-

"O zamanlar hepimiz mumkun oldugunca kisa surede ve mumkun oldugunca cok miktarlarda konusmamiz, yazmamiz ve eser yayinlamamiz gerektigine ve butun bunlarin insanligin iyiligi icin olduguna inaniyorduk. Ve binlercemiz birbirimizle ters duserek, birbirimize kufurler ederek eserler yayinlamaya, yazmaya ve digerlerine ogretmenlik yapmaya devam etti. Hicbir sey bilmedigimizin farkina varmaksizin ve de hayattaki en basit soru olan, "iyi nedir ve de kotu nedir?"e verecek yanitimiz olmaksizin, hep bir agizdan konustuk, birbirimizi dinlemedik. Bazen sonradan kendimiz desteklenmek ve ovulmek icin birbirimizi destekledik ve ovduk, bazense birbirimize ofkelendik, tipki bir tırnarhanede olabilecegi gibi.
Binlerce isci gece gunduz guclerinin son damlasina kadar calisiyor, harfleri diziyor ve posta servisinin butun Rusya'ya dagittigi milyonlarca sozcugu basiyorlardi." Tolstoy, Itiraflar, 1882
-
ABC ve Sinema Sanatlari ve Bilimleri Akademisi, 90. Akademi Odulleri icin bir promo yayinladi.
90.Akademi Odul toreni Jimmy Kimmel'in sunumuyla 4 Mart 2018 Pazar gunu yayinlacak.
-
“Size bir sey aciklamama izin verin, ben Bay Lebowski degilim, siz Bay Lebowski’siniz. Ben Ahbap’im. Bana boyle diyebilirsiniz. / Let me explain something to you. Um, I am not Mr. Lebowski. You're Mr. Lebowski. I'm the Dude. / Aspetti che le spieghi una cosa: Io non sono il signor Lebowski, lei è il signor Lebowski. Io sono Drugo, è così che deve chiamarmi, capito?"
-
Avusturyali buyuk besteci Wolfgang Amadeus Mozart’in olum yil donumu (5 Aralik 1756)

https://www.youtube.com/watch?v=geER3iQDO5k
-
Ingiliz sair Christina Rossetti’nin dogum yil donumu (5 Aralik 1830)
/Christmas-Carol-Dante-Rossetti-520717633-56aa25525f9b58b7d000fcd9.jpg)

Gun gelir de terk edersem eger bu teni
Yaninda degilsem eger, sen yasat beni
Uzandiginda elime, yoksa yerinde artik
Seni istese de gonul, bicareyse artik
Gun be gun duyamasam da o tatlı sozleri
Kurdugun hayalimizle sen yasat beni
Birak bu yakarislari, bu dostane halleri
Anla! Vakit gec. Tek arzum sen yasat beni
Bir an cikarsam aklindan, uzme kendini
Yeter ki sonradan da olsa sen yasat beni
Bir zamanlar beni saran o dusunceler
Sararip solsa da yine sende yeserseler
Sen yasattikca beni, olacaksa eger huzun
Var unut, sonra gulecekse eger yuzun
-
Macera romanlarinin Fransiz yazari Alexandre Dumas'nin (Père) olum yil donumu (5 Aralik 1870)
"Bu dunyada ne mutluluk vardir ne de kesin mutsuzluk soz konusudur. Sadece en buyuk umutsuzlugu tadan yasayan birinin en buyuk mutlulugu hissetme gucune sahiptir. Yasamanin ne kadar guzel bir sey oldugunu anlayabilmek icin, olumu istemis olmak gerekir. Bu durumda sizler cok yasayin, mutlu olun sevgili cocuklar ve Tanri'nin insanlara gelecegi aciklayacagi gune kadar, insan zekasinin yalniz su iki kelimede toplanacagini hicbir zaman unutmayin: Bekle ve umut et."

"There is neither happiness nor misery in the world; there is only the comparison of one state with another, nothing more. He who has felt the deepest grief is best able to experience supreme happiness. We must have felt what it is to die, Morrel, that we may appreciate the enjoyments of life. Live, then, and be happy, beloved children of my heart, and never forget, that until the day God will deign to reveal the future to man, all human wisdom is contained in these two words, 'Wait and Hope"
"Hayat bir firtinadir genc dostum. Bir an gunes isigi parlarken bir de bakmissin dalgalar kabarmis. Seni erkek yapan o firtina geldiginde ne yapacagindir. O ruzgarin karsisina Roma'da yaptigin gibi cikmalisin."

“La vita è una tempesta mio giovane amico, puoi crogiolarti al sole per un momento e il successivo sei sbattuto contro gli scogli. Quello che fa di te un uomo è come ti comporti quando arriva la tempesta. Devi guardarla in faccia e gridare come hai fatto a Roma "
-
Avusturyali yonetmen, senaryo yazari, film yapimcisi Fritz Lang’in dogum yil donumu (5 Aralik 1890)

-
Belirsizlik Ilkesi'ni (Uncertainty Principle - Principio di Indeterminazione) bulan, Nobel Fizik Odulu sahibi Alman fizikci Werner Heisenberg’in dogum yil donumu (5 Aralik 1901)

“Bir pozisyon ne kadar yakin belirlenirse, momentum o kadar az bilinir.”

“Kainat sadece dusundugumuzden daha tuhaf degil, dusunebildigimizden de tuhaf.”
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri