Sayfa 39/323 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon
Arama sonucu : 2584 madde; 305 - 312 arası.

Konu: Mohikanların Sonuncusu

Alıntı Originally Posted by kaan3858 Yazıyı Oku
    usda vaktin olursa msgyo lütven
    MSGYO...

Mistral GYO sayımı, yukarıdaki Servet GYO gibi.

6 dalgalık trendin 3 zirvesi yapılmış. Düzeltme çok derin olmuş.

Bana göre 5.56 aşağı geçilmemek şartıyla orta-uzun vadede 12 üstünde 3 zirvesi daha vardır.

DUHUL : 1999

Alıntı Originally Posted by daimapkart Yazıyı Oku
    Hayirli aksamlar ustad hersey icin tum emeklerin icin Allah senden razı olsun mumkunse ersu ya bakabilirmisin şimdiden tesekkurler.
    ERSU...

Daha önce bir kaç kez sayıldı.

Elliot açısından çok ilginç ve ders niteliğinde bir sayımı var.

UZUN VADE...

Önce Uzun Vade bakalım. 2009 yılından gelen 9 dalgalık sayımda 4. zirvesini 1.73 ile 2011'de yapmış.

2014 ve bu yıl 2 kez bu zirvenin eşiğinden dönmüş. mavi 5 dalgası tamamlanamamış.

ORTA VADE..

Önce 2013 dibinden başlayan bu dalgayı (mavi 5) Orta Vadeli sayımda inceleyelim.

8 dalgalık bu sayım 6 zirvesini yapıp eski zirvenin 1 tık altından dönmüş.

Bu sayıma göre sarı 2 olan 0.63'e kadar düşebilirdi, nitekim 0.66'dan yukarı dönmüş.

Geçen yıl 0.66'dan başlayan trend bu yıl 1.70'den dönmüş.

Şimdi kısa vadede (0.66-1.70 arası) bu sayıma (sarı 5 olması gereken sayım) bakalım.

KISA VADE...

9 dalgalık trendin 5 zirvesi yapılmış.

Bana göre 0.91 altına düşmemesi şartıyla 1.70 üstünde 4 zirve daha yaparak bu trendi bitirecektir.

ÇOK UZUN VADE...

2000 zirvesi olan 5 TL'yi tamamlaması için 1.86 yukarı geçilip üstünde kalması gerek.

Aslında tipik bir TOBO formasyonu oluşturmakta ve simetriye bakarsanız bu yıl bu zirveyi yapabilirdi.

Ama bu tarihi zirveyi bir kaç yıl sonraya ertelemiş gibi duruyor.

Alıntı Originally Posted by izmir123 Yazıyı Oku
    Hocam bossa için ne dersiniz teşekkürler

MI 5s cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    BOSSA...

ORTA VADE...

2015 dibinden başlayan 6 dalgalık bu trend 4.46 ile bu yıl bitmiş.

Şimdi uzun bir düzeltmeye geçmiş olabilir.

Ancak grafiğini atamadığım alternatif bir sayımda trend 10 dalgaya çıkar ve eski zirvesini geçerse 4.46 üstünde 4 zirve daha yapabilir, bu ihtimal düşüktür.

UZUN VADE...

20 yıllık bu trend Haftalık grafikte 15 dalgadan oluşuyor.

Bu yıl yapılan zirve 12. zirvesi olup uzun vadeli 3 zirvesi daha olacak.

Ama zamanını bilemeyiz.

Belki orta vadeli sayımda değindiğimiz alternatif sayım gibi gibi bunu hemen yapar, belki yıllar sonra...

.

sayın mohikan;

ALARK sayıldı mı ?

teşekkürler

.
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

Alıntı Originally Posted by magmag Yazıyı Oku
    sayın mohikan iyi akşamlar.düşüş trendi başlamış dediğiniz hisseler için belli bir süre var mı?yani arçelik özelinde sorarsam 2009dan başlayan dalga 8 yıl sürmüş şimdi düşüş trendi başlamış.elliot pensıplerine göre belli bir süre öngörülebilir mi?genel bir trend süresi söylenebilir mi?bir de trendin döndüğünü nasıl anlayabiliriz?çok soru sordum biliyorumama inanın şimdi bu forumda bu konuyla ilgili merak had safhada.şimdiden teşekkürler
    Düşüş trendleri süresi için genellikle FIBO oranları kullanılır. Örneğin yükseliş trendi 8 yıl sürmüşse düşüş genellikle %21.6, %38.2, %50 gibi bir süre alır.

Her grafiğin ayrı dönüş formasyonları vardır. Bazan OBO olur, örneğin Arçelik böyle döndü, Tüpraş böyle bir dönüş eşiğinde.

Bazan mum grafiklerinden anlaşılan dönüş formasyonları vardır. Mezartaşı, asılan adam, ters çekiç gibi .Örneğin Aselsan yüksek hacimli kırmızı bir mum grafiği ile bunu yaptı.

Hepsinde temel özellik yüksek hacimli olmasıdır.

Bana göre BIST 115.000 görülerek orta vadeli zirvesini yapmıştır.

Şimdi 100 bin civarından bir tepki gelebilir.

Bundan sonra belki tekrar bir 115 bin denemesi gelebilir ama yeni bir zirve yapacağını sanmam.
    Son düzenleme : mohikan; 01-12-2017 saat: 00:39.

Alıntı Originally Posted by alpefenes Yazıyı Oku
    Sn Mohikan;kullandığımız programda senetleri haftalık ya da aylık olarak seçip elliott sayımı yaptığımızda,ortaya tamamıyla farklı bir sayım çıkacaktır,öyle değil mi?Örneğin şu an bist 100 de uzun vadede 5.dalganın bittiğini ve A dalgasının içinde bulunduğumuzu varsayalım.Programda bist 100'ü haftalık veya aylık olarak sayım yaparsak nasıl bir sonuç ortaya çıkar?
    Teşekkürler...
    Benim sistemimde Haftalık sayımlar bazan tutar ama Aylıklar genellikle tutmaz.

Aslolan günlük grafikteki sayımlardır.

Ama bazan (özellikle paritelerde) günlük grafikler yerine seanslık, 240 dk'lık ve hatta 60 dk'lık grafikler doğru sonuç verebiliyor.

Fx piyasasında kısa vade işlem yapan Elliotçular ise günlük grafiklerden daha çok , 1-5-15-60 dk'lık grafiklere bakar.

Alıntı Originally Posted by adgur Yazıyı Oku
    beyler sayın Mohikan burda kafa dağıtmak için bulunmakta, ve de siz yanlış yoldasınız. Adama zoraki sayım yaptırmayın O saymak istediğini beğendiğini saysın zoraki iş hem maya almaz ustaya zarar hemde ekmek piş ağzıma düş diyene zarar. Adamı rahat bırakın istediğini saysın sizin radarınızdaki kağıda denk gelirse istifade edin karşılaştırın ustanın kendi görüpte beğendiği sayım olursa kendi pencerinizde değerlendirin nedir bu yahu istek şarkısı alan cafe sanatçısımı var karşınızda ben sabırla bekliyorum ilgilendiğim kağıtlar sayıma girermi diye bi rahat Allah aşkına
     Alıntı Originally Posted by Kartalmrx Yazıyı Oku
    Eskiden tek kağıt sorulurdu şimdi listeler geliyor
    Sonrası şudur;hocam bist 100 ü sayar mısın?
     Alıntı Originally Posted by Bosanas Yazıyı Oku
    Cok haklisiniz... Mohikan`nin yerine kendimi koydugumda ben bile rahatsiz oluyorum. Tek bir istegim olmadi.. Mohikan zaten yapiyor kendi analizini .. Hemde bizler icin... Makinelestirme gibi hakkimiz yok... Biktirinca hosumuza mi gidecek?
    Yapılan işin zorluğu bir yana emeğin karşılığında bazan övgü yerine yergi de alıyoruz. Olsun varsın deyip geçiyoruz.

Sizler gibi bu işin zorluğunu bilen ve takdir eden arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Diğer arkadaşlar kadar sizlerin de istediklerinize bakmak isterim, en çok sizin gibi kadir kıymet bilenlerin hakkıdır.

Sağolun değerli dostlarım, hayırlı Cumalar, iyi geceler, Allah sizinle olsun.

8. Abi ben 5 defa hisse sordum hiç sayım yapmadınız eskiden sorduklarıma cevap verirdiniz.

MI 4W cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 39/323 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •