalım derken bankanın aldığı komisyon yüzünden zarar ediyoruz. Zaten parayı götürenler de bankalar. Zaten borsa çok oynak, herkes zararda.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Komisyon yüzünden zarar ediyoruz dışındakilere katilirim

Zarar etmek kendi cicisligindir muhtemelen

Sayfa 60/238 İlkİlk ... 1050585960616270110160 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz